Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Forever Google > Google Adsense

Google Adsense Google Adsense hakkında detaylı bilgiler,ipuçları ve ödemeler

LinkBack Seçenekler Stil
  #31 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 17:54
Aforizmalar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %0/0
Aforizmalar is on a distinguished road

Alıntı:
SiteRehber.com´isimli üyeden Alıntı
Ayrıca, içeriğe uygun Reklam olayına değinelim,

muzikdinle.info da , "kesintisiz güç kaynağı" reklamları çıkıp duruyor du, sanırım şundan olsa gerek "internet ortamında kesintisiz müzik dinleyebilirsiniz" cümlesini görüyor google ve "kesintisiz" kelimesi ile ilgili reklamlar çıkartıyor..

şimdiii, hani sitemin icerigine uygun reklamlar cikacakti?? site icerigi ile alakasiz reklamlar cikiyor iste, ne yapmaliyim?? kesintisiz güç kaynaği reklamlarini yayinlamaya devam mi?? ya da iframe kullanarak hosting reklamlari.. hangisi daha uygun sizce??
bu konuda karar verecek olan taraf siz değilsiniz google ekibidir.

#32 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:03
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

eTicaret: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

ben genel bir durumdan bahsetmek istedim..
evcil hayvan reklamlarına kimse tıklamaz dedim evet çünkü evcil hayvan sitelerimde reklamlar gösteriyorum ve evcil hayvan sitelerinde reklamlar yayınlıyorum.. istatistikler bana bunu gösteriyor. siteyle aynı içerikteki reklam bana hiç bir fayda sağlamıyor. reklamlarıma evcil hayvan sitelerinden girilmiyor! ben buradan hareketle herkes için faydalı olabilecek birşeyler sundum..

tıklarsa yararlı olabilir demişsiniz benim demek istediğim de bu.. faydalı olmuyor çünkü tıklanmıyor.

farklı içerikteki sitelerden kitleye ulaşabilirsiniz!! sevgi sitesinde köpeklerle ilgili bir reklam çıkartırsanız farkı görebilirsiniz.. bunlar benim kişisel fikirlerimdir.
kendi alanımda kafa yordum vardığım sonuçlar bunlar.. elbette fikir ayrılıkları olacaktır..
google da birçok şeyi zaten muallakta bırakmış.. iframein yasak olup olmadığı gibi.. ya da teşvik etmek yasak demiş ama destek için tıklayın yazısına hiçbir cezai hükümlülük tegetirmemiştir..

#33 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:15
Gold Member

Alıntı:
pigeon´isimli üyeden Alıntı
ben genel bir durumdan bahsetmek istedim..
evcil hayvan reklamlarına kimse tıklamaz dedim evet çünkü evcil hayvan sitelerimde reklamlar gösteriyorum ve evcil hayvan sitelerinde reklamlar yayınlıyorum.. istatistikler bana bunu gösteriyor. siteyle aynı içerikteki reklam bana hiç bir fayda sağlamıyor. reklamlarıma evcil hayvan sitelerinden girilmiyor! ben buradan hareketle herkes için faydalı olabilecek birşeyler sundum..

tıklarsa yararlı olabilir demişsiniz benim demek istediğim de bu.. faydalı olmuyor çünkü tıklanmıyor.

farklı içerikteki sitelerden kitleye ulaşabilirsiniz!! sevgi sitesinde köpeklerle ilgili bir reklam çıkartırsanız farkı görebilirsiniz.. bunlar benim kişisel fikirlerimdir.
kendi alanımda kafa yordum vardığım sonuçlar bunlar.. elbette fikir ayrılıkları olacaktır..
google da birçok şeyi zaten muallakta bırakmış.. iframein yasak olup olmadığı gibi.. ya da teşvik etmek yasak demiş ama destek için tıklayın yazısına hiçbir cezai hükümlülük tegetirmemiştir..
" fayda sağlamıyor " demişsiniz. Fayda sağlamak zorunda değil. Fayda sağlayabilir. Bu durum böyle diye iframe içinde başka reklamlar çıkartmak yanlış olur.

Yani yapılması gereken şey reklamlarınızı daha iyi konulandırmak , renklerini daha iyi ayarlayabilmek vs. o tarz şeyler. Ama iframe değil.

Google genel olarak ziyaretçilerin reklamlara tıklamak adına , webmaster tarafından özendirilmemeleri gerektiğini açıkça belirtmiştir. Yani illaki kelime kelime olarak söylediklerinizle tutmak zorunda değildir. Bunu anlayabilmek pek de zor değildir kuralları okursanız.

#34 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:18
SiteRehber.com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
SiteRehber.com has a little shameless behaviour in the past

Alıntı:
Aforizmalar´isimli üyeden Alıntı
....
Yani alakasız bir cümleyi alakasız bir yerde kullanmakla bunu güzel örnekliyorsunuz. Bunu şundan dolayı söylüyorum ki işini sessizce yapan reklamlar diye savunduğunuz şey bulk sitelerden gelen tıklamalar.
İşini sessizce yapan reklamlar derken, asla bulk sitelerdeki reklamlardan bahsetmemiştim. Farkli bişey vurgulamak istemiştim orda..

