![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Alıntı:
|
|
||||
|
Alıntı:
yani bunu şöylede düşünebilirsiniz diyelimki ben www.sohbet.com domainini istiyorum gider sohbet a.ş. diye bir şirket kurarım sohbet.com üzerinde hak iddia ederim. mantıklımı sizce? bu arada zaten hak iddia etmek gibi bi niyetleri olsaydı çoktan reg ederlerdi o domaini.için rahat olsun ![]() kaldıki .cc uzantılı bir domain üzrinde hak iddia edecekler.adama bi taraflarıyla gülerler valla:d
|
bir kaç detayın atlandığını düşünüyorum.
öncelikle kariyer.net ismini tescil ettirmişse en azından mahkemeler gözünde +1 duruma geçecektir. ve ne yazıkki türk mahkemelerinin henüz Internet ile alakalı pek bir bilgisi olmaması da sizi zor duruma düşürebilir. en kötüsü de karşınızdaki firmanın çevresi ve uzanabildigi kollarda buna etken olacaktır. tavsiye etmem... Özellikle aynı dalda çalışacaksanız o zamanda haksız rekabete girebilir Saygılarımla |
|
||||
|
@Mask sana kısmen katılıyorum fakat Türk Mahkemelerinin internet ile alakalı bilgisi yok demene katılmıyorum.. Çünkü İnternet kanunları var.Hatta internet kanunlarını hakkında bilgi veren siteler var.
Kariyer.cc yi kullanmakta bir sakınca yok Fakat şu var.Kariyer.cc domainini kullanmakla daha ziyaretci siteye girmeden kariyer.net in takliti olduğu imajını verirsin.Biraz yaratıcı olun lütfen.İyi işler yapmak için yaratıcı olmak gerekir. saygılarımla
|
ne problemi allah aşkına
Yeterki adamları taklit etme, logolarını kullanma gerisine nasıl karışabilir.İsimi aldı die bir sorun yaratamaz.Evet markalar kanunu var ama o ap ayrı bir olay.Bunun örneğide dedikodulu meyhanede yaşandı.Adam dedikodul meyhane ismini tescil ettirdi.Başkası gitmiş aynı isimle meyhane açmış die kapattırdı.Ama bu internette yok.İlk alanındır.Denilen isim tescil olayı sadece com.tr de var.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|