Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #41 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-22, 04:58
protos78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/10
protos78 will become famous soon enough

Alıntı:
alexius´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi bu bilişim suçu da olsa suç oluşmadan ceza vermek veya yargılamak mümkünmüdür. Yani siz tutunuz gerçekten deneme maksatlı birşey yaptınız o sırada bu birilerinin gözüne battı ama suç olabilecek bir unsur oluşmadı o zamanda acaba yargılama yapılabilirmi. Yada şöyle diyeyim kimseyi dolandırmamış dahi olsa bu arkadaşın yaptığı suç unsurumudur.
Suctur.

Hic kimse zarar gormemis olsa bile suctur.

Suc olusmasini beklemek, eger olusursa sucludur demek biraz yamuk bi durum. Mesela, vatandasin biri alir eline suikast silahini, cikar taksim meydanini goren guzel bi yere, alet edavati ayarlar, tetigi cekmeden avini bekler.

Bu durumu farkeden polis memuru ne yapmali? Suc olusmadi, bekleyeyim mi demeli, yoksa harekete gecip bir insanin canini mi kurtarmali?

Konuyu acan arkadasada uyarim su:
Polise ifade vermeden once keske bi avukatla konussaydin. Zira su anda sucu kabullenmis durumdasin. Umarim basin uzun vadede sana zarar verecek bisey olmaz ve sadece para cezasiyla sorun hallolur.

#42 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-22, 07:25
wpturkiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 1
wpturkiye is on a distinguished road

Alıntı:
bestcam´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
deneme amaçlı dediğimde kastettiğim acaba gerşekden böyle bişey olabiliyor mu diye denedim ayrıca ifademe formlardan buldum da yazdım denemenin ne denemesi oldugu konusunda birşey açıklamadım ama mahkemede böyle bir tızaga düşmemem için böyle birket nasıl oluyor diye denemek istedigimi söylerim sanırım biraz yartmış olurum..
O tarigte ihi hatırlamıyorum ama sanırım yeni reşit olmuştum...
bu aralar birini şikayet etmeye gitcem bilşim suşlarına gitmişten tam dosya tarihini ve tam ifademin fotokobisini alır sizinle paylaşırım
Klavyenmi bozuk türkçenmi zayıf anlamadım tüm yazıların hatalı daha kelimeleri düzgün yazamıyorsun nasıl fake hotmail giriş sayfası hazırladın sen, bizi yiyor olmayasın ?

#43 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-22, 08:47
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
40.97213,28.718637

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %0/0
venom will become famous soon enoughvenom will become famous soon enough

arkadaşın adına bakınca mail konusunda uzman oldugu gözden kaçmıyor

#44 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-22, 20:18
mircalem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

mircalem is an unknown quantity at this point

ciddi meseleler bunlar artık. herzaman ilk yapılan olaylarda kurban seçilir emsal ceza olsun die inşallah öyle bişey olmaz. bide karşınızda ki microsoft bence avukatlarınızı sağlam tutun. bilişimden anlayan avukatlarla girin mahkemelere

#45 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-23, 15:26
wpturkiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

wpturkiye is on a distinguished road

Ben ortada mahkemelik bir dueum olduğunu sanmıyorum, emniyet arkadaşın kulağını çekip gözünü korkutmak istemiş olabilir, tabi yazılanlar doğru ise...

#46 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-24, 20:06
Member

_RamseS_ is an unknown quantity at this point

Alıntı:
zevkisefa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Avukat konusuyor

1.Ortada suc yok,suca yakin olan suca egilim var
2.18 yasini gectin ve ögrencisin.Ailen senden kesinlikle sorumlu tutulamaz(18 yas i gecen ögrencilerde) bunun icinde ailene para cezasi gelmez.
3.Buna baglantili olarakda sanada para cezasi gelmez.Cünki ögrencisin gelirin yok.(resmiyette bir yere bagli degilsin kazancin yok)
4.Seni birilerinin sikäyet etmeside önemli degil,cünki arastiriliyor,sikayet eden kisinin örnegin kredi karti bilgilerini kullanmissin,ama arastirma sonucunda böyle bir sey bulunamazsa ki bulundugunu sanmiyorum direk adliyeye sevk ederlerdi.O bilgileri almandan öte kullanman önemli.Örnegin bendede 1000 kisinin kredi karti bilgileri olsun,ben onlari kullanmadan suc unsuru olusmaz,zaten kullanirsamda en fazla üc gün icinde beni bulurlar
5.Sonuc olarak mahkemeye cikacagin dogrudur ancak kanitli suc unsuru yoksa korkma sadece suca egilimde bulundugun icin uyari cezasi alirsin siciline de islenmez.
Bu yazıyı avukat yazdığına inanmıyorum.
1- Teşebbüs olarak yargılanabilirsin.
2- 18 yaşından küçük ve öğrenci diye ceza verilmiyormu? Nerede görülmüş bu? 18 dan küçükte olsan büyükte olsan ceza sana gelir. senin maddi durumuna bakılmaz öğrenci oluşuna da bakılmaz, 18 yaşından küçük işsiz biri ya da öğrenci biri suç işlese Devlet hadi yavrum sen büyü gel deyip bırakacak öylemi?
Yaptığın işten dolayı şikayet varsa ve birilerinin bilgilerine ulaşıp zarara uğrattıysan yargılaman 2 yıldan 5 yıla kadar. ama değilse 6 aydan 2 yıla kadar yargılanırsın.
3- İşsiz insanlar ve öğrenciler ceza alamaz diye kanunda bir madde yoktur...! Suç işleyen ceza alınır. daha önce sabıkası yoksa yaptığı eyleme göre para cezasına çevrilir ama her suç için geçerli değildir ve para cezası da sabıkanıza işler, bir ihtimalle erteleme alabilirsin (3 yıl herhangi bir suça karışmaman lazım karışırsan her iki suçu da yatarsın)
4- Doğruluk payı yüksek, eğer kredi kartı bilgilerine ulaşıp birşeyler yapsaydın dolandırıcılığa girer ve direk savcılığa sevk edilirsin oradan sorgu için Sulh Ceza Mahkemesine gönderilirsin burada tutuklu ya da tutuksuz yargılanman konusunda karar alınır ve davan açılır.
5- Bu güne kadar mahkemeden uyarı cezası verildiğini duymadım, bilişim suçunda da olmadığını düşünüyorum, suç unsuru yoksa zaten delil delil yetersizliğinden beraat edersin, ya da suç unsurları oluşmadığından beraat alırsın.
Microsoft tarafından bildirilen listenin içindeysen yüksek oranla mağdurlar vardır, ceza alma ihtimalin çok yüksektir...Geçmiş olsun.

#47 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-27, 20:19
Member

KamU is an unknown quantity at this point

Alıntı:
bestcam´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sagol Biraz Rahatladım... inş dedigin gibi olur...
Bi ekleme daha yapiyim...
Mifrosoftun şikayeti araştırılırken mesela başka bilişim suçlarıda işledigim ortaya çıkarsa bunlar hakkındada işlem başlatılır mı yoksa bulunan bilişim suçlarına dair şikayet olmadıgından onlar kaale alınmaz microsoft şikayeti ile ilgili olan deliller mi dikkate alınır.
arkadaş böyle birsey olursa büyük ihtimalle sen herşeyi sadece denemişin yauuu derler adama ortada bir suç var avukat değilim ama her suçun bir cezası olacağına göre bir ceza alacaksın tabi ki
neyse
insallah bundan sonra sadece denemek için birseyler yapmazsın

#48 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-27, 20:46
Member

Elazığlı168 is on a distinguished road

neyi deniyordun suçsuz günahsız birinin şifresini çalmayı mı deniyordun komik bir ifade vermişsin bu işe girişmedeki amacını bilişim suçları daha iyi biliyorlardur microsoft peşini bırakmaz söyliyim

#49 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-10, 14:34
Pron1ck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/2
Pron1ck is an unknown quantity at this point

sonuç nedir dava sonucu ?

#50 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-10, 23:56
marquis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/2
marquis is an unknown quantity at this point

Arkadaş dünyadan banlanmış olmasın En son 24 ocakda yazmış.

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil