![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku Bilişim hukuku hakkında bilgiler , bilişim suçları , telif hakları vb. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Zarar verilen sistemin sahibi değilsin, kiracısısın. Bunu unutmamak gerekir. Makinan yurtdışındaysa pek bişey yapabileceğini sanmıyorum. Eğer yurtiçindeyse, datacenter'la irtibata geçip, datacenter'ı logları alıp suç duyurusunda bulunmaya ikna etmelisin. Gerisini onlar hallederler zaten.
|
Alıntı:
|
|
||||
|
walla kardeş geçmiş olsun demekden başka birşey kalmıyor devlet böle şeylere malesef bakmıyor bizde zamanında çok uğraşdık ama olmadı eniyisi siz o çocuklarla yüz yüze görüşün..... dava falan açmayın derim çünkü hem boşa zamman hemde boşa para...
malesef işte bizim ülkemizde kurallar bu kadar sağlam.... |
|
||||
|
Alıntı:
Eğer domainin çalınırsa da Ankara'da dayın olması gerekiyor. Yoksa ona da bişey yapamazsın.
|
yok öyle bişiy ya bişey olmaz diye diye tepemize çıkıyo millet artık yeni internet yasaları var hatta internet polisi bile var .Yasaya göre başkasının internetine zarar vermek amacıyla girenler veya email çalanlar 2-3 yıl hapis cezasına çarptırılıyo .Ama bi noktavarki yapanların yaşı küçükse herhangi bir yasal yaptırım yapamassın ben olsam değişik bir yol izlerdim telekomla konuş bu konuyu (avukat arayıcılığı ile) ve internetleri kapattır ayrıca eve telefon edip aileleri ile konuşabilirsin böyle böyle oldu bidahaki sefere suç duyurusunda buluncaz diye büyük bi ihtimal işe yarar
|
|
||||
|
c99 ile yapılmış bir olay. Bu veri güvenliğine girmiyıor. Boşuna uğraşma ankarada dayında olsa o makina da c99 çalışmasına izin veren hostin şirketinden başkası sorumlu olamaz. Adam attım scripti yetkim olan dizinlerde oynadım der. hiçbir şirketin hizmet sözleşmesinde müşteri dizini şudur onun dışındaki dosyalara dokunamaz diye madde yok diye biliyorum ben... hoş gerçi kimsenin hizmet sözleşmeside yok
|
Hack olayı biraz karışık . Yurddışı bağlantılı olduğu için pek uğraşmazlar . Ama loglar duruyorsa bilişim suçlarına gidip ağır hakaretten şikayetçi olursan 1 saat içinde adres tespiti yapılır . 1 hafta içinde savcılığa gelmeleri için karakoldan kağıt gider evlerine . Sonuçta bir daha kimseye hakaret edemeyecekleri bir duruma sokabilirsin onları . Ama ben olsam böyle bir durumda ne yapardım ? Ölümle tehdit edildiğimi ve baskı altında olduğumu çok korktuğumu söylerdim savcıya . İşte o zaman işler biraz karışıyor . Karakoldan kağıt gitmez direk cinayet masası eve gider . Tabi seni bilemem ben sadece devlete ceza versinler diye değil adreslerini öğrenmek için giderdim . Bu arada yasaları hafife sakın almayın birinden şikayetçi olununca adrese gelmeyen polis yoktur bu ülkede .
|
|
|||
|
Alıntı:
%100 katılıyorum |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|