![]() |
|
|||||||
| Domain Satış / Düşecekler / Boştakiler Domain Satışı Yeni, PRlı, 3 harfli, 4 harfli, premium domainler Düşecekler Boştakiler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
bugün bana bir mail geldi bilgilerinizi güncelleyin diye baktım biri benim whois bilgilerimi kullanarak domain almış.
bunun bana zararı olurmu ? ne yapmam lazım? yada neden admin contact mail adresine kadar aynı bilgileri kullanmış? http://www.isimtescil.net/WhoisPage....incdcenter.com
|
Aynı şekilde banada mail geldi. Benimde bilgilerimi alarak bir hack domaini alınmış.(kişi farklı sanırım) Bilgilerden sadece mail doğru oldugu için ve domain aktif olmadıgı için önemsemedim.
|
Ben biraz önce benim sahte domainin nslerindeki domain sahibine ulaştım. Güzelce korkuttum.(r10 dan birisi) Ama sanırım o bile gerçek değil. İsimtescile kayıtlı sanıırım domainler durumu bildirip düzelttirebiliriz.
|
Bu tarz bir olay benimde başıma geldi.İsimtescildeki tüm domainlerim whois bilgilerini kontrol ettiğimde başkası adına gözüküyordu.Teknik kısma haber verdim.Bir karışıklık olmuş diyip bilgileri güncellememi istediler.Güncelleyince düzeldi.Yani isimtescilin kendisinden kaynaklanmışta olabilir.
|
Yanlız gelen uyarı maili isimtescilden değil.Mail spam mail gibi bişey. Hatta ben spam diye sildim sonradan merak edip bakınca farkettim. Bizi kıllandıran durum burdan kaynaklanıyor hocam.
|
Whois bilgileri icann tarafindan dogrulugu teyit ettiriliyor.
|
Geçende isimtescilde adıma kayıtlı bir domain'in tüm whois bilgileri değişmiş, rasgele farkettim ve hemen güncelledim, o zaman çok şaşırmıştım bunun nasıl olduğuna, bu konudan öğrendiğim kadarıyla isimtescilin sisteminde bir sorun olmuş ve bu birçok kişinin başına gelmiş, sizin bilgilerinizin de başka domainde yer alması muhtemel bu durumda bu o domaini register edenden değil isimtescilin sisteminden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla.
| Stil | |
|
|