Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

LinkBack (1) Seçenekler Stil
  #21 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-21, 11:15
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %0/0
Duman is an unknown quantity at this point

Banada aynisi gelmiş ama imzalamıyacam. aylar önce bundan haberım vardı ımzalamak ısteseydım o zaman imzalardım.
siteler kaç aydır kapalı hit duşmuş sıfırıa olan olmuş bu saaten ımzalamak aptallık olur.

#22 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-21, 11:23
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough

onlar kapattıkalrı sitemizin eski hitlerine eski gelirlerine getircekse imzalayalım iş işten geçtii adam başka sitelerini el altında tutmak amaçlıyor.

kapanan sitem hiti 100 gelir 0 ee ben imzalayıp domain actırsam ne olcakki artık.. kapanmadan 28 bin olan hiti nasıl geri vericekler + geliri...

#23 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-21, 20:20
the_alorak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne olursan ol Gel

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/3
the_alorak will become famous soon enough

Türkiye Bilişim Derneği'nden MÜYAP'ın mahkeme kararıyla kapattırdığı sitelere müjdeli bir haber var.

MÜYAP tarafından haksız yere kapatıldıklarını düşünen ama maddi olanaksızlıklardan dolayı alınan tek taraflı mahkeme kararlarıyla uğraşamayan İnternet sitelerine TBD yardımcı olacak.

TBD'ye bu kararı aldıran amaç, bilişim hukukunu Türkiye'de sağlam temellere oturtmak. TBD Başkanı Turhan Menteş'in öncülüğünde alınan karar doğrultusunda, TBD hukukçuları mağdur olduğunu düşünen sitelerin durumunu inceleyerek, haksız bir durum tespit ettiğinde, sitenin kapatılmasına yol açan kişi ya da kurumlara karşı dava açacak.

Kaynak: Hürriyet

--Mişş

#24 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-21, 20:38
UguG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
UguG is on a distinguished road

Bana böyle bir mail gelmesin hitim yeni arttı zaten

#25 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-23, 01:43
Member

iTrader: %100/2
sertac82 is on a distinguished road

Müyap avukatının dediğine göre Aralık ayında bize uyarı çekilmiş ama biz cevap vermemişiz. Bunun üzerine dava açılmış ama bu davada tebligat yapılmıyormuş.

Taahhütnamede bazı maddeleri değiştirip mail atıcam avukata kabul ederse imzalayacağım. Zaten büyük ihtimalle kabul edecekler.

#26 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-26, 10:46
ShadowSong - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
ShadowSong is an unknown quantity at this point
Angry

Gerçektende insanın zoruna gidecek bir durum bu. Yurdum insanına yetki ve kontrol imkanı verince hemen böyle cıvkını çıkarıyorlar. Sivilde olsaydım hemen bir avukatla görüşür neticeye varmanda yardımcı olurdum sertac82.
Üzücü bir olay gerçektende ancak bu taahhütname biraz tuhaf geldi bana ya kendi reklamlarını yaptırma amacı güdülmekte. Ceza para cezası olarak alt maddelerde belirtilmekte ancak üst maddelerdeki yaptırım isteklerinin hak korumayla hiçbir alakası yok. Bu MU-YAP şaklabanlarına dava açmak gerekir, ah keşke sivil olsaydım... Çok sinirlendim! :!

#27 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-26, 11:39
UguG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

UguG is on a distinguished road

Aslında haklılar... Bizim yüzümüzden kazanazakları para 3 te birine düşüyor... Ama yine de kazandıklarını kimse kazanamıyor!

İnternet sanal bir ortamdır. Ve bazı arkadaşlar diyorlar ki kimseyi bulamazlar. Hayır artık bilgisayarın önünde kimin oturduğunu bile tespit edebilirler (bu abartı oldu) ama ip adresleri bağlantı noktası, şehir, ülke, bağlı olduğu telekom... bu gibi bilgileri çok basit her birimiz giren kişiden alabiliyoruz (hem de küçücük kodlarla) .

#28 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-26, 11:55
Member

Tecrübe Puanı: 0
maxxlist is an unknown quantity at this point

ya peki yaptıgımız ayrıdan bi suç mu? yani mp3 yayınlamak.... tamam anladım siteler kapanıyor böyle bi mail geliyor ama ben imzalamak istemiyorum ve imzalamıyorum... giden sadece bir domain mi? yoksa imzalamazsak adamlar mahkemeye verip hakkımızda suç duyurusu vs. bişiler yapabiliyormu? suç teşkil ediyorsak yandık walla hepimiz..

#29 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-26, 14:02
Member

iTrader: %100/2
sertac82 is on a distinguished road

Arkadaşlar Müyap avukatının söylediğine göre;

Aralık ayında mail adreime uyarıda bulunmuşlar, fakat ben bu uyarıyı almadım

Bizim sitemizde dahil olmak üzere birkaç siteyi toplu halde dava etmişler, yeni internet yasasına göre bir tebligat gönderme durumu yokmuş. Hukuka aykırılık burda, ne olursa olsun benim kendimi savunma hakkım var ama bu hak elimden alınmış durumda. Burda müyapın suçu yok müyapa bu yetkiyi verenlerin suçu var.

Şu anda sitemizin kapatılması kararı onaylanmış ve müyap tarafından ISS lere gönderilmiş ama bizim host amerikada olduğundan kapatılma süreci yavaş işliyor (telekomdan banlama olayına noldu bilmiyorum)

Ben site tasarımı yaptığımdan ve reseller olduğumdan tüm sitelerimi müyapa haber veremeyeceğimi kendilerine ilettim. Avukat, taahhütnamede maddelerde değişiklik yapın yeni taahhütnameyi bize yollayın biz kabul edersek imzalarsınız dedi.

Benim 2 avukatım var. Birisi imzalamam yanlısı çünkü bu maddelerden suçlu bulunman imkansız diyor. İkinci avukatım ise tebligat yapılmadan hakkında karar verilmiş bu yüzden imzalama herhangi bir durumda karşı dava açacağını söyle diyor.

Ne yapacağımı şaşırdım...

#30 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-26, 14:21
Member

schreck is an unknown quantity at this point

kapı gibi yabancı sunuculara geç dns leri değiş bişe olmaz.olursa adımı değişirim.bana böyle bişey gelmedi.gelirse ne imzalaması okumam mail i bile.bu adamlara elini veren kolunu kaptırır.kimsenin sesi çıkmazsa bu adamlar kafasına göre hareket eder.bu işleri çok iyi bir avukat bulup alatmak lazım. mutlaka bi yolu vardır. kafasına göre kimse kimsenin sitesini kapatamaz.

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/bilisim-hukuku/23327-mu-yaptan-gelen-mail.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Bilişim Hukuku [Arşiv] - Webmaster Forumu This thread Refback 2007-04-18 00:52

Seçenekler
Stil