![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Değerli üyeler,
Birkaç ay önce alevlenen Telekomünikasyon Kurumu Faaliyet Belgeleri tartışması konusunda sizleri bilgilendirmek isterim. Eğer yer sağlayıcı, sunucu sağlayıcı, alan adı kaydediciyseniz bu belgeyi almanız zorunludur. Almadıysanız 2 bin Ytl'den 10 bin Ytl'ye kadar para cezasına çarptırılırsınız. Hala alma şansınız bulunuyor. Başvuru tarihi geçti diye başvurmamazlık yapmayın. Normal prosedür yürütülüyor ve belge size Aps ile gönderiliyor. Dün şirketimize ulaşan dökümana göre; Faaliyet belgesine sahip firmalar her ayın ilk haftası ellerinde bulunan hosting ve domainlerle ilgili bilgi beyanında bulunmak zorundalar. Bu işlemi yapmazsanız cezai yaptırımla karşılaşacaksınız. CVS formatında (bilgilerin alt alta dizildiği metinsel format), kurumun sitesine giriş yaptıktan sonra göndereceğiniz dosyada; Barındırılan Alan Adı, Barındırılan Alan Adının Sahibinin Adı Soyadı Telefon Numarası Eposta adresi Hizmet başlangıcı Hizmet sona erişi Bilgileri bulunmalıdır. Bunları hosting ve alan adı olarak iki ayrı cvs'de göndermelisiniz. |
|
||||
|
evet bu doğru ve bu belge faaliyet belgesi alan herkeze gelecek ve bu işlemi herkes yapmak zorunda
hayırlısı olsun ama amaç suç işleyen sitelere daha çabuk ulaşmak ve faaliyet belgesi olmayanlar artık çekilsin ortalıktan çok ağır cezalar + suç işleyen bir siteyi host ettiğinizde ve belgeniz ve bildiriminiz olmadığında mahkemelerde sürünmeniz çok büyük olasılık.
|
Alıntı:
Lütfen bu konuyu ve kanunları detaylı araştırın eğer hosting satıyorsanız YER SAĞLAYICISINIZDIR yani reseller vb.. olmanız farketmiyor sunucunuz var ise sunucunuzun lokasyonuda faretmiyor Türkiyede hosting satıyorsanız faaliyet belgesi almak zorundasınız faaliyet belgesi almadan hosting satanlara çok ağır cezalar var artık.
www.sonsuzhost.com-AWBS CS-CART -LIVE AGENTYetkili Satıcısı Konu sonsuzhost tarafından (2008-05-16 Saat 13:05 ) değiştirilmiştir.. Sebep: düzeltme |
|
|||
|
Kesinlikle lokasyon farketmiyor. Ben de yurtdışı çalışıyorum. Kurumla görüştüğümde belgenin her tür yer sağlayıcı, alan adı kaydedici, sunucu barındırıcı tarafından alınması gerektiği bildirildi.
sonsuzhost, reseller konusunda muğlaklık olduğunu belirteyim. Örneğin benim ipler üzerinde hizmet veren bir reseller müşterim barındırdığı siteden dolayı kuruma karşı sorumluluk almıyor. Elektronik formda da görüleceği üzere o ip kimin altında kayıtlıysa sorumluluğu o alıyor. Yer sağlayıcı olarak diski paylaştıran Root'un sorumluluğu temel alınmış. Reseller konusunda net birşey diyemiyorum. Farklı sorularınızı soru@tib.gov.tr adresine gönderebilirsiniz. |
|
|||
|
benim 1 adet sunucum var 1 adet vps var host felan da satmıyorum.
Hepsi kendi sitelerim. ben ne yapıcam bu durumda? Hizmeti aldığım yeremi bildiricem. Hizmet başlangıcı Hizmet sona erişi / ben şuan hizmeti aldığım yer ile aylık olarak çalışıyorum bitiş süresini nasıl belirleyecek her ay bilgimi göndericek? |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/bilisim-hukuku/93231-yer-saglayici-faaliyet-belgesi-konusunda-bilgilendirme.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi Konusunda Bilgilendirme - Bağlantı Arar || Türk işi | This thread | Pingback | 2008-05-13 13:27 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|