Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Bilişim Hukuku

Bilişim Hukuku İnternet ve Bilişim Hukuku Yasal Sorumluklar Telif hakları ve Hukuki İşlemler

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #21 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 16:19
dazlakcom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
dazlakcom is an unknown quantity at this point

diğer ıhtımal yenı çıan ıcann kanunu var adamalr domaıne kılıt koymamışalrdır bu elemanda order çekmıştır order 48 saat dı sanırım oyle bı zamanda cevaplanmayınca domaın transfer işlemı başlıyordu galıba forumda onceden çok tartışılmıştı bu konu,
ve yakalanma olayında sıtenın bıel proxyden bahsetmesı komedı olmuş bırakın bu işlerı ya adamı barız nasıl yakalamışalr ben sıze soylıyım, sedo ya yonlendırmış SEDO SEDO, ınternethaber den bır kışının telefon açıp 10 dakıka konuşmasına bakar sedodan bu adamın adres bılgılerını alması...
proxyden yakalanması zor ıhtımal kaldıkı neyın proxy sını nerden alıyorlar bunu henuz anlamadım ben !!! adam panele bıel gırmemışkı trasnfer etmış dns değiştirmış proxyle ne alaka !!!

#22 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 16:23
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

hacklenen domain godaddy ve directi ye taşındığında mail atarsanız domaininizi geri alırsınız. bunun için register ismini doğru girmeniz ve kimlik bilgilerinizi faxla yollamanız yeterlidir.

sıkıntı çekmemek için whois bilgilerinizi doğru girin !

Konu pigeon tarafından (2005-12-22 Saat 16:30 ) değiştirilmiştir..

#23 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 16:33
SaintOne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
SaintOne is an unknown quantity at this point

Alıntı:
dazlakcom´isimli üyeden Alıntı
diğer ıhtımal yenı çıan ıcann kanunu var adamalr domaıne kılıt koymamışalrdır bu elemanda order çekmıştır order 48 saat dı sanırım oyle bı zamanda cevaplanmayınca domaın transfer işlemı başlıyordu galıba forumda onceden çok tartışılmıştı bu konu,
ve yakalanma olayında sıtenın bıel proxyden bahsetmesı komedı olmuş bırakın bu işlerı ya adamı barız nasıl yakalamışalr ben sıze soylıyım, sedo ya yonlendırmış SEDO SEDO, ınternethaber den bır kışının telefon açıp 10 dakıka konuşmasına bakar sedodan bu adamın adres bılgılerını alması...
proxyden yakalanması zor ıhtımal kaldıkı neyın proxy sını nerden alıyorlar bunu henuz anlamadım ben !!! adam panele bıel gırmemışkı trasnfer etmış dns değiştirmış proxyle ne alaka !!!
hayır. Domain transferi o şekilde olmaz. Domain Firması mail atar , sen onaylarsan domain transfer işlemi başlar. Firma maili 24-48 saat içinde yollar. Ve duruma göre transfer en geç 7-8 gün de tamamlanır...

#24 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 16:34
Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/1
hukuki is on a distinguished road

Sport;
Başınıza böyle bir şey gelirse, Bulunduğunuz bölgenin Cumhuriyet Savcılığı Bilişim Suçları, yoksa yine C. Savılığı'na şikayet dilekçesi verilmesi gereklidir.
Henüz yaygınlaşmamakla birlikte Yeni Türk ceza kanunun bir gelişmesi olarak yeni yeni bu konuda ihtisaslaşacak savcılar gelmektedir. (ya da ben öyle umuyorum).
Siteyi hukuk sitesine çevirmemek için fazla açıklama yapmıyorum.
Suç ve cezası için (md.136,141,142 vd) ;Yeni TCK
Saygılar.

#25 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 16:40
AkrepList - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/2
AkrepList is on a distinguished road

bence cumhur arkadaş bile bile açık vermiştir, yoksa istese kesin kez açık vermez, birkaç ay yatsa da sonrasi icin cocugun gelecegi parlak siz hic tasalanmayin, bile bile acik vermistir ve bile bile yakalanmıştır, ne de olsa şimdi bütün türkiye onu konuşuyor, yakında ali kırcanın programına filan da çıkar dert etmeyiniz.

#26 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 17:11
sistem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
sistem is on a distinguished road

demek meşhur olmak için açık vermek gerekiyormuş..

#27 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 17:26
dursunbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

dursunbaba is an unknown quantity at this point

Alıntı:
AkrepList´isimli üyeden Alıntı
bence cumhur arkadaş bile bile açık vermiştir, yoksa istese kesin kez açık vermez, birkaç ay yatsa da sonrasi icin cocugun gelecegi parlak siz hic tasalanmayin, bile bile acik vermistir ve bile bile yakalanmıştır, ne de olsa şimdi bütün türkiye onu konuşuyor, yakında ali kırcanın programına filan da çıkar dert etmeyiniz.
Çogunun geleceginin parlak oldugunda hem fikirim. (Bkn: "ts", "securityoffice") Ancak bilerek yakalandıgını sanmıyorum. Kimse bilerek hapise girmek istemez hele böyle kafası çalışan bir eleman

#28 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 17:31
Şaman

dediğiniz arkadaşı bilmiyorum ama bir domain hackledi diye geleceği parlak ya da akıllı olarak görülüyorsa bu forumda bile; insanları bunun gibi illegal yollara yönlendirirsiniz!
domainleri herkes hackleyebiliyor. olayı ve suçluyu fazla abartıp şevk vermeyin insanlara. kaldı ki adam hapse giriyorsa kafası hiç çalışmıyor demektir! domain hackleyerek de ünlü olunacağını sanmıyorum şahsen!

#29 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 17:37
dursunbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

dursunbaba is an unknown quantity at this point

Tarihi olayları bilmediginiz açık, bu işler böyledir bir domain hacklersin(çalarsın) ünlü olur 3-5 ay yatıp daha sonra IT sektöründe securityci olarak çalışırsın, işin raconu budur.
(Bkn: "ts", "securityoffice") örnegini verdim, tarih tekerrürden ibarettir... herkesin aklı başında, kim neye inanacagına karar verebilecek kapasitede siz rahat olun.

#30 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-22, 17:57
Şaman

yapmayın arkadaşlar 'domain' çalıp ne ünlü olunur ne de dediğin yerlerde çalışılır!
hack forumu değil burası hala insanları özendiriyorsunuz!

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil