![]() |
|
||||
|
selam karaduman1
abi, harika birşey yazmışsın, kırk yıl düşünsem gelmezdi aklıma... neyse, sorunun cevabı Database diye yazılan ve Data Beys diye okunan bu illetin türkçe karşılığı Veritabanı... ne işe yarar ; adındanda anlarsın aslında, veri yani bilgi saklamak için bir platformdur. mesela bu forum, benim yazdığım, senin yazdığın herşey biryerlerde saklanıyor. işte o saklanan yer veritabanıdır. nasıl yapılır, sorusunun cevabı çeşitli çünkü bir tek veritabanı uygulaması yok. mesela paradox, mssql, mysql vs... hepsinin senin ifadenle yapılışı farklı. ben burdan nasıl kullanılır demek istediğini anladım. eğer ifaden bu ise, bununda birkaç yolu var. ama önce ne amaçla kullanmak istediğini öğrenmemiz lazım... hadi sana kolay gelsin...
|
selam karaduman ve karasu1
ikinizdende özür dilerim dostlar. ikinizin nickide karayla başlıyo, bu mesajı cevaplamadan önce karadumanın benim soruma cevabını okumuştum. karalar karıştı valla... utanıyom kendimden... ;) tekrar tekrar özür dilerim dostlar... şimdi sabahın 7.39 u, sabah sabahda gitmiyo ki, üstüne bide okula gitcez... neyse ya, çok utandım... :) yardım için teşekkür karaduman, bir sefer denedim, işe yarıyor verdiğin kodlar. bu arada siten güzelmiş, reklam için görüşmelere başlayalım :) sağlıcakla...
|
BALDOR TEŞEKKÜR EDERİM.
yine internetten indirdiğim excelde yapılmış makine diye diye bir prog. tamirciler için excel sayfasında database diye yazıyor.benim öğrenmek istediğim excelde database nasıl yapılıyor.kısaca yazdığın gibi mutlaka bir çok çeşidi vardır mutlaka.yakınımda soracağım kimse yok. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|