Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Donanım
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

Donanım Donanım

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-02, 07:24
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
40.97213,28.718637

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %0/0
venom will become famous soon enough

Alıntı:
H.A´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesinlikle...

Ancak performans olarak 4 çekirdekli işlemcilerde intel öne geçebildi...

Orta düzey işlemcilerde tartışmasız lider AMD dir... Birtane oyun açıp denemek kafi gelir fikir için...

Ayrıca Madem transistor sayısı yükseldikçe ısınmadan dolayı performans düşüyor neden yeni çıkan her işlemcide transistor sayısı artıyor ?
eski teknoloji den bahsediyorum ve ayrıca laptop tan...Kendimi bildim bileli bende masaüstü olarak amd kullanıyorum ancak ne yazıkki dizüstünde aynı başarıyı vermiyor amd ve çok ısınıyor.
Bunun bilgisayarı 1 hafta açık bırakmakla, ya da oyun açıp oynamakla alakası yok adamlar profesyonel donanımlarla sayısal verileri karşılaştırıp bu sonuca ulaşıyor...Kargaya yavrusu güzel gelirmiş

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-02, 15:39
AkrepList - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/2
AkrepList is on a distinguished road

masa üstü pc lerde amd, diz üstünde intel 1 numaradır.
ayrıca amd artık masa üstü pc lerde çok daha stabil ve daha az elektrik harcar ve daha az ısınır.

kısaca eve normal pc alacaksan hem kesene uygunluk açısından amd almalısın, ama notebook filan alırsan intel işlemci şart....

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-07, 07:42
OyunHost|Hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
OyunHost|Hasan is an unknown quantity at this point

Bence Yanlış Düşünüyorsunuz Tmm İntel Core 2 Quad işlemciyi çıkardı geçti de amd nin en kral işlemcisinden bile 2 MB Cache var.ki quad larda 8 MB cache var.Core 2 Duo larda 4MB Cache var.Ben İntelciyim.Dizüstündede - masaüstündede İntel Diyorum !!!!!!

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-07, 09:47
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
40.97213,28.718637

Tecrübe Puanı: 4
venom will become famous soon enough

Alıntı:
OyunHost|Hasan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence Yanlış Düşünüyorsunuz Tmm İntel Core 2 Quad işlemciyi çıkardı geçti de amd nin en kral işlemcisinden bile 2 MB Cache var.ki quad larda 8 MB cache var.Core 2 Duo larda 4MB Cache var.Ben İntelciyim.Dizüstündede - masaüstündede İntel Diyorum !!!!!!
Yanlış düşünülen bir şey yok. Masaüstündede İntel bir numara zaten şu an. Ancak fiyat performans olarak bakıldığında tek bir işlemci için 320$ para vermek biraz abese kaçıyor. Alınan performansta en fazla %30 civarı oluyor. 2 katı para ama %30 performans... O yüzden masaüstü olarak amd tercih edilebilir diyoruz. Yoksa parayı cebine koyan adam intel alacaktır zaten mantıklı olanda şu an için bu

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-07, 15:38
OyunHost|Hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

OyunHost|Hasan is an unknown quantity at this point

Tabi fiyat bakımından düşünecek olursak AMD daha avantajlı.Yukarılarda fiyattan bahsedilmemişde ben performans,önbellek,hız bakımından söylemiştim

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-07, 18:38
AkrepList - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/2
AkrepList is on a distinguished road

Valla ben programlama ile uğraşıyorum masa üstünde şu anda amd athlon 3500+ yani 2.2 Ghz işlemcisini kullanıyorum. Çift çekirdek değil bu alet gayet herşeyime yetiyor. 3 GB Ram, 512 MB 8600 GT ekran kartım ile her türlü oyunu en yüksek seviyede de oynayabiliyorum işlemci hem iş hem oyun için yetiyorda artıyor.

Diz üstü olarak 2.4 Ghz işlemcili Pentium Mobile 4 işlemcili yakın zamanda 1 GB rame yükseltiğim laptopum var oda yetiyor çoğu iş için...

yani ben maks 50-60 dolarlık bir işlemci ile sırf merakından dolayı 300 dolar para verip ama o işlemcinin hakkını verecek işlemler yapmayan kullanıcılardan çok daha mantıklı bir iş yapmış oluyorum...

Başka bir konuda da misal server amaçlı kesinlikle intel işlemcili yüksel cache belleğe sahip olan cihazları tercih edin demiştim...

evde cache belleğim abartı grafik ve hesaplama işleri yapmayacaksam ve video filan işleri ile uğraşmıyorsam bana fazla gelir...

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-12, 00:21
mehmet-ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %100/1
mehmet-ali is on a distinguished road

Amd'den şaşmamanızı tavsiye ederim.

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-03-29, 00:52
Junior Member

aydingebze is an unknown quantity at this point

Amd Tercihimdir Yanlız Amd Cok Isınıyor Frekans Aralıgının Yüksek olması Sebebiyle Buda Ayrı Bir Konu

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-10, 18:40
Makif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Makif is an unknown quantity at this point

amd x2 arkadsım bnm görusum bu, bn yıllardır masaustundede notebooktada amd kullanıorm hiç bi sıkıntım olmadı, artı cevremdıkılerın coguda kullanıo ve kımsenın problemı yok, intelden daha hızlı..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil