Alıntı:
zevkisefa´isimli üyeden Alıntı
Avukat konusuyor
1.Ortada suc yok,suca yakin olan suca egilim var
2.18 yasini gectin ve ögrencisin.Ailen senden kesinlikle sorumlu tutulamaz(18 yas i gecen ögrencilerde) bunun icinde ailene para cezasi gelmez.
3.Buna baglantili olarakda sanada para cezasi gelmez.Cünki ögrencisin gelirin yok.(resmiyette bir yere bagli degilsin kazancin yok)
4.Seni birilerinin sikäyet etmeside önemli degil,cünki arastiriliyor,sikayet eden kisinin örnegin kredi karti bilgilerini kullanmissin,ama arastirma sonucunda böyle bir sey bulunamazsa ki bulundugunu sanmiyorum direk adliyeye sevk ederlerdi.O bilgileri almandan öte kullanman önemli.Örnegin bendede 1000 kisinin kredi karti bilgileri olsun,ben onlari kullanmadan suc unsuru olusmaz,zaten kullanirsamda en fazla üc gün icinde beni bulurlar 
5.Sonuc olarak mahkemeye cikacagin dogrudur ancak kanitli suc unsuru yoksa korkma sadece suca egilimde bulundugun icin uyari cezasi alirsin siciline de islenmez.
|
Bu yazıyı avukat yazdığına inanmıyorum.
1- Teşebbüs olarak yargılanabilirsin.
2- 18 yaşından küçük ve öğrenci diye ceza verilmiyormu? Nerede görülmüş bu? 18 dan küçükte olsan büyükte olsan ceza sana gelir. senin maddi durumuna bakılmaz öğrenci oluşuna da bakılmaz, 18 yaşından küçük işsiz biri ya da öğrenci biri suç işlese Devlet hadi yavrum sen büyü gel deyip bırakacak öylemi?
Yaptığın işten dolayı şikayet varsa ve birilerinin bilgilerine ulaşıp zarara uğrattıysan yargılaman 2 yıldan 5 yıla kadar. ama değilse 6 aydan 2 yıla kadar yargılanırsın.
3- İşsiz insanlar ve öğrenciler ceza alamaz diye kanunda bir madde yoktur...! Suç işleyen ceza alınır. daha önce sabıkası yoksa yaptığı eyleme göre para cezasına çevrilir ama her suç için geçerli değildir ve para cezası da sabıkanıza işler, bir ihtimalle erteleme alabilirsin (3 yıl herhangi bir suça karışmaman lazım karışırsan her iki suçu da yatarsın)
4- Doğruluk payı yüksek, eğer kredi kartı bilgilerine ulaşıp birşeyler yapsaydın dolandırıcılığa girer ve direk savcılığa sevk edilirsin oradan sorgu için Sulh Ceza Mahkemesine gönderilirsin burada tutuklu ya da tutuksuz yargılanman konusunda karar alınır ve davan açılır.
5- Bu güne kadar mahkemeden uyarı cezası verildiğini duymadım, bilişim suçunda da olmadığını düşünüyorum, suç unsuru yoksa zaten delil delil yetersizliğinden beraat edersin, ya da suç unsurları oluşmadığından beraat alırsın.
Microsoft tarafından bildirilen listenin içindeysen yüksek oranla mağdurlar vardır, ceza alma ihtimalin çok yüksektir...Geçmiş olsun.