![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Diyelimki bir site oluşturdunuz. Kodları tamamen size ait. Bu siteyi başkasının çalmaması için ne yapmamız lazım. Noterde nasıl onaylatabiliriz siteyi. Nasıl lisans alabiliriz. Bu iş pahalıya patlarmı?
( itiraf.com vs. gibi sitelerin bile scriptleir piyasada dolaşıyor. bu iş kolay olsa onlar alırdı diye düşünüyorum ya neyse yinede bir fikrinizi alayım dedim. piyasada emeğe saygısız bir sürü insan var bunu hepimiz biliyoruz )
|
kodları kağıda basacaksınız notere gideceksiniz bu benim fikrim bunu ben yazdım diyip üstünüze kaydedeceksiniz. ayrıca kodun çalışma prensibi ve size ait olan yeni eklentiler fonksiyonlar varsa özelllikleri ve çalışma mekanizmasıda bildirilecek. ardından bi ton para ödeyip notere uzun süre bekleyeceksiniz. olduki noter onayladı patent ofisine gidip ürünüzün çalışır haldeki demosunu , yazılı kodlarını ve özellikleri içeren belgeleri onaylatçaksınız. maalesef TR de bu işin tam koruma altına alınması bu şekilde oluyor.
|
mantıken öyle ama kendinize özel bir script yaptığınızıda sistem belli bir düzen içinde çalışmakta. değiştiren kişi index.php?sayfayagit=deneme&destekekle=evet&IPsakl a=sql gibi bir şeyi index.php?sayfayayukle=deneme&yardimekle=evet&IPka ydet =sql yaparsa anlaşılır. ama kodun genel mantığını anlayarak yüzde 80 değişiklikle yeniden yazarsa hiç bir şey ispatlayamazsınız.
|
arkadas siteyi kendi uzerimde nasil kayitli gosteririm demek istiyor sanirim.
bir sirket ac, sonra sitemiz bu urunumuz bu de, en azindan sonra olacak bir olayda avukatin ile tepesine ddaaaaan diye inersin. bu kadar basit
|
Alıntı:
|
|
||||
|
Tüm scriptlerinizi encode ederseniz sitelerinizin hosting şirketiniz tarafından çalınmasını, çalınsa da kullanılmasını önleyebilirsiniz.
Encode işlemi özellikle asp betiği için çok kolay bir işlem. Kodlarınızı normal şekilde yazıyorsunuz, sonra pws zamanlarından kalma bir programcıkla şifreliyorsunuz. Bu aşamadan sonra script içeriğinizi kimse okuyamıyor ve değiştiremiyor. |
|
|||
|
phpdede encode mümkün.Ayrıca noter falan türkiyede hiç sanmıyorm
notere o kodları götürdüğünde adam senle dalga geçer, hadi geçmedi diyelim ve lisans, patent adı her neyse aldın diyelim.Yukarda söylendiği gibi adam bi kısmını değiştirir, değişkenlerle oynar "yok arkadaş ben yaptım" der.Buna ne diyebilirsin ? Yahut adamın teki gerçekten senin programın gibi bir web programı yazdı.Bu adamıda suclicak halin yok.Kaldı ki tr de kimi nereye sikayet ediceksin ? Mahkeme ? Size bugünün savcıları hakimleri bilirkişi niteliğindeki insanlar bu işi yapabiliyorlarmı ? Ben hiç sanmıyorum ![]() |
|
||||
|
Anahtar nokta encode işleminin geri dönüşsüz olması zaten. Scriptin neresinde ne yazdığını asla bilemeyeceği için üzerinde değişiklik yapıp kullanamayacak.
Hele de tüm sayfaların başına encodeli olarak Kod:
<%
if Request.Servervariables("SERVER_NAME") <> "forum.iyinet.com" then response.redirect ("http://forum.iyinet.com/hirsiz.asp?l=" & Request.Servervariables("SERVER_NAME")) %>
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|