![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Alıntı:
|
|
|||
|
Yargılamanın ne kadar süreceğini kesin olarak söylemek zordur.
Ancak süreci şöyle özetleyeyim; - Savcılığa şikayet dilekçesi verilir - Savcı incelemesini yaparak (ve yaptırarak) dava açılıp açılmayacağına karar verir, - Bu aşamada tutuklama talebi varsa, sulh ceza mahkemesinde ifade alınır. Tutuklama yapılır veya yapılmaz. - Dava açılırsa ilgili nöbetçi mahkemeye gönderilir, nöbetçi mahkeme de duruşma günü verir ve yargılamaya başlar... (buraya kadar yaklaşık 1 hafta civarı diyelim) - Eğer sanık tutuklu ise duruşma günü yaklaşık 45 gün içindedir. - Ancak sanık tüm bu suçları itiraf bile etmiş olsa yargılama yapılır. Yani suçun işlendiğine dair delillerin mahkemece de tespit olunması lazımdır. Yoksa şunu ben öldürdüm demek tek başına suçu işlediği anlamına gelmez. Benim merakım, sanık hiç savunma yapmamış mı, mahkeme hiçbir yerden belge, bilgi istememiş mi? Ve gelen belgeler üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmamış mı? Bunların 2,5 aya sığması açıkçası çok zor. (Malesef ağır iş yükü). Belki konuyu açan arkadaş bu süreyi yanlış yazmış olabilir. Bekleyelim, görelim derim. Zira suçlunun ceza almasında anormal bir durum yok. Ceza kanununa göre ispat olunduğu takdirde ceza alması son derece normal. Bunu sıradışı bir olgu gibi görmeyelim.
|
Sahsi kanaatimce bu mesaj dogru ve ciddiye alinacak bir mesaj degil, hukuki aciklamis yargi sureci ile ilgili bilgiyi. Ayni sey bizlerinde basina geldi.
Sahte log cok kolaylikla yapilabilir, cobra bu konuda dogru soylemis. 3 yildan bahsediyoruz gercekten imkansiz ve dogruluk payi benim icin sifirin altinda. Kimseye yalanci demek istemem, zaten herhangi bir belge screen ederse hepimiz bilmedigimiz birseyi ogrenmis oluruz. Zaten belge ile ilgili kararida hukuki nickli bize aciklayabilir sanirim. |
|
|||
|
Cobra, bana mı söylüyorsun bunları anlayamadım? Zira ben loglardan bahsettiğimi hatırlamıyorum.
| Stil | |
|
|