Alıntı:
sonsuzhost´isimli üyeden Alıntı
ve linki verilen konuyu bi okuyun adam ben hakaret ettim ama nasıl yırtarım diye utanmadan konu açmış ve millette suçlu kişiye nasıl yırtacağına dair akıl vermeye çalışıyo
Bumu yani bizim ahlak anlayışımız? biri hakarete uğradımı herkes ona sonuç alamazsın uğraşma diye akıl veriyo birine hakaret ettiği için dava açıldığındada o kişiyi kurtarmak için millet seferber oluyo
Ya arkadaşlar bizim insanlarımız nereye gidiyo? bu mu insanlarımızın ahlak anlayışı?
|
Konuda Hukuki net adı geçtiği için yanıt yazma ihtiyacı hissettim.
Biz hukukçular insanlara suç işleyin demiyoruz, üstelik bir insanın suçlu olup olmadığına MAHKEMELER karar verir, hepimizin konuyu anladığımız kısmından ve tek yönden değerlendirmek yerine heryönüyle düşünerek karar vermemiz gerekir. Üstelik hukukta suçunu itiraf edene iyiniyetinden dolayı cezada indirim uygulanır (affedilmez). Ayrıca bir insanın suçunu kabul edebiliyor olması belki de onun bir daha benzeri fiilleri yapmayacağı düşüncesini de doğurur ki, insanlara suçlu da olsalar bir şans vermek gerekir düşüncesindeyim.
Forumda suçunu itiraf edene yardım eden kişi ise bir tek üyedir, gördüyseniz hukukçular tarafından pek ilgi çekmemiş olsa gerek sadece bir normal üye yanıt vermiş, konuyu açan çözümü neredeyse kendi kendine türetmiş. Şöyle bir bakınca bana zaten cezasını çekmeye başladığı kanaati hasıl olduğundan, çok da fazla kınamamakla birlikte kişiye ve benzeri gayriyasal fiillere yelteneceklere ders olacağı ümidindeyim.
Saygılar.