Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-03, 15:39
tiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tiva evleniyor

Blog Entries: 6
Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/3
tiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura about
Standart Internet Kurulu yeniden

Türkiye'de internet politikalarının geliştirilmesine yardımcı olması amacıyla 10 yıl önce kurulan ancak bir türlü istenilen verim alınamayan İnternet Kurulu yeniden oluşturuldu. Ulaştırma Bakanlığı, kurulu yeni yapısıyla bu ay tekrar faaliyete geçirecek.

Kurul'un görevi

Kurul, Türkiye'de internet konusunda gerekli stratejik ve taktik ulusal kararların alınması ve uygulanması sürecinde Ulaştırma Bakanlığına danışmanlık görevini üstlenecek.

Kurul, uygulamada gözlenen aksaklıkların belirlenmesi ve giderilmesinde çözüm önerileri oluşturarak, Bakanlığın ulusal politikalar belirlemesinde yardımcı olacak.

Kurul, gerekli görülmesi halinde yılda birkaç kez toplanacak. Kurul bünyesinde yaklaşık 14 çalışma grubu oluşturulacak. Çalışma grupları, Kurul'un verdiği görevler doğrultusunda toplantı ve çalışma yaparak, sonuçlarını İnternet Kurulu'na sunacak.

Kurulun yeni üye dağılımında da kamudan ziyade, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin ağırlıkta olmasına özen gösterildi. Bu sayede, uygulamaların daha hızlı hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Kurulun üye sayısı da 65'ten 30'a çekilecek. Sivil toplum örgütlerinden Kurul üyeleri için adaylarını belirlemeleri istendi. Kurulda yer alacak isimlerin kısa sürede netleştirilerek bu ay ilk toplantının yapılması planlanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, yeni yapısıyla İnternet Kurulu'nun etkin bir danışma kurulu niteliğine kavuşturulmasını hedefliyor.
satılık gazetetv.com sporfoto.com ruyada.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net webtrafik.net robotlar.net sazevi.net arabaoto.com

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-04, 06:47
protos78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/10
protos78 will become famous soon enough

Danismanlarin hepsinin ayda 5-6 milyar alacagi, hicbir cozum uretemeyecek burokratik yeni bir yapilanma....

Ben birsey yapabileceklerine inanmiyorum. Dedigim gibi bir yerden kovulan burokrat eskilerini buraya gonderip, cebine para koymanin yolu.

Bu yapilani samimi bulmuyorum. Zira Ulastirma Bakanligi ile internet islerinin ne alakasi var. Yetmemis, birde ustune danisman tutuyorlar. Hic abartmiyorum, su forumdan 10 kisi secimle danismanlik yapsa, cok daha iyi olur.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-04, 09:22
Sport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/14
Sport is an unknown quantity at this point

Alıntı:
protos78´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hic abartmiyorum, su forumdan 10 kisi secimle danismanlik yapsa, cok daha iyi olur.
+1 bu yoruma katılmamak inkansız

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-06, 01:36
banned!

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/1
firar will become famous soon enough

bunlar politik işler arkadaşlar.. bizle sizle olucak iş değil.. birşeyin düzelmesini isterlerse düzeltecek güçleri var zaten.. sorun kime göre düzgünü aradıklarında..

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-07, 01:25
dizinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %0/0
dizinci is an unknown quantity at this point

Bunlar yan gelir icin yapilan isler, hangi yabanci site cok büyük is yapiyor da kapatalim sonra da ortaklik teklifi edelim öyle actiralim gibi (son zamanlarda kapanan büyük bir b2b sitesi vardi, TR de bir firma ile ortak oldu yine acildi TR'ye).

Kim bu piyasadan ne ekmek yiyor da biz bunu kendi adamlarimiza yediririz diye. Emin olun +18 siteleri kapatip bu isi yasal yollardan yaparlar bunlar.

Bütün bunlarin yaninda tabi yandaslara yeni is kapisi gibi geliyor. Madem öyle bir kurul olacak bagimsiz insanlari danisman olarak alin, cok var bunu yapacak Türkiye Internetinin gelismesini saglayacak.

Seçenekler
Stil