![]() |
|
|||||||
| Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
TR'de hiç bir iş düzgün işlemiyor ki zaten. "İş yapıyorum derken, çiş yapmak" diye bir atasözü var. Tam bu konu için kullanılabilir.Birilerine bir yetki veriyorsun.Ama onu denetlemiyorsun.Müyap bir siteyi kapattı ama niye kapattı,hangi nedenle kapattı... bunun bir de denetleme mekanizması yok mu....
Çok saçma olaylar oluyor ülkemizde malesef ![]() |
|
|||
|
Telif hakları yasası yavaş yavaş yerine oturmaya başlıyor. O açıdan sadece internet değil, telif haklarının çiğnendiği her ortam cezalandırılacaktır. Sanıyorum mp3 lerden sonra ödev siteleri ve bazı forumlar bundan nasibini alacaklardır.
Siteleri kapatılanlar ya da MU-YAP ın site kapatmasına tepki gösterenler size bir sorum var: MU-YAP benim sitemi ya da Ahmet'in Mehmet'in sitesini neden kapatmıyor da sizin sitenizi kapatıyor (aslında site kapatmak deyimi yanlış, siteyi kapattıramazlar sadece erişimi engelletebilirler). Bu aslında uzun vadede Türk internet içeriğinin gelişmesine yol açacaktır diye düşünüyorum, zira telif hakları çekincesinden dolayı copy paste siteler yerine gerçekten emek verilmiş özgün siteler yavaş yavaş internette boy göstermeye başlayacaktır. |
|
||||
|
Alıntı:
|
|
||||
|
@wwwxxxyyy telif hakları böyle oturacaksa hiç oturmasın....bir iş yapacaksan adil davranacaksın, herkese eşit yaklaşacaksın,belli bir çıkar ilişkisi içinde olmayacaksın...benim hiçbir sitem kapanmadı.benim müyap ın yaptığa işe tepkim denetimsiz oluşandadır....
mesela bir siteyi müyap kapattı.kapatma nedeni xxx... başka bir sitede de xxx konulu içerik var.o zaman ben ne yapacağım.bunun bir denetleme kurulu gibi bişeyler olsun ki bende ona diyeyim benim sitem niye kapandı da o site niye kapanmadı diye... |
|
|||
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|
||||
|
nasıl uygulamadaki yanlışlıklar onu ilgilendirmez....uygulamayı yapan oysa düzgün yapmak zorunda.burda zaten ilkerleri veya kuralları tartışmıyoruz.madem bir iş yapıyorsun adam gibi yapacaksın.
bu nasıl uygulama ki benim kullandığım mp3 sitelerine halen ulaşıyorum.... ++ o zaman rapidshare ide kapatsın mp3 lere en kolay ulaşılan site.... Konu bedafocb tarafından (2006-01-23 Saat 21:33 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/bilisim-hukuku/21873-mu-yap-kapattigi-sitelerin-domainine-el-koyabiliyor-mu.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Bilişim Hukuku [Arşiv] - Webmaster Forumu | This thread | Refback | 2007-04-18 00:52 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|