Neyse konu fazla dağilmadan...

Bu konuda (iframe konusunda) başka "net bilgisi" olan arkadaşlardan da bilgilerini paylaşmalarini isteyelim..

Teşekkürler...

#35 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:21
Şaman

biz bir türlü anlaşamadık.. ben iframei falan yapalım demedim .. dikkat ederseniz ufak bir sistem değişikliği herkes için daha iyi olur dedim..

google ın açıkça belirttiği reklamları teşvik etmenin yasak olduğudur evet .. ama üstteki örneğimi alın ve o sebepten atılan bir site söyleyin bana! ama demeyin ki herkesi nasıl takip etsin! herkesi takip ediyor ve insiyatifini olumlu kullanıyor çoğu durumda. düşünsenize şartlarına harfi harfine uymayan siteleri banladığını. Türkiye' de ve dünyada reklam gösterecek site kalmaz !! dediğim gibi abartan siteleri dönem dönem emsal olsun diye banlar..

#36 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:24
Gold Member

Alıntı:
İşini sessizce yapan reklamlar derken, asla bulk sitelerdeki reklamlardan bahsetmemiştim. Farkli bişey vurgulamak istemiştim orda..

Neyse konu fazla dağilmadan...

Bu konuda (iframe konusunda) başka "net bilgisi" olan arkadaşlardan da bilgilerini paylaşmalarini isteyelim..

Teşekkürler...
verdiğim eksik ve yetersiz "net olmayan bilgi"lerden dolayı özür dilerim.

#37 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:25
Şaman

Alıntı:

Teşekkürler...
elbette kesin hükümler var ise herkes paylaşsın burada ve bir sonuca varılsın. bu iframe olayı bile her hafta soruluyor burada.. ancak kesin bir şey denilemiyor. elin gavuru ayda 2 bin dolar kazanıyorsa, onun kazandığı gibi benim insanımda kazansın..

ben kazanayım demiyorum yanlış anlaşılmasın ben kazandığımın fazlasını reklama yatırıyorum yine!

#38 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:27
Şaman

aforizmalar sen üstüne alınmışsın. ben hiç öyle düşünmemiştim yazından sonra beni de düşündürdün öyle!!
ben de özür dileyeyim o zaman..

hakkaten bizden başka ilgilenen olmamış. boş yazıyormuşuz demekki!
aşağıdaki durum herkesin istediği bir durum olmalı diye düşünmüştüm. o da değilmiş ki kimseden ses çıkmadı..

çözüm google ın yeni sistemiyle gelir bence.. genel olarak site içeriğine uygun reklamlar olabilir. 4 lü reklam gösteriliyorsa son reklam tamamen farklı bir alanla ilgili olabilir.. olmalıdır da.. 4/3 site içeriği diğeri - diğerleri dönerek en farklı konu..
bu her 3 kesim için de en faydalı sonucu doğurabilir..

Konu pigeon tarafından (2005-07-30 Saat 18:31 ) değiştirilmiştir..

#39 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:30
SiteRehber.com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
SiteRehber.com has a little shameless behaviour in the past

Alıntı:
Aforizmalar´isimli üyeden Alıntı
verdiğim eksik ve yetersiz "net olmayan bilgi"lerden dolayı özür dilerim.
????

Teşekkür ettik.. ve diger arkadaşlardan da bilgi istedik.. Bu kadar basit ve normal bir cümle neden yanlış anlaşiliyor ki??

....
pigeon, teşekkürümün bir kısmı da sanaydı

#40 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-07-30, 18:31
Gold Member

Alıntı:
pigeon´isimli üyeden Alıntı
biz bir türlü anlaşamadık.. ben iframei falan yapalım demedim .. dikkat ederseniz ufak bir sistem değişikliği herkes için daha iyi olur dedim..

google ın açıkça belirttiği reklamları teşvik etmenin yasak olduğudur evet .. ama üstteki örneğimi alın ve o sebepten atılan bir site söyleyin bana! ama demeyin ki herkesi nasıl takip etsin! herkesi takip ediyor ve insiyatifini olumlu kullanıyor çoğu durumda. düşünsenize şartlarına harfi harfine uymayan siteleri banladığını. Türkiye' de ve dünyada reklam gösterecek site kalmaz !! dediğim gibi abartan siteleri dönem dönem emsal olsun diye banlar..
Google reklam stratejisine uygun olarak sistemden atış sebebini tüm detayları ile açıklamıyor atılan sitelere. Genel olarak " Geçersiz Tıklamalar " bulunduğu için atıldınız diye bir mail geliyor. Yani reklamlara tıklayın yazısından dolayı atıldınız diye bir mail gelmiyor.

Burda sizin sorununuz sitenizin konusu ile ilgili internet kullanıcısının az olması ve daha kötüsü reklam verenin de bu doğrultuda az olması. Sektörün de fazla gelişmiş olmaması da olabilir.

Seçenekler
Stil