Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 10:49
doLob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
doLob is an unknown quantity at this point

nomak78 cevap bekliyoruz umarim bi cevap verirsin

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 12:44
Member

Wishmaster is on a distinguished road

Alıntı:
hukuki´isimli üyeden Alıntı
Nomak, bahsettiğin gelişme güzel gelişme. Yalnız bir hatanızı düzelteyim.
3 Yıl Hapis cezası ve Asliye ceza mahkemesi olsa gerek. Ayrıca 2,5 ay gibi kısa bir zaman sürmesi beni şaşırttı.
Şayet diğer ın da belirttiği gibi mahkeme kararını bizlerle paylaşırsan çok önemli bir başlangıç sayacağız.
Not: Mahkemeler ekseriyetle duruşmada özet karar verirler, daha sonra gerekçeli kararı yazarlar. Nomak'tan ricamız gerekçeli kararı bizlere ulaştırmasıdır.

Saygılarımla.
Normalde ne kadar sürüyor Herhalde konuyu açan bir zarf attı. Valla ben aslında açmak istiyorum adam msn ye gelip hava atıyor birde nasıl kitledim cpu yakayımmı Yanlışlıkla adresi felan elime geçse zaten olay kopucak emek veriyosun yapıyosun bir kaçtane kendini bilmez kendi egosu tatmin etmek için serverını kapatıyor. Suçun olsa gam yemezsiz düşmanın olsa gam yemezsin adamlar zevk için yapıyor. Böyle şerefsiz karaktersiz insanlar ceza almadıkları sürece devam ederler bunlar köpekler gibidir ama bitanesine tekme attın mı hepsi dağılır. Önemli olan o tekmeyi atmak ben valla aylık server ücretini verdim kullanamadım servera daha bi aylık parasında veririm neler gerekiyorsa çok uzun sürmiyicek ve klesin çözümse açmayı düşünüyorum bize bu konuda yardımcı olursan sevinirim.

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 12:59
Member

Wishmaster is on a distinguished road

Ya bide bu başka ülkelerde nasıl cezalandırılıyor ? Yani diğerler ülkelerde de durum aynımı ?

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 13:03
LibRa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

LibRa is an unknown quantity at this point

Arkadaşlar Siz inaniyormusunuz ? 2.5 ayda 3 yıllık bir surec imkansiz .. nomak78 eger screen koyarsan herkesi bi nevi inandiricaksin ama bu sekilde ben size hertürlü maddeyi buraya getirir koyarim..

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 13:12
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/1
okan23 will become famous soon enough

banada çok inanadırıcı gelmedi açıkçası

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 14:16
Member

Tecrübe Puanı: 4
hukuki is on a distinguished road

Yargılamanın ne kadar süreceğini kesin olarak söylemek zordur.
Ancak süreci şöyle özetleyeyim;
- Savcılığa şikayet dilekçesi verilir
- Savcı incelemesini yaparak (ve yaptırarak) dava açılıp açılmayacağına karar verir,
- Bu aşamada tutuklama talebi varsa, sulh ceza mahkemesinde ifade alınır. Tutuklama yapılır veya yapılmaz.
- Dava açılırsa ilgili nöbetçi mahkemeye gönderilir, nöbetçi mahkeme de duruşma günü verir ve yargılamaya başlar...
(buraya kadar yaklaşık 1 hafta civarı diyelim)
- Eğer sanık tutuklu ise duruşma günü yaklaşık 45 gün içindedir.
- Ancak sanık tüm bu suçları itiraf bile etmiş olsa yargılama yapılır. Yani suçun işlendiğine dair delillerin mahkemece de tespit olunması lazımdır. Yoksa şunu ben öldürdüm demek tek başına suçu işlediği anlamına gelmez.
Benim merakım, sanık hiç savunma yapmamış mı, mahkeme hiçbir yerden belge, bilgi istememiş mi? Ve gelen belgeler üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmamış mı?
Bunların 2,5 aya sığması açıkçası çok zor. (Malesef ağır iş yükü).
Belki konuyu açan arkadaş bu süreyi yanlış yazmış olabilir.
Bekleyelim, görelim derim. Zira suçlunun ceza almasında anormal bir durum yok. Ceza kanununa göre ispat olunduğu takdirde ceza alması son derece normal. Bunu sıradışı bir olgu gibi görmeyelim.

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 14:52
Cobra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Cobra has a little shameless behaviour in the past

Böyle birşey imkansız, %101 atıyorsun kusura bakma..

Ozaman ben sahte log ile t.c. de yaşayan internete giren herkesi içeri tıktırabilirim. Kimsede sahtemi gerçekmi olduğunu anlayamaz. Buradaki insanlarla dalga geçme, kimse salak değil..

Ver ip adresini, sana öyle bir log çıkarayımki 10 yıldır benim sitelerime saldırıyomuş gibi görün

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 15:10
phoenix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

phoenix is an unknown quantity at this point

Sahsi kanaatimce bu mesaj dogru ve ciddiye alinacak bir mesaj degil, hukuki aciklamis yargi sureci ile ilgili bilgiyi. Ayni sey bizlerinde basina geldi.
Sahte log cok kolaylikla yapilabilir, cobra bu konuda dogru soylemis. 3 yildan bahsediyoruz gercekten imkansiz ve dogruluk payi benim icin sifirin altinda.
Kimseye yalanci demek istemem, zaten herhangi bir belge screen ederse hepimiz bilmedigimiz birseyi ogrenmis oluruz. Zaten belge ile ilgili kararida hukuki nickli bize aciklayabilir sanirim.

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 15:11
Member

Tecrübe Puanı: 4
hukuki is on a distinguished road

Cobra, bana mı söylüyorsun bunları anlayamadım? Zira ben loglardan bahsettiğimi hatırlamıyorum.

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-02-03, 15:14
doLob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

doLob is an unknown quantity at this point

sanirim nomak78 nickli arkadasin sitesine saldiriyolar ve saldiranlari korkutmak icin bu basligi acmis ama ben muhurlu dosya numarasi karar numarasi gozuken bir belge scanlayip koymadigi surece inanmiyorum yazdiklari cocukca geliyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil