Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-27, 08:46
AkrepList - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/2
AkrepList is on a distinguished road

fenerli birader sen haklisin haksizsin demiyorum ama simdi ben glecek vaad eden bir bayan sporcunun domain adini aldim bir cesit fan sitesi yaptim ve de resimlerini filan koydum adsense kodu da koymayi dusunuyorum, iste burda bu kazancim etik olmayabilir.

bu arada eski sirketimde bizde bir programlama dili geliştirmiş idik ve application server ortami da dahil kodlanmıştı, sanirim once tubitak ile bir iletişim kurman lazim onlar sana maddi destekte ve yonlendirmede bulunurlar.

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-27, 09:08
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
fenerli is an unknown quantity at this point

Alıntı:
AkrepList´isimli üyeden Alıntı
fenerli birader sen haklisin haksizsin demiyorum ama simdi ben glecek vaad eden bir bayan sporcunun domain adini aldim bir cesit fan sitesi yaptim
bu kişi senin veya bir başkasının kendisini tanıtıcı bir siteden normalde rahatsızlık duymaz fakat daha öncede dediğim gibi kişi pazarlanabilir bir meta olduğunda bunun reklamını, halk ilişkilerini yöneten kişiler bu domaini senden alabilir.

bir de bazen şöyle bir durum var mesela madonna bu şekilde bir dava açmıştı kaybetti, çünkü madonna meryem ana demek anlamına geliyor ve meryem ana çok genel bir ifade olduğundan bir firma zamanında meryem ana ile ilgili bütün domainleri almış.

diğer bir durumda var diyelimki sen bir tane adisoyadi.com aldın senin alış tarihin bu kişinin tanınmışlığından önce ise kimse bir hak elde edemez.

Seçenekler
Stil