Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

LinkBack (1) Seçenekler Stil
  #21 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 17:06
Cobra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Cobra has a little shameless behaviour in the past

Olay mp3 sitelerinin kapatılması değil. Muyap eğer isterse iyinetide r10 uda kapattırabilir hemde 10 dakikada.. Yani sitelere özel açılan davalar v.s. yok. Canı hangi siteyi isterse kapatabiliyor.. Böyle kanunmu olur? Ayrıca karşı çıkma hakkınızda bulunmuyor çünkü T.C devletinin yazılı izni var ellerinde... Yani isterse google.com u bile 5 dk da kapattırabilir (tr erişimi) Tabi siyasal boyutlardan korkmasalar..

#22 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 17:21
bedafocb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
bedafocb is an unknown quantity at this point

TR'de hiç bir iş düzgün işlemiyor ki zaten. "İş yapıyorum derken, çiş yapmak" diye bir atasözü var. Tam bu konu için kullanılabilir.Birilerine bir yetki veriyorsun.Ama onu denetlemiyorsun.Müyap bir siteyi kapattı ama niye kapattı,hangi nedenle kapattı... bunun bir de denetleme mekanizması yok mu....
Çok saçma olaylar oluyor ülkemizde malesef

#23 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 17:36
HighVoltage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

HighVoltage is an unknown quantity at this point

Ya evet Türkiyede mp3 yayınlansın demiyoruz fakat mp3 ile alakası olmayan download siteleride kapatıldı... Bu nedir anlayamadım. Komik aslında..

#24 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 17:39
yoktur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 0
yoktur is an unknown quantity at this point

yakında chip ve pcnet dergiside kapanacak.
download paylaşım programlarını kapak yapıp cd lerinde verdiler

#25 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 17:58
Senior Member

Alıntı:
yoktur´isimli üyeden Alıntı
yakında chip ve pcnet dergiside kapanacak.
download paylaşım programlarını kapak yapıp cd lerinde verdiler
hahaa.. walla yaa.. oda olacak galiba. Türkiye de herşey olur.

#26 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 18:31
Member

wwwxxxyyy is on a distinguished road
Standart Telif Hakkı

Telif hakları yasası yavaş yavaş yerine oturmaya başlıyor. O açıdan sadece internet değil, telif haklarının çiğnendiği her ortam cezalandırılacaktır. Sanıyorum mp3 lerden sonra ödev siteleri ve bazı forumlar bundan nasibini alacaklardır.

Siteleri kapatılanlar ya da MU-YAP ın site kapatmasına tepki gösterenler size bir sorum var: MU-YAP benim sitemi ya da Ahmet'in Mehmet'in sitesini neden kapatmıyor da sizin sitenizi kapatıyor (aslında site kapatmak deyimi yanlış, siteyi kapattıramazlar sadece erişimi engelletebilirler). Bu aslında uzun vadede Türk internet içeriğinin gelişmesine yol açacaktır diye düşünüyorum, zira telif hakları çekincesinden dolayı copy paste siteler yerine gerçekten emek verilmiş özgün siteler yavaş yavaş internette boy göstermeye başlayacaktır.

#27 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 19:07
Senior Member

Alıntı:
wwwxxxyyy´isimli üyeden Alıntı
Telif hakları yasası yavaş yavaş yerine oturmaya başlıyor. O açıdan sadece internet değil, telif haklarının çiğnendiği her ortam cezalandırılacaktır. Sanıyorum mp3 lerden sonra ödev siteleri ve bazı forumlar bundan nasibini alacaklardır.

Siteleri kapatılanlar ya da MU-YAP ın site kapatmasına tepki gösterenler size bir sorum var: MU-YAP benim sitemi ya da Ahmet'in Mehmet'in sitesini neden kapatmıyor da sizin sitenizi kapatıyor (aslında site kapatmak deyimi yanlış, siteyi kapattıramazlar sadece erişimi engelletebilirler). Bu aslında uzun vadede Türk internet içeriğinin gelişmesine yol açacaktır diye düşünüyorum, zira telif hakları çekincesinden dolayı copy paste siteler yerine gerçekten emek verilmiş özgün siteler yavaş yavaş internette boy göstermeye başlayacaktır.
Evet al sana cevap: Niye benim sitemi kapatıyorlar bilmiyorum çünkü benim sitemde olanlar kapatılmayan bazı sitelerdede var. Neden onları kapatmadılar? Öne sürdükleri kapatma nedeni paylaşım programları, kapatılmayan download sitelerindede paylaşım programları var. Evet şimdi burdan yola çıkarak mantıklı bir sebepleri olduğunu göremiyorum????!!!!

#28 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 19:36
Member

@wwwxxxyyy telif hakları böyle oturacaksa hiç oturmasın....bir iş yapacaksan adil davranacaksın, herkese eşit yaklaşacaksın,belli bir çıkar ilişkisi içinde olmayacaksın...benim hiçbir sitem kapanmadı.benim müyap ın yaptığa işe tepkim denetimsiz oluşandadır....
mesela bir siteyi müyap kapattı.kapatma nedeni xxx... başka bir sitede de xxx konulu içerik var.o zaman ben ne yapacağım.bunun bir denetleme kurulu gibi bişeyler olsun ki bende ona diyeyim benim sitem niye kapandı da o site niye kapanmadı diye...

#29 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 21:12
Member

wwwxxxyyy is on a distinguished road

Alıntı:
HighVoltage´isimli üyeden Alıntı
Evet al sana cevap: Niye benim sitemi kapatıyorlar bilmiyorum çünkü benim sitemde olanlar kapatılmayan bazı sitelerdede var. Neden onları kapatmadılar? Öne sürdükleri kapatma nedeni paylaşım programları, kapatılmayan download sitelerindede paylaşım programları var. Evet şimdi burdan yola çıkarak mantıklı bir sebepleri olduğunu göremiyorum????!!!!
Alıntı:
bedafocb´isimli üyeden Alıntı
@wwwxxxyyy telif hakları böyle oturacaksa hiç oturmasın....bir iş yapacaksan adil davranacaksın, herkese eşit yaklaşacaksın,belli bir çıkar ilişkisi içinde olmayacaksın...benim hiçbir sitem kapanmadı.benim müyap ın yaptığa işe tepkim denetimsiz oluşandadır....
mesela bir siteyi müyap kapattı.kapatma nedeni xxx... başka bir sitede de xxx konulu içerik var.o zaman ben ne yapacağım.bunun bir denetleme kurulu gibi bişeyler olsun ki bende ona diyeyim benim sitem niye kapandı da o site niye kapanmadı diye...
Uygulamalardaki yanlışlıklar İlkelerin ya da kuralların yanlış olduğu anlamına gelmez.. MU-YAP :MÜZİK YAPIMCILARI DERNEĞİ dir, sadece mp3 ler ile ilgilenir, başka şeyler onu ilgilendirmez...

#30 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 21:30
Member

nasıl uygulamadaki yanlışlıklar onu ilgilendirmez....uygulamayı yapan oysa düzgün yapmak zorunda.burda zaten ilkerleri veya kuralları tartışmıyoruz.madem bir iş yapıyorsun adam gibi yapacaksın.
bu nasıl uygulama ki benim kullandığım mp3 sitelerine halen ulaşıyorum....
++ o zaman rapidshare ide kapatsın mp3 lere en kolay ulaşılan site....

Konu bedafocb tarafından (2006-01-23 Saat 21:33 ) değiştirilmiştir..

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/bilisim-hukuku/21873-mu-yap-kapattigi-sitelerin-domainine-el-koyabiliyor-mu.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Bilişim Hukuku [Arşiv] - Webmaster Forumu This thread Refback 2007-04-18 00:52

Seçenekler
Stil