Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 13:10
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
SuperMP3 is an unknown quantity at this point

inadına mp3 yayınlayacağım. onlar kapatsın ben açarım. Önce internet kanunu öğrensinler. Önüne gelen siteyi kapatıyorlar. Türkiyede internet kanunu yoktur zaten. Hakim ne anlar internetten. bence tüm yetki muyapta çünkü 3 gün mühlet için mail gönderiler 4. gün siteden mp3 leri kaldırdım. ama siteyi kapatmışlar. mahkeme olmuş olsa eğer hakim veya kim bakıyorsa o kişi siteye girip bakmayacakmı mp3 olmadığını görürdü ve mp3 olmayan bir siteyi neden kapattırmak istiyorn dişyebilirdi.

Çalışam şekli:

Muyapın şikayet ettiği her site kapanır. En son seferde telefon ettim bi tane kaltak avukat çıktı 1 saate yakın konuştum. bu seferde forum sitelerine ağırlık vereceklerini söyledi. ayrıca p2p yazılımlarından hiç bahsetmedi bile.

www.muyapmp3.com (İllegal Mp3 )

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 14:12
Maksim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Maksim is an unknown quantity at this point

Her şey (site kapatma, beraat) kanunla yapılıyorsa, kanunda yağmalamak diye bir şey olmayacağından Mu-yap ın böyle bir hakkı olduğunu da sanmıyorum. Hukuken böyle bir hak yok ama burası Türkiye..

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 15:38
Member

Tecrübe Puanı: 3
CemYilmaz is an unknown quantity at this point

müyap ında bu ülkedeki kanunlarında allah cezasını versin AB -AB diye yırtıyorlar kendileri göya AB ye girecez, demokrasi olan ülkeye bakın bizi bırak ab ye almayı kapıdan içeri bile baktırmazlar ve adamlar gerçekten haklılar bizde devlet allah gibi tövbe tövbe hayatta hakkını arayamazsın aslında aramak için başvurursun ama hakkını almaya ömrün yetmez nedenmi çünkü mahkemen büyük olasılıkla bir ömür sürer...

Mü-yap kimmiş kim oluyormuş internet özgürlüğünü kısıtlamaya gidiyormuş kendi kazançları için, biraz az kazansınlar yüksek fiyatlara album satmasınlar aç gözlülüğü bırakıp ondan sonra haklarını savunmaya çalışsınlar ama başkalarının haklarını elinden alarak değil bu işler böyle yürüseydi yurtdışında site kalmazdı Microsoft hepsini kapattırırdı...

Lanet olsun bunlara çok sinirlendim !!!

Konu CemYilmaz tarafından (2006-01-23 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir..

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 15:43
Gamend - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Makale Yazarı

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/1
Gamend will become famous soon enoughGamend will become famous soon enough

Alıntı:
CemYilmaz´isimli üyeden Alıntı
müyap ında bu ülkedeki kanunlarında allah cezasını versin AB -AB diye yırtıyorlar kendileri göya AB ye girecez, demokrasi olan ülkeye bakın bizi bırak ab ye almayı kapıdan içeri bile baktırmazlar
Mp3'e izin verilirse girermiyiz AB'ye ?
mp3 sadece türkiyedemi illegal?

Hep kendi açınızdan bakmayın birazda karşı tarafı düşünün siz mp3 sitem kapandı diye sızlanırken diğer tarafta o kadar emek verilmiş bir albüm bedavaya netten dağıtılıyor, onlar ne yapsın peki ?

Ben mp3 dağıtmayın demiyorum ama mu-yap'ın hareketinden dolayıda suçlamaya hakkınzı yok. Ben şahsen sitemi kapatsalar birşey demem/diyemem

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 15:52
Member

Tecrübe Puanı: 3
CemYilmaz is an unknown quantity at this point

Bu gün müyap ın yaptığı ilerde başka bir sektördeki firmanın yapmayacağı ne malum ben heryerde mp3 dağıtılsın demiyorumki zaten mp3 siteleri ile alakam yok ama buradaki uygulanan kanun hiçde demokratik değil bir çok kişi uyarılarda gerekli materyalleri kaldırdığı halde siteleri açılmamış bunu kendileri söylüyorlar kanunların böyle keyfe keder uygulanmasına ben karşıyım örneğin sizin bilgisayarınızda kullandığınız winrarın dan dvd player ina kadar hepsinin lisansımı var bütün herkez bilgisayarına kurduğu programları lisanslımı kullanıyor bir hesaplayalım bakalım maliyeti ne kadar tutar hepsine lisans alınsa şimdi bu programları yapan adamların emeği yokmu onlardamı bu sekilde siteleri kapatmaya gitsinler istedikleri siteleri kapattırsınlar neden kapattıramıyorlar çünkü oralarda kanunlar keyfe keder uygulanmıyor nedeni bu...

