Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 16:50
Unutmam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
Unutmam is on a distinguished road

Alıntı:
trextra´isimli üyeden Alıntı
Telif hakkı ödemeyen tüm müzik paylaşım siteleri illegaldir.
telif hakkı olmayan mp3ler de var acaba onlarda yasak mı

mesela, irem , neslihan , vs.?

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 16:55
the_alorak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne olursan ol Gel

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/3
the_alorak will become famous soon enough

Alıntı:
Unutmam´isimli üyeden Alıntı
telif hakkı olmayan mp3ler de var acaba onlarda yasak mı

mesela, irem , neslihan , vs.?
Galiba benim resmimi bile sitende yayınlasan telif hakkı.. Ama tam bilmiyorum.

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 17:18
nomak78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
nomak78 is an unknown quantity at this point

bide şöyle düşünün. bir şarkıcı ve bestecisiniz.. burdan gelen parayla kiranızı ödüyor.. burdan gelen parayla yaşam standardınızı yükseltiyorsunuz.. birden birileri çıkıyor, korsan kaset çoğaltıyor, başka birileri mp3.. kaset satışlarınız düşüyor veya hiçbirzaman beklenen rakamlara ulaamıyor.. çünkü, ipoda internetten mp3 yükleyen insanlar kasetlerini almıyor.. internet ulaşımı olmayanlarında zaten kasedini cd ni almaya pekte yanaşmıyor çünkü maddi olanağı olan insanların çoğunun evinde bir bağlantı var.

şarkıcılık şahsen pek itibar etmediğim bir iş. hatta bence şarkıcıların büyük kısmı ayak takımı ve iki şarkı söylediği için insanların yıllarca çalışıpta ulaşamadığı şeylere kolaylıkla ulaşıyorlar.. bir garson bir anda ilah oluyor bu sektörde.. insanların içindeki adalet duygusunu yıkmaktan başka bir işe yaramyorlar şahsi fikrimce

ama yinede.. eğer bir şarkıcı olsaydık.. bizde müyap gibi yapardık.. şarkıcı değilsenizde siz böyle düşünürsünüz çünkü onların şarkılarını sitenizden dağıtıp aldığınız reklamlarla birşeyler kazanıyorsunuz..

bu işin doğrusu, insanlara mp3 satın alma alışkanlığını kazandırmaktır.. bu alışkanlık kazanılırsa bu işten mp3 çoğaltmaktan daha fazla kar elde edebilirsiniz.. belki adsense ten elde ettiğiniz kadar sağlam gelirler elde edebilirsiniz..

hermuzik.com a girin. adamlar diyorki. siz mp3 leri satın size aslan payını vericez.. yani size ortaklık teklif ediyor..

bence üzüldüğünüz şey.. kullanıcı mp3 satın alma alışkanlığını elde ederse ve fiyatlar düşük tutulursa, fırsata dönüşebilir..

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 17:28
Rütbe

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
*siber* is on a distinguished road

Biz sitelerden para kazanıyoruz buda bizim ekmeğimiz. Download sitelerimizde var bunlarda mirc da var msn de radyo da. Yok böyle sudan sebeplerle sitelerimiz kapanırsa yoktur'un da demek istediği gibi bana ait 4 tane dedicated var şahsen ben benim ekmeğimle oynayan kişiye bir ömür boyu kin güderim. Biz kazanmıyorsak onlar hiç kazanmaz. Ya bu madde'leri okurken bile sinirlendim sanki küfür ediyorlar gibi geldi.

Ayrıca üstü olmayan kurum olamaz. Her kurumun bir üstü vardır. Bunların bilinçli webmaster'ları karşılarına alması çok kötü olur savaş başlar.... Benim mp3 sitemi kapatsınlar zoruma gitmez! kapattılarda, suçlu olduğumu biliyordum hiçte umrumda olmadı. Zaten şuanda mu-yap sitesine girilmiyor saldırımı ne var

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 17:37
the_alorak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne olursan ol Gel

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/3
the_alorak will become famous soon enough

Alıntı:
nomak78´isimli üyeden Alıntı
.....
ız herşeyi çok doğru yazmış.Halk gözüyle yorumlayayım.Amaç herkesin bir sitesi olmaması yani her sitede mp3 dağıtılmaması olursa mp3e belirli şartlarda izin var.Yani aa ben mp3 sitesi açacam diyenlerin sayısını azaltmış oluyor ve bu tabiki kaliteyi artırır.

Yanlış olan konu ise MP3 ün yok edilemeyeceği.Yani siteyi kapatmak çözüm değil.1 uyarı yap 2 yap 3 dava aç.Kapata kapata yürümez.(Başlangıç için belki yürüyebilir ama sürekli olmamalı)MSN gibi programların barındırılmaması olayı ise son derece yanlış.Komik.İlginç.Dediğim gibi MP3 yok edilemez sadece internet kapanırsa oranı azalır yine de CDlerden Flashdisklerden devam eder.Bitmez yani.

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 17:41
C0mplicat3d - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

C0mplicat3d is on a distinguished road

Arkadaşlar yasa dışı MP3'e kesinlikle karşıyım. Ama:
Mp3 paylaşılabilir diye Kazaa,imesh,limewire gibi programları yayınlayan siteleri kapatmaya hakkı yok.
Programların kategorisi Mp3 paylaşım programları bile olsa .mp3 bir dosya bicimidir.

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 18:17
Senior Member

iTrader: %0/-1
VazgectimSenden is an unknown quantity at this point

"bide şöyle düşünün. bir şarkıcı ve bestecisiniz.. burdan gelen parayla kiranızı ödüyor.. burdan gelen parayla yaşam standardınızı yükseltiyorsunuz.. "

Yahu rica edicem acıyıp cebimdeki parayıda vereceğim şimdi...

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 18:32
zokkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %0/-1
zokkie is on a distinguished road

biri gelip benim modemi söküp götürene kadar, mp3 indirmeye devam edeceğim kimse kusura bakmasın. arz talep meselesi, istediğiniz kadar banlayın siteleri. domain olmuş 3$, mp3 sitesi olan adam 1 domainden mi kaçacak.

e müyap arama motorlarını da banlayamayacağına göre, banlasın dursun.

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 18:41
HighVoltage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

HighVoltage is an unknown quantity at this point

Alıntı:
C0mplicat3d´isimli üyeden Alıntı
yasa dışı MP3'e kesinlikle karşıyım. Ama:
Mp3 paylaşılabilir diye Kazaa,imesh,limewire gibi programları yayınlayan siteleri kapatmaya hakkı yok.
Programların kategorisi Mp3 paylaşım programları bile olsa .mp3 bir dosya bicimidir.
+1500 çok saçma bir gerekçe paylaşım progrmları meselesi!

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-26, 18:43
HighVoltage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

HighVoltage is an unknown quantity at this point

Alıntı:
zokkie´isimli üyeden Alıntı
biri gelip benim modemi söküp götürene kadar, mp3 indirmeye devam edeceğim kimse kusura bakmasın. arz talep meselesi, istediğiniz kadar banlayın siteleri. domain olmuş 3$, mp3 sitesi olan adam 1 domainden mi kaçacak.

e müyap arama motorlarını da banlayamayacağına göre, banlasın dursun.
Evet ama hiç bir suçu olmayan sitelerde banlandı mesela download içerikli siteler. Mp3 download değil tabi.. Yıllardır uğraştığımız-yaptığımız bir ziyaretçi portföyümüz vardı oda gitti zaten...

Seçenekler
Stil