![]() |
|
| Ucuz ürün ihaleleri |
|
||||
|
arkadaşım geçen sene yazın müyap avukatıyla yaklaşık 1 saat telefonda bu konuları konuştuk, aynen yukarıda yazdığın şeyleri söyledim bana söylenen şey şu youtube ile şuanda konuşma aşamasındayız sorun herhangibir karara bağlanmadı ama siz sitenizden sanatçıların kliplerini kaldırmak zorundasınız, aradan aylar geçti ve muyap işleri resmen salladı ne sitesinde herhangibir duyuru yaptı konuyla ilgili nede yoğun çalışmasını devam ettirtti, anladığım kadarıyla youtube'nin önüne geçemediler ve şimdilerde de webmasterlar sitelerine çekinmeden youtube kliplerini koyuyor, yani bana göre üstükapalı şekilde bizlere sansür koymaya çalışıyorlar ve youtube ilede anlaşıldı tabi bu benim fikrim..
|
|
||||
|
Iyi hos güzel de yasasiz bir ülkede degiliz,
O zaman sunu cikarabilir miyiz sundan. Sitesi kapanan olursa avukat tuttugunda sitesini pasa pasa actirir, hatta vergi levhasi felan varsa zarara ugrattigi ve ismini zedeledigi icin tazminat davasi da acabilir mi ?
|
Basedememek mi var, yasa ona farkli bize farkli mi ?
Madem öyle demek ki avukat ile bu is cözülür ve emsal dava olur. Koyarsin sitene videoyu sikayet et , o zaman da dersin ki youtube gibi ben de imkan tanidim buyrun istenmeyen videolari sikayet edin kaldiralim.
|
şimdi bizim gibi bireysel çalışanların düşüncesi sitem kapanırsa minimum 7 gün içinde tekrar açtırabilirim zararımda ortalama 100 dolar olur en iyisi kaldırayım. mantığı var şahsen ben böyle düşündüm ve kaldırdım, aranızda varsa eğer dediğin gibi sitesi kapanıp dava sonucunda açtıran ve youtube videoları tekrardan aktif olan yazsın bizde zararı göze alıp sitemize koyalım youtube videolarını
|
|
|
|||
|
Youtube bir vidyo paylaşım sitesidir. Buda demek oluyor ki orada ki vidyoları herkes kullanabilir. EMBED kodlarıyla. Bu hizmeti siz vermiyorsunuz youtube veriyor.
Demek istediğim şudur , Vidyolarda sitenizin adı geçmeyecek şekilde youtube adresine upload edip sitenizde yayınlamanız sizin suçunuz olamaz. Burada davacı tarafın muhattabı youtube olur. Youtubeunda vidyoyu upload eden kişiye (bulursa) dava açma hakkı vardır. IP den yola çıkarak. İnternet cafeden upload ederseniz ne olur ? Toplu Internet kullanımı ile ilgili yasa güncellendi. İnternet cafeden upload edip , giderseniz ve cafeci mevcut kuralları uygulamamışsa ihale onda kalır yani yaptırımlarla karşılaşır. Youtubedan telif haklarından dolayı vidyosu silinen bir kişiye rastlamadım. Rastlarsam nasıl bir tepki verdiğini youtubeun paylaşırım veya bilen arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. Konu sepulchral tarafından (2007-12-17 Saat 21:48 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Alıntı:
Komşun adam öldürdü diye cinayete, komşum yaptı bende yapabilirim gözüyle bakabiliyormusun ? |
|
||||
|
Alıntı:
Söyle derim komsum adam öldürdü ve bunun cezasini almadi ama ben adam öldürüp ceza alirsam ayni sartlarda burda bir haksizlik var. O zaman ben de onu emsal gösterip ceza almamam lazim diyorum. Youtube sitesindeki videolari kontrol etmek zorunda, ama ben siteme video yükletmiyorum ki. Ancak siteme video yüklenirse ben sorumlu olabilirim. Ha suca ortaklik diyorsaniz önce youtube u cezalandir sonra ben de suca ortaklik cezami cekeyim. Ama o adam suc isliyor cezalandirilmiyor ben ortaklik ediyorum diye cezalandiriliyorsam burda bir sorun var benim mantigima göre.
|
Yarım milyon kişiyle beraber kaçak ev yaparsanız Ümraniye olursunuz napalım koca ilçeye gidin mi diyelim derler sana tapu bile verirler, yarım düzine adamla yaparsanız gelir yıkarlar hiç dinlemezler. O yüzden elindeki güç kadar haklısın bu sistemlerde youtube'la falan mukayese yanlış, teoride kimin haklı olduğu ayrı mevzu.
bkz: sui misal emsal olmaz
Destek ol: Orduya | Eğitime | Fenerbahçe'ye 500+ Google hitli sitelerinizi alıyorum. Konu Mehmet tarafından (2007-12-18 Saat 05:32 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|