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 15:53
the_alorak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne olursan ol Gel

iTrader: %100/3
the_alorak will become famous soon enough

Alıntı:
Gamend´isimli üyeden Alıntı
Hep kendi açınızdan bakmayın birazda karşı tarafı düşünün siz mp3 sitem kapandı diye sızlanırken diğer tarafta o kadar emek verilmiş bir albüm bedavaya netten dağıtılıyor, onlar ne yapsın peki ?

Ben mp3 dağıtmayın demiyorum ama mu-yap'ın hareketinden dolayıda suçlamaya hakkınzı yok. Ben şahsen sitemi kapatsalar birşey demem/diyemem
Ben mp3 sitesi filan sahibi değilim.MP3 ile alakam da olmadı fikir bakımından bile.Hatta sanatçıların emeğinin çalınmasına karşıyım.(en gereksiz birisinin bile şarkı yapmasını bunun kaçak satılması olayı çok kötü.)Ama bunu önlemek imkansız(Türk rapçilerinden Sagopa Kajmer bu konuda mp3'ü önleyemeyiz önlenmesi için internetin bitmesi lazım dedi).Yani o forumu bu forumu kapatmakla bu iş çözülmez ki.Yada şöyle birşey yapılmalı.Müyap mp3 dağıtın ama bize şu kadar aylık verin diyebilir.Yada Sagopa Kajmer gibi sanatçılar bazı şarkılarını paralı bazılarını beleş yapıp kendi resmi sitelerinde yayınlatmalılar. Yada internetin bir nimeti olan müzik formatını illegalmiş gibi düşündürtmemeliler..

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 16:05
Gamend - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Makale Yazarı

iTrader: %100/1
Gamend will become famous soon enoughGamend will become famous soon enough

Sagopa kajmer bedava yapıp sitesine koyuyor ama diğerlerinin burnu havada, onlar bedava yapıp koymaz, yaparsada dandik olur

Ayrıca sagonun açıklamasına gelince;
internetten öncede korsan vardı, CD'ye çekip çekip satılıyordu daha bunları göreli 1 seneyi geçmedi ama 1 senedir internet olay oldu bu yüzden. Bakalım ilerideki günler neleri gösterecek.

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 16:16
Ne olursan ol Gel

Olay aynı böyle.

Sago mali kaygı duymadığını söyledi.
Sunucu:Yıllardır korsana hayır deniyor.Emeğinizi almak istiyorsunuz.Ama önüne geçilemiyor.Orta yol bulmak gerekmiyor mu?Albüm fiyatlarını indirmek filan.
Sago:Bana kalırsa İnternetin yok olması gerekiyor.Başka türlü ne kampanyalar yapılırsa yapılsın bunu önleyemeyiz.Sonuçta ortada deniz oldukça balık tutulur.

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 16:27
Junior Member

SuperMP3 is an unknown quantity at this point

zamanında internette Meşhur olmak için mp3 lerini yayaınlayan kendini sanatçı zanneden zırtzınbıritler biraz meşhur olunca korsanla savaş diye şeylerini yırtıyorlar. Her gün kaç tane amatör sanatçıdan mp3 ümü ekle diye mail geliyor
..

Sagopa gibiler biraz meşhur olunca aşağıdaki gibi havalara giriyorlar

--------------------------------

Sayın yetkili.....

Web sitenizde iremrecords label i altinda yayinlamıs oldugumuz Sagopa Kajmer ..Romantizma albumu ne kanunsuz olarak download imkani verilmiş olduğunu tesbit etmis bulunmaktayiz.... Izin vermiş oldugunuz bu operasyon 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa aykırıdır, SUCTUR......AGIR PARA VE HAPIS CEZASI TARTISILMAZDIR...

Beyoglu 5. Noterligi destegiyle gun bazinda soz konusu eylemi tesbit ettirmek suretiyle yasaya uygun platformlarda FSEK kapsamında ceza ve tazminat davası acma hakkımızı kullanacagız....Bu konunun tarafinizca da hassasiyetle ele alınacagından eminiz....Bu korsan uygulamaya biran once son vermenizi aksi halde gerek site kurucuları gerekse site yoneticileri ve de hosting hizmeti aldiginiz kurumlarin yoneticileride dahil olmak uzere FSEK kapsaminda belirtilen bu suca istirak eden herkesin maddi ve manevi ağır cezalar almasini sağliyacak acil hukuki sureci baslatacagimizi bildiririz..
Konuyla ilgili gerekli duzeltmeleri DERHAL yapar , tarafımıza bildirirseniz...olası adli müdahalelerinde önünü kesmiş olursunuz....

Bu hukuki korumamız tüm Iremrecords albumleri icin gecerlidir..Koruma altındaki albumleri
www.iremrecords.com adresinden ogrenebilirsiniz..

Bizim cevabımız..

merhaba;

sagopa kajmer mp3 leri siteden kaldırılacaktır.

Not: internetteki mp3 leri ile meşhur olmuş birini daha fazla meşhur
etmek zaten istemeyiz. alın sanatçınızı turşusunu kurun

saygılarımla

.....

Yüzlerce web sitesine aynı uyarıyı yolladık..sizin dışınızda hepsi bize
,sanatçıya yani üretene vede kanuna gayet saygılı hatta özür dileyip bir
daha kesinlikle böyle bir şeyin tekrarlanmıyacağını bildiren,özelliklede
İremrecords ın saygın duruşuna olan yorumlarınıda ekleyerek cevap verdiler..

Fakat bir tek siz hakaret etmeyi seçtiniz...yani siz hepsinden
farklısınız..öncüsünüz..teksiniz...
Bizde size hiç bir gayri yasal web sitesine davranmadığımız gibi
davranacağız...Mümkün olan (hatta tahmin bile edemiyeceğiniz....?) tüm
yollarla
Sizi bu mesajı yazdığınız ana lanet edecek hale getireceğime söz
veriyorum...

Aykut Gürel

kolay gelsin demekten başka bişey gelmiyor elimizden. inşallah
muvaffak olursunuz. şeyini sallayan müzikçi oluyor başıma. bakkal
dükkanı mı yoksa kasap mı iremrecords ? daha yeni duydumda sokak
şarkıcılarını topladınız heralde

insan gibi kaldırdığımı söyledim yazdığınız mesaja bak. kimseye saygı
göstermek zorunda değilim sanatçını sevmiyorum zorlada sevemem. birşey
yapacaksanızda yolunuz açık olsun.

....

Mp3 yasal diye birşey veya yayınlansın diye birşey söylemiyoprum. Avrupa ve dünya standartlarında bir internet kanunu çerçevisinde internetin ne olduğunu bilen bir bilirkişinin gözetiminde hakimler karar versin. Meclise geldiler diye veya o lavuklar biraz daha çok kazanacak diye Türk insanının bilgi edinme hakkı elinden alınamaz. Hiçbir site p2p programı linki veriyor diye kapatılamaz. Dünyanın hangi ülkesinde böyle saçma sapan bir kanun var.

Mu-YAP a kızmak yersiz o yetkiyi Mu-Yap olacak dengesiz kuruluşa verenlerde suç. Telekomun olaylarla herhangi bir ilgisi yoktur. telekom sadece kanunun belirlediği şekilde gelen yazılı emirleri yapmar. site kapanma emri geldiyuse kapatır

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-23, 17:00
Ne olursan ol Gel

Alıntı:
SuperMP3´isimli üyeden Alıntı
....
Kesinlikle katılmıyorum.Sagopa Kajmer Romantizma albümü çıkmadan çok kaliteli 5 şarkısını bedavaya verdi.Albümdeki 2 şarkıyı daha bedava verdi.Ayrıca bir konser kayıtında da albümden başka şarkı vardı.Bunları yapan bir adam daha ne yapsın.Albümüm alınsın diyor.Ve benim de albümünü aldığım(1 albümünü aldım) sayılı kişilerden birisi.

Ayrıca burda Müyap'a saygısızlık var.Müyap kendi amacıyla kuruldu.Hiçbir yetkili al sen kapatabilirsin diye izin vermedi.Kendisi kanunları buldu öyle sonuç yaptı.Ama bilmediği şey yabancılarda böyle bir olayın olmadığıydı.

Hele Türk Telekomun kapatma yetkisi varsa neden topluma zararlı siteleri kapatamıyor onu anlamış değilim...

Seçenekler
Stil