![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Kapatılma sebebi olarak "uyuşturucu maddeler hakkındaki yazılar" gösteriliyor. Yani uyuşturucuya özendirmek gibi birşey söz konusuymuş.
|
ben bu entryi okuyunca "yazık bunu yazana" diyorum içimden bilemiyorum bana göre bu entry "falanca sanatçı hiç bi halttan anlamayan kütüğün tekidir" gibi bi entrye nazaran çok daha masum geliyo açıkçası.
|
ek$i sozluk'un mahkemesinde bizzat yer aldim. anladığım kadarı ile şu yüzden kapatılmıştı.
ekşi sozluk gerçekten cok fazla okuyucuya ve yazara sahip. ortalıkta bir ton uyuşturucuya özendirici site bulunmakta ama bu sitelere gunde en fazla 10-100 arası kişi girdiği için pek fazla dikkat cekmemekte. ek$i sozluke ise anlık 3000-4000 kullanıcı online olabilir durumda. malum turkiye sıralamasında en cok ziyaret edilen 20. sitedir. şimdi şöyle birşey varki ek$i sozluk fani cok fazla, o özendirici entry yi okuduğu zaman "vayy ulan mehmet gördünmü falanca yazar şu maddeyi kullanıyormuş ben bu adamı çok seviyorum kesin superdir", "oğlum ahmet baksana ek$i sozluk yazarlarindan bir kaçı geçen falanca maddeyi denemiş çok keyif almişlar bu adamlar super adamlar oğlum demekki kafa iyiyken girip entry giriyorlar sözlüğe hadi bizde deneyelim" bu şekilde hayallere kapılıp o maddeyi kullanma isteği duyuyorlar, nerden mi bulacaklar bununda çözümü var bakıyorız hemen o tanim altindaki entrylere; örnek entry: "muhteşem kafa yapan maddedir, özellikle istanbul taksim sefalarında falanca barda cok bulunur, kolay edinili" şekli şemali belirtilip yeride söylendikten sonra insanların bu maddeye ulaşması an meselesidir. bu yüzden mahkemenin kararını cok doğru buluyorum, ve destekliyorum. ekşi sozluk çok popüler olduğu için bu hadiselere dikkat etmesi gerekmekteydi çünkü 7 den 70 e okuyucu bünyesine sahipti. arkadaşlar eleştri yapmadan düşünelim bu uyuşturucuyu kullanan sizin kardeşiniz de olabilirdi... "napıyosun lan nereden buldun onu" sorunuza " çok keyif vericiymiş ek$i de okudum adreside verdiler hem ucuzmuş merak işte denedim" cevabından sonra siz kaç mahkemeye verirdiniz düşünemiyorum bile. |
|
||||
|
yer belirtilmesinin altını çizmen iyi olmuş çünkü ona ben de katılıyorum bu şekilde olmamalı elbette. benim dediğim işin sadece "şu şu bence çok iyi" hatta birazcık da "tavsiye edilir" kısmı da okey olabilirdi. ama bu derecede okey değil tabi ki.
açıkçası topicle birlikte eleştirdiğim şey genel düşünce tarzı da. dediğin malesef doğru "vayy ulan mehmet gördünmü falanca yazar şu maddeyi kullanıyormuş ben bu adamı çok seviyorum kesin superdir" gibi düşünen çocuklar çok. peki siteleri kapatınca bunlar azalacak mı? bence bunu yapanlar bunu da düşünsünler. bu çocukların vizyonlarını nasıl geliştirebiliriz? nasıl bu çocuklara daha kaliteli eğitim verebiliriz? bi işimden dolayı biliyorum bi sanatçıya delicesine hayran olan bi grup genç kız "onun için evden bile kaçarım herşeyi yaparım" diyodu. ne kadar yazık? bu bilinçlenme için de bişeyler yapılmalı.
|
uyuşturucu benim sözlüğümde argo kelime gibi geçer, her ne şekilde olursa olsun yazıp çızılmasından hoşnut olmam neden kapatıldığı konusunda haberim yoktu şimdi az çok neden kapatıldığı konusunda bir şeyler öğrenmiş oldum. sonuç itibariyle uyuşturucu hakkındaki görüşler düşünce özgürlüğü kavramında olmadığı kanaatindeyim.
düşünecek onca güzel şey varken yurdum insanı bunları düşünmemeli. bazen öğlenleri yemeğe giderken ilkokuldan çıkmış öğrenciler denk geliyor önümde arkamda onlarcası ve çok defa şahit oldum www. lu kullanarak cümleler kurduklarını. 9-13 yaş arasındaki çocuklar internette dolaşırken uyuşturucu kelimesinin "u" su telafuz edilmemeli. görüyoruz okullardaki harbedeleri, uyuşturucu kullanma yaşının 11 yaşına düştüğü şu ülkemde bence bu tür siteler oluşturulmamalı. diyeceksiniz ki 9 yaşındaki çocuk uyuşturucuyu nereden bulucak, onada şahit oldum okul kapılarında dolaşan onlarca poşetçi küçücük bebelerin harçlıklarına göz dikmiş simsarlar ve daha niceleri... o yüzden bence düşünce özgürlüğü bir yana bu konu bir yana... umarım yakın zamanda komple her şekliyle kapatılır... ve o site gibi niceleride beraberinde gelir.
| Stil | |
|
|