Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-17, 14:54
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
henry lee

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
atay will become famous soon enough
Standart Arkadaşlık siteleri için vergi nasıl ödeniyor?

öncelikle internetteki ticari işler için vergi net olarak ödeniyor mu? hosting satışı yapan arkadaşlar, vergilerini ödüyorlar mı?

asıl soruma gelirsek, misal bir arkadaşlık sitem var gold üyelik aylık 7 ytl. ben vergi ödemek istiyorsam, her gold üyem için ayrı ayrı faturamı keseceğim, yoksa misal benim aylık gold üyelik gelirim 2000YTL bu ücret üzerinden toplu bir fatura mı keseceğim?

bu iş için dışarıdan bir muhasebeci ile anlaşmam yeterli olur mu ve muhasebeciler bu tarz bir iş için ne kadar ücret talep ederler?

bu konuda tecrübesi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim.

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-17, 15:11
Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/6
Caesar will become famous soon enoughCaesar will become famous soon enough

Vergi odemiyorsun, ne vergisi??? kestikleri stopaja saysinlar.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-17, 16:52
Vatandaş

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/17
favorites will become famous soon enoughfavorites will become famous soon enough

eğer her hangi bir Türk bankasından Sanal Pos ile üyelik aidatı alıyorsun web üzerinden, her şeyde olduğu gibi ondada otomataikj olarak kredi kartı ödemesinden dolayı vergi keserler senden. sende bu kesintiyi aidata yansıtabilirsin.
Bunun haricinde, arkadaşın dediği gibi "ne vergisi ya " )

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-17, 19:40
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

100 ytl ye defter tutacak bir muhasebeci bulabilirsin. Sattığın hizmet ya da mal başına fatura kesmek ve vergi ödemek durumundasın.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-17, 20:05
GLadiatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Advertisement

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %85/9
GLadiatoR is on a distinguished road

Karışık işler :S

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-17, 22:19
henry lee

şimdi iki tane durum var. bir, kullanıcılarım bilinçli kullanıcılar olacak "sen bu işten para kazanıyosun, vergisini veriyomusun bakim?" diye soracaklar bana, hatta fatura isteyenlerde olacak. iki, ben devlete kazandığım işten vergimi vermek istiyorum

şahsi firma kursam diyelim, ben bütün üyelerime tek tek fatura kesip postaneden yollucakmıyım ? yok mu işin daha pratik bir şekli?

ve diyelim, bir muhasebeci ile anlaştım. faturaların kesimini ve yollamasını muhasebecimi yapıyor ?

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-17, 22:26
SargeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BadBaht

Blog Entries: 1
iTrader: %100/8
SargeT has a spectacular aura aboutSargeT has a spectacular aura about

Alıntı:
atay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi iki tane durum var. bir, kullanıcılarım bilinçli kullanıcılar olacak "sen bu işten para kazanıyosun, vergisini veriyomusun bakim?" diye soracaklar bana, hatta fatura isteyenlerde olacak. iki, ben devlete kazandığım işten vergimi vermek istiyorum

şahsi firma kursam diyelim, ben bütün üyelerime tek tek fatura kesip postaneden yollucakmıyım ? yok mu işin daha pratik bir şekli?

ve diyelim, bir muhasebeci ile anlaştım. faturaların kesimini ve yollamasını muhasebecimi yapıyor ?
hayır arkadaşım muhasebeci senin faturanı kesip postaya vermez... iki şekil muhasebeci vardır bir tanesi ön muhasebeci ( senin büronda çalışan senin evraklarının takibini yapan genel muhasebeye yardımcı olan kişi ) birde genel muhasebeci vardır senin defterini tutan senin vergi levhanda keşesi bulunan ve senin defterlerinin yevmiye kaydını yada şahıs firmalarında işletme defterinin kaydını yapan kişi.. şayet büronda bir tane ön muhasebeci çalıştırırsan verirsin aylık 600-700 ytl maaş işte ona fatura kestirebilir postaneye göndertebilirsin.. ama senin defterlerini yazan muhasebeciye böyle bir teklifte sakın bulunma pek hoş bir tepki almayabilirsin...

benbu işi yapacam diyorsan o kadar zor birşey değil bir tane muhasebe paket programı alacaksın.. gelen ödemelere ve bilgillere göre iki dakikada toplu olarak faturaları keseceksin.. ( hergün fatura kesmek zorunda değilsin bir gün de topluca kesebilirsin ) hafta sonuda cuma günleri postaneye gider topluca postalarsın bu kadar basit..

Bulmakicin.Com - Sevgilerimle.Net - Mp3indirin.com - Sanalhane.Com -Ardaturan.Net - Satılıktır İletişim PM

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-17, 23:54
henry lee

teşekkürler arkadaşlar, bir muhasebeci ile görüşüp konu hakkında daha net bilgi alacağım.

olurda başka birinede bu tarz bi bilgi gerekliyse pm göndersin, görüşmemin sonucunu iletirim.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-18, 00:08
SargeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BadBaht

Blog Entries: 1
iTrader: %100/8
SargeT has a spectacular aura aboutSargeT has a spectacular aura about

Alıntı:
atay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
teşekkürler arkadaşlar, bir muhasebeci ile görüşüp konu hakkında daha net bilgi alacağım.

olurda başka birinede bu tarz bi bilgi gerekliyse pm göndersin, görüşmemin sonucunu iletirim.

Ben bir muhasebeciyim

Bulmakicin.Com - Sevgilerimle.Net - Mp3indirin.com - Sanalhane.Com -Ardaturan.Net - Satılıktır İletişim PM

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-18, 02:47
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
40.97213,28.718637

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %0/0
venom will become famous soon enoughvenom will become famous soon enough

Alıntı:
SargeT´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bir muhasebeciyim
haahaha ...
kopardın beni bu saatte

(yanlış anlama güldüğüm konunun detayı...adam nerelerde ne ararken konuştuğu kişinin farkında değil...normalde nerden bilsin)

Konu venom tarafından (2007-02-18 Saat 02:49 ) değiştirilmiştir.. Sebep: yanlış anlaşılır şimdi bu die :)

Seçenekler
Stil