![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
belki burası yardımcı olabilir...bilgisayar programları için diyorlar ama web içnide geçerli birşeyleri vardır mutlaka
http://www.acarpatent.com/icerik.asp...ar_Programlari |
|
||||
|
venom teşekkürler benimki web için olacak gerçi bu verdiğin ile de uyuşuyor anlamadığım şu kodların ilk 25 sayfa son 25 sayfasını istiyor scriptte böyle bir şey söz konusu değil ki yerine göre sayfa sayfa kod tek bir bütün değil. acaba notere gitsem bir cd de kopyamı filan götürsem orda kendi üzerime onaylatsam yeterli olur mu lisans olmasa da yaptığım şeyin kendime ait olduğunu onaylatırım.
yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler |
|
||||
|
işin noter kısmı bana çok mantıklı gelmiyor, çünkü oraya ne götürsen 30-40 lira verdinmi adına kayıt ederler. Fakat buna bir isim ve sistemi anlatan bir takım şeyler ekleniyor olmalı. İçeriği bende tam bilmiyorum. Bence linkteki firmayla bir irtibata geçip konuyu anlat, onlar yol gösterecektir.
NOT: ama biliyosunki bill gates bile başedemiyor bu konuyla, ben olsam hiç girişmem masraf çoksa
|
|
||||
|
ben turkticaretten araştırmıştım oda bir dünya şey istiyor 650 ytl ye lisans alıyorlar ama turkticarete pek güvenmiyorum yani 650 ytl yaptıkları iş kat kat düşüktür. lisans aldığında 70 yıl üstüne lisanslı oluyor. ben bu noter işini araştıracam sonuçta bir kopyada onlara verilecek işe yarar diye düşünüyorum ama öncelik lisans almak.
|
|
||||
|
turkticaretten baktığınız lisans olayı değil, marka tescili bence.
Aynı bilgilere benim de ihtiyacım var, ancak henüz geliştirme aşamasındayız. Fikrimce şunlar olabilir: 1. marka tescili yapılır 2. yazılım kaynak kodları kapatılır ve belirli bir lisans (RPL, EULA, xxx) ile yayınlanır İşte bu ikinci madde için herhangi bir kanun düzenlemesi olduğunu sanmıyorum, yazılımın görünen bir yerine lisans metnini koyarsın. Kendi lisansını da uydurursun... Ve asıl sorun ve yapılması gerekenler şurada çıkmakta, benim yazılım kırılıp kodlar wareze düşerse, benim yasal hakkım nasıl doğacak ? |
|
||||
|
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünden Lisansizini alabilirsiniz
http://sertifika.telifhaklari.gov.tr:8080/sert/cb/
|
cawbella arkadaşım link için teşekkürler ama bu sadece başvuru için. benim öğrenmek istediğim nasıl nereden yapacağımız ve nelerin gerektiği. sonuçta biz kodlarımızı cd ye aktarıp verecez ama nereye? kodlarımı şifreledim çalınsa bile kendi domainimde çalışabilir başka yerde çalışmaz ama şöyle bir durum var tutup birisi çalıntı script diye şikayette bulunursa kendimi kanıtlamam gerekir o yüzden şikayet konusu olmadan lisansımı almak istiyorum. turkticarette baktığım ise marka tescili değil lisans almak içindi.
yardımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar teşekkürler
|
TESCİL ÖNCESİ GEREKLİ EVRAKLAR
Tasarım tescili için başvurduğunuzda, işlemlerin başlaması için aşağıdaki belgelerin hemen bize ulaştırılması gerekir. Belgeleri (224)-2249520 numaralı faksa, markabelge@turkticaret.net adresine gönderebilir veya Marka Belgesi Gönderme formunu kullanabilirsiniz. Ürünlerinizin görsel anlatımlarını içeren fotoğrafları scan ederek mail adresimize gönderebilir veya basılı olarak “Sakarya Cad.No:115 Altıparmak Osmangazi/BURSA” posta adresimize iletebilirsiniz. - Tasarım sahibi ve adresi Tasarım sahibi, tüzel kişilik ise, tam ticaret unvanı, açık adresi - gerçek kişi ise, adı ve soyadı, doğum yeri -doğum tarihi, açık adresi. - Faaliyet Belgesi Başvuru sahibinin imalat, ticaret, hizmet uğraşısını gösterir belge. Bu belge, Ticaret Sicili, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Vergi Dairesi yada Esnaf Sicili'nden alınabilir. Tasarım sahibi, tüzel kişilik değil ise, (şahıs veya şahıs firması ise) başvuru yapacak kişi veya kişilerin nüfus cüzdanının fotokopisi. - Görsel Anlatımlar ( Ürünlerin Fotoğrafları) Görsel anlatım dediğimiz korumak istediğiniz ürünün 8x8 cm ebatında çekilmiş özel fotoğraflarıdır. Bu fotoğrafların ürünün korunması açısından çok önemli olduğu için ürünün korunmak istenen özelliklerini net şekilde yansıtmalıdır. Eğer ürün büyük ebatlarda ise bütünlüğü bozmadan birkaç açıdan fotoğrafı çekilebilir. Ürününün fotoğrafını çekerken dikkat edilmesi gereken husus zeminde veya ürün ile ilgili diğer unsurların yer almamasıdır. Örneğin Masanın fotoğrafı çekiliyorsa üzerinde tabak, masa örtüsü bulunmamalıdır. Fotoğraf makinası ile çektiğiniz veya bilgisayar ortamında hazırladığınız bu ürünleri bilgisayar ortamından veya kargo ile bize iletebilirsiniz. Örnek resimler için tıklayınız. ( tıklayınca açılan sayfa mevcut olup ekleyelim.) - Özel Vekaletname (Örnek için tıklayınız) İmzaya yetkili olan kişi/kişilerce imzalanacaktır. Noterden onaylı olmasına gerek yoktur. Vekaletnamedeki unvan ile Faaliyet Belgesindeki ünvan aynı olmalıdır.
| Stil | |
|
|