![]() |
|
||||
|
Arkadaşlar merhaba, bir konuda bilgiye ihtiyacım var.
Çok samimi bir arkadaşım 3-4 ay kadar önce bir dizüstü compaq bilgisayar aldı. Bugün evlerine hırsız girmiş ve bu bilgisayar çalınmış malesef. Çalınan bilgisayarın tespit edilebilme şansı var mı ? Bunun yapılabilmesi için nasıl bir yol izlemek gerekiyor. Bir de daha bilgisayarın taksiti var, yani yepyeni alet çalındı, seve seve bu taksitler verilecek malesef değil mi ![]() |
|
||||
|
Geçmiş olsun BrUnO
Polise çalınan laptopun markası ve varsa elinizde faturasının kopyasını verin. Fatueradan bir seri numara alıyorlar varsa. Genelde laptopların altında yazan bir numara bu. Mecidiyeköy ya da Kadıköy gibi bilindik yerlerde PC satışı yapılan yerlere satılmaya çalışırsa ya da servise giderse makina bu bilgilerle belki yakalanır ama evden alındığına göre işi bilen insanlardır. Umudu kesin derim...
|
Abi bende araştırdım internette pek umut olmadığını anladım
Saolasın ya, daha taksidi vardı yazık.. |
|
|||
|
Hp servisine fax çekebilir. Yarın öbür gün bu bilgisayar servise giderse bu şekilde yakalanabilir. Notebookalrdaki arıza oranı %15 civarında olduğu düşünülürse en mantıklı yöntem budur.
|
|
|||
|
istanbul da savcılıga basvurun emniyet (alıntı:"Fatueradan bir seri numara alıyorlar varsa. Genelde laptopların altında yazan bir numara bu") seri numarası ile laptopu arastırıyor. bir cok kez baskınlarda eminiyetin eline hırsızlıktan veya baska yollardan laptoplar geliyor hepsi inceleniyor sahiplerinin basvuru var ise sahibine teslim ediliyo..
|
Teşekkürler arkadaşlar bilgilendirmeler için
|
|
||||
|
bu benimde başıma gelmişti.çok geçmiş olsun.
şimdi bilgisayar alırken hemen 25 lira daha verip sigortalatıyorum.Malum istanbulda yaşıyoruz ne olucağı belli olmaz dünyanın binbir hali var |
|
||||
|
o sigortayı pc aldıgın yermi yapıyor ?
|
Bruno şöyle bir tavsiyem olabilir. Türkiyede pek bilinmesede kredi kartlarının sigortları vardir, misal sen kartinla bir vazo aldin mağazadan çıkarken vazo elinden düştü kırıldı.. bankaya bir dilekçe verip parani geri alabilirsin.. özellikle çalınma durumlarinda geçerlidir bu sigorta.. dolayisiyla bilgisayari kredi kartinizla aldiysaniz bankanıza bir telefon açıp sigorta geçerlilik süresini öğrenebilirsiniz eğer geçmemişse faturanızı gösterip paranizi alabilirsiniz. 45-90 gün arası değişiyor diye biliyorum sigorta zaman dilimi.. 3ay dediğinize göre yani belki bir şansiniz olabilir.
geçmiş olsun. bu tür olaylar yaşayan arkadaşlar için de yukarda yazdiklarim akillarinda bulunsun hatta sevdiklerine söylesinler de yasal haklarımızi bilelim, bilinçlenelim.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|