![]() |
|
|||
|
Ne oluyor ?? Bir başka arkadaşa olmuş aynısı. Gitti gmail.. Emin olun şifrem de çok güenliydi 8 harfli harf ve rakam kombinasyonundan oluşan bir şifreydi.. Geri almak için ne yapabilirim?
|
|
|||
|
noluyoruz yahu dün yine oldu alalalal.işleri güçleri yok nelerle uğraşıyorlar.peki şifreni başka yerde kullanıyormuydun?
mesela bir siteye üye olurken aynı mail ve aynı şifreyle yaptın mı hiç.hergün bir arkadaşımızın hesabı gidiyor çözüm bulalım buna.geçmiş olsun.geri almak için ne yapılır bilmiyorum google'a mail atmayı deneye bilirsin sonuç ne olur bilmiyorum ama ![]() |
|
||||
|
bende kıllandım artık kendi domain mailinden başka bişey kullanmayacağım çok fitil oldum.
bu gördüğüm 4. vaka giden gidene Allah yardımcınız olsun |
|
||||
|
gmail de sanırım büyük bir acık var sanırım.. dikkat edin derim domainlerinizi başka maillere degecişrin bence
|
Alıntı:
|
|
||||
|
Size tavsiyem. Bir emaili aldiginizda ilk basta verdiginiz bilgiler dahil altta dogrulamak icin girdiginiz resimden okunan güvenlik kodunu bile bir yerde kaydedin. Sifrenizi degistirdikce onlari da bir text dosyasi veya sifre yönetimi programinda saklayin tüm sifrelerinizi. Geri almak icin lazim olabiliyor.
Hotmailde öyle almistim ben geri. Ama xss denilen belaya dikkat etmek lazim. En iyisi ya pop3 mail okuyun ya da maili okurken baska sitede gezmeyin. Cookie´leri kapatin desem olmaz bu sefer mail okunmaz. Dedigim gibi bela. Ha bir de ipucu. Diyelim bir yere üye oldunuz (forum, alisveris sitesi veya neyse). Üye olduktan sonra sifremi unuttum deyin ve size gönderilmesini isteyin. Eger girdiginiz sifre geliyorsa bu MD5 yani sifrelenmeden sitede saklaniyor ve bir hack durumunda veya adminin cani sikildiginda sifrenizi görebilidigi anlamina geliyor. Eger ki size sifremi unuttum dediginizde rastgele bir sifre üretiliyorsa bu sifrenizin MD5 ile saklandigini gösterebilir ama %100 emin olamazsiniz.
|
Belki bu sayfa yardimci olur:
https://services.google.com/inquiry/gmail_security1 |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|