Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 19:32
dll - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dll dll isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %0/0
dll is on a distinguished road
Standart siteyi resmi hale getirmek.

Diyelimki bir site oluşturdunuz. Kodları tamamen size ait. Bu siteyi başkasının çalmaması için ne yapmamız lazım. Noterde nasıl onaylatabiliriz siteyi. Nasıl lisans alabiliriz. Bu iş pahalıya patlarmı?

( itiraf.com vs. gibi sitelerin bile scriptleir piyasada dolaşıyor. bu iş kolay olsa onlar alırdı diye düşünüyorum ya neyse yinede bir fikrinizi alayım dedim. piyasada emeğe saygısız bir sürü insan var bunu hepimiz biliyoruz )

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 19:50
tr.st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nerd

Teşekkür: 2
Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/8
tr.st has a spectacular aura abouttr.st has a spectacular aura abouttr.st has a spectacular aura about

kodları kağıda basacaksınız notere gideceksiniz bu benim fikrim bunu ben yazdım diyip üstünüze kaydedeceksiniz. ayrıca kodun çalışma prensibi ve size ait olan yeni eklentiler fonksiyonlar varsa özelllikleri ve çalışma mekanizmasıda bildirilecek. ardından bi ton para ödeyip notere uzun süre bekleyeceksiniz. olduki noter onayladı patent ofisine gidip ürünüzün çalışır haldeki demosunu , yazılı kodlarını ve özellikleri içeren belgeleri onaylatçaksınız. maalesef TR de bu işin tam koruma altına alınması bu şekilde oluyor.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 20:09
hitmp3tr_com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
hitmp3tr_com is an unknown quantity at this point

ki bunu yaptın çalan kişinin senin kodlarını aynen kullanması gerekmezmi.

kod içinde birkaç değişiklik yaparsa bu yöntem işe yararmı?

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 20:15
besturk.net - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

besturk.net is an unknown quantity at this point

en garantisi scriptin içine gizli biyer koy eğerki birinin çaldığını görürsen down edersin

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 20:16
tr.st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nerd

Teşekkür: 2
Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/8
tr.st has a spectacular aura abouttr.st has a spectacular aura abouttr.st has a spectacular aura about

mantıken öyle ama kendinize özel bir script yaptığınızıda sistem belli bir düzen içinde çalışmakta. değiştiren kişi index.php?sayfayagit=deneme&destekekle=evet&IPsakl a=sql gibi bir şeyi index.php?sayfayayukle=deneme&yardimekle=evet&IPka ydet =sql yaparsa anlaşılır. ama kodun genel mantığını anlayarak yüzde 80 değişiklikle yeniden yazarsa hiç bir şey ispatlayamazsınız.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 20:30
AkrepList - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/2
AkrepList is on a distinguished road

arkadas siteyi kendi uzerimde nasil kayitli gosteririm demek istiyor sanirim.
bir sirket ac, sonra sitemiz bu urunumuz bu de, en azindan sonra olacak bir olayda avukatin ile tepesine ddaaaaan diye inersin.

bu kadar basit

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 21:15
Junior Member

HiTech is an unknown quantity at this point
Standart Bence hiç uğraşma

Alıntı:
dll´isimli üyeden Alıntı
Diyelimki bir site oluşturdunuz. Kodları tamamen size ait. Bu siteyi başkasının çalmaması için ne yapmamız lazım. Noterde nasıl onaylatabiliriz siteyi. Nasıl lisans alabiliriz. Bu iş pahalıya patlarmı?

( itiraf.com vs. gibi sitelerin bile scriptleir piyasada dolaşıyor. bu iş kolay olsa onlar alırdı diye düşünüyorum ya neyse yinede bir fikrinizi alayım dedim. piyasada emeğe saygısız bir sürü insan var bunu hepimiz biliyoruz )
Web sitesi bence çok dinamik bir olay. Projeni büyük bir gizlilik içerisinde tamamla. Piyasaya sun. İşe yarar bir şeyse kazanır, kaymağını yersin. Ondan sonra bırak kim kopyalarsa kopyalasın onlar taklit olmaya mahkum. Zaten bir dizaynın ömrü ne kadar ki, site sahipleri neredeyse her altı ayda bir dizayn değişitiriyor. Bahsettiğin koruma veri tabanı ile ilgili ise o yazılımın iyi yapılmasına, açık verilmemesine bağlı bütün iş sana düşüyor. Benim kişisel görüşlerim bunlar. Kolay gelsin

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 21:51
Melvana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Melvana is an unknown quantity at this point

Tüm scriptlerinizi encode ederseniz sitelerinizin hosting şirketiniz tarafından çalınmasını, çalınsa da kullanılmasını önleyebilirsiniz.
Encode işlemi özellikle asp betiği için çok kolay bir işlem. Kodlarınızı normal şekilde yazıyorsunuz, sonra pws zamanlarından kalma bir programcıkla şifreliyorsunuz. Bu aşamadan sonra script içeriğinizi kimse okuyamıyor ve değiştiremiyor.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 22:06
Junior Member

Yalowa is an unknown quantity at this point

phpdede encode mümkün.Ayrıca noter falan türkiyede hiç sanmıyorm notere o kodları götürdüğünde adam senle dalga geçer, hadi geçmedi diyelim ve lisans, patent adı her neyse aldın diyelim.Yukarda söylendiği gibi adam bi kısmını değiştirir, değişkenlerle oynar "yok arkadaş ben yaptım" der.Buna ne diyebilirsin ? Yahut adamın teki gerçekten senin programın gibi bir web programı yazdı.Bu adamıda suclicak halin yok.

Kaldı ki tr de kimi nereye sikayet ediceksin ? Mahkeme ? Size bugünün savcıları hakimleri bilirkişi niteliğindeki insanlar bu işi yapabiliyorlarmı ?

Ben hiç sanmıyorum

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-07, 22:14
Melvana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Melvana is an unknown quantity at this point

Anahtar nokta encode işleminin geri dönüşsüz olması zaten. Scriptin neresinde ne yazdığını asla bilemeyeceği için üzerinde değişiklik yapıp kullanamayacak.

Hele de tüm sayfaların başına encodeli olarak
Kod:
<% 
if Request.Servervariables("SERVER_NAME") <> "forum.iyinet.com" then response.redirect ("http://forum.iyinet.com/hirsiz.asp?l=" & Request.Servervariables("SERVER_NAME")) %>
gibi bir kod eklerseniz hem çalan scripti kullanmaya çalıştığında direk sizin siteniz açılır, hem de çalındığından haberdar olursunuz.

Seçenekler
Stil