![]() |
|
|
|||
|
Arkadaşlar forumda açılmış olabilir bu konu fakat ben kendi durumu sormak için bi daha açmak mecburiyetindeydim. İnternetle ilgili bir projem var. Projeyi bitirdim yayın aşamasına geçirdim. Şimdi sponsor bulma ve destek çıkacak firmalar bulma zamanı ama bu aşamaya geçmeden önce projemi detaylarıyla anlatacağım insanlara nasıl güveneceğim ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana en ucuz yoldan koruma altına almanın bir yolunu gösterebilir mi. Ben noterden onaylatmayı düşündüm. Projenin işleyişini ve yazıları bi diagrama döküp onaylatmayı. Hiç olmazsa Yarın öbür gün dava açma hakkımın olacağını düşünüorum. Hani bu tarihta ben bunu zaten bulmuştum benden izinsiz açamazsınız bunu diye. ama tam emin değilim bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
|
| Ucuz ürün ihaleleri |
|
|||
|
Noter fikri çok yerinde ve doğrusu bu. Yalnız projeyinin detaylarını da muhakkak tasdik ettirin. Yani tam olarak tanımlayın, ayrınıtıları atlamayın. İlerleyen aşamalarda marka, patent başvurularını yaparsınız.
|
Alıntı:
yeterli açıklama yaptım sanırım sanasana gel bana sponsor ol demiyorum ki o benimle bana destek çıkacak firma arasında. terbiyesizliğin ve konuyu dagıtmanın alemi yok. Hukuki nickli arkadaşım çok teşekkür ederim cevabın için bi kaç gündür düşündürüyordu bu olay beni |
|
|||
|
Alıntı:
|
haklısın cmylmz ama zaten böyle bi konu görüşüldüğü zaman ciddi bir şekilde görüşülür zaten. ben burda sponsor aramıyorum, iş fikrim var diyorum bunu ciddiyete dökmek istiyorum. Dolayısı ile bu başlığı açmamın sebebi de resmi yollarla herşeyi herkesin güvenli olacagı durumda halletmek için sordugum bi soru idi. Güven olayını zaten forumda halletmeyiz. Görüşürüz oturup konuşuruz. İki tarafta kendi kârına bakar. anlaşılırsa olur. kızdıgım şey densizin birinin cıkıp böyle bişey söylemesi. beni tanımıyor, projemi bilmiyor çıkıp insanlar sana nasıl güvensinler diyor. resmen karalama. sana da yapsalar altta kalmazsın bence.
|
|
||||
|
Zaten süper ve yeni tek fikir diye birşey yok, mutlaka yapmak istediğiniz şeyi düşünen başka biri daha var. Önemli olan kimin uygulamaya koyduğu. Notere para verene kadar uygulamaya koymaya başlayın o parayla, damlaya damlaya göl olur. Eş, dost, akraba, kredi kartları bir şekilde bazı şeyleri riske edip bir noktaya gelmeden sadece fikir aşamasındaki birşeyi başkasına götürmeniz mantıklı olmaz, çok güvendiğiniz biri ise o ayrı. Bir iki adımı attıktan sonra, zaten hazır şekilde götürdüğünüz kişi en baştan kendisi çalıp yapmak yerine size katılır, kimse hazır şeyin aynısını yapmaya kalkmaz, takip eden olmak istemez. Takip eden değil uygulayan olmak en önemli şey.
|
sunum yapılcak projeyi öncelikle plana dökmen gerekmekte. buna iş planı denmekte. içinde beklentiler, pazar araştırmaları, tahmini gelir ve giderler, kullanılacak araç ve personeller gibi her türlü detaylı bilginin, gerek grafik, gerek yazılı gerekse iş akışı şeklinde dosyalanıp notere onaylatılması gerekiyor.
örnek iş planları için http://www.google.com/search?q=make+business+plan (ingilizce bildiğini varsayıyorum.
|
Alıntı:
Bu arada projem tamamen bitti
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|