![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
yasal mı? değil mi?
aradım fakat doğru bilgiye ulaşamadım, benim bildiğim yasak olduğu doğrultusunda. eğer yasaksa sınırları nedir? canlı olarak şiir, kitaplardan bir bölüm okumakta yasakmıdır? |
|
|||
|
İnternet üzerinden radyo yayını evet yasak... telif hakkı korunan eserleri yayınlamak vs onların diliyle radyo yayını yapmak için lisans alman lazım bununda maliyeti 25 bin civarında Ama biz Türküz kestirme bir yol buluruz var olan yerel bir radyo ile anlaşıp onun adıyla yayın yapabilirsin. Tabi bu Yerel radyo sahinin izniyle onunda işine gelecektir çünkü bedavadan reklam olacak
|
|
|||
|
KİMLER LİSANS ALMALI
Her Türlü Radyo, Televizyon vb. Yayın Kuruluşları 5846 Sayılı FSEK, fonogramların yapımcısının izni dışında ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla kamuya iletimini yasaklamıştır. Bu nedenle ses kayıtlarının ve veya müzik kliplerinin radyo, televizyon, kapalı devre yayınlar, kablolu yayınlar ve teknolojinin gelişimi ile çoğalabilecek her türlü araç vasıtası ile kamuya iletimi veya bu yollardan herhangi biri ile yapılan iletimin aynı yolla veya bir diğer yolla yeniden iletimi (örneğin radyo veya televizyon yayınının internet üzerinden veya kablolu veya dijital yayınlar gibi yayın teknikleriyle tekrar yayınlanması) için fonogram yapımcısından izin alınması zorunludur. KAYNAK : http://www.mu-yap.org/getdata.asp?PID=256 Evet arkadasim radyo yayini yapilmasi yasaktir.
|
Radyo yayını yapabilmek için
1) Yayın lisansı 2) Orjinal mp3 almak gerekiyor. Bi arkadaş geçen sene lisans almak Mu-yap la irtibata geçti. Radyo için lisans fiyatı 95.000$ olarak belirtmişler.Oda kabul etmişti. Tabi onun büyük kitlesi var.Ama çok pahalı tabi... Kitap konusuna gelince sanıyorum ki kitabın arkasında yazan özetten başka bir bölüm felan okumak telif hakkına giriyor.
|
Muhakkak kombine yayın hakkı alınmalı. Diğer hususlar değerli arkadaşların açıkladığı gibidir. Hukuki sorun çıkmasını istemiyorsanız, tüm yayın ve telif haklarına uymanız, gerekli izin ve ödemeleri yapmanız gerekiyor.
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/bilisim-hukuku/79364-internette-radyo-yayini.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| nternette radyo yayn - Google - Webmaster Forum / Google Webmaster Fan | This thread | Refback | 2008-03-10 18:48 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|