![]() |
|
||||
|
Kapsamlı bir portal yazmayı düşünüyorum.
Visual Web Developer 2008 in 90 günlüğünü mü kurmalıyım.. Yoksa Visual Web Developer 2008 Express Edition işimi görür mü ? MsSql olarak 2005 mi yoksa 2008 mi kullanmalıyım ? 2008 kullanırsam herhalde 2008 kurulu olan hosting firması bulmakta zorluk çekerim. Portalı satmakda da zorluk çekebilirim. 2005 kurarsam MsSql 2005 "Express" işimi görür mü? Portala 3-4 ay sonra başlayacağım Bunu göz önünde bulundurarak cevap verebilirseniz sevinirim. Ayrıca ajax destekli yazmayı düşünüyorum. vb.net kullanarak.
|
|
||||
|
Teşekkürler.
Sorularım amatörce görünse de yapmayı planladığım portal profesyönelce olacak. iyinet de satışa sunulan birkaç portalın birleştirilmiş ve ajaxla desteklenmiş fonksiyonel bir portal yapmayı düşünüyorum. Bu durumda halen web developer express in işimi görüp göremeyeceğinden emin değilim.
www.bursarehberi.net Konu mathiaxbars tarafından (28 Nisan 2008 Saat 03:38 ) değiştirilmiştir. |
|
||||
|
Profesyonel bir proje için benim önerilerimi istersen;
Visual Studio 2008 (Pro) MSSQL 2005 Alt yapı olarak .NET Framework 3.5 kullanmanı öneririm. Datalayer olarak ise LINQ sana gerçek anlamda vizyon ve sürat katacaktır.
|
Asp.net 2.0 bilgim var. 3.5 bilgim yok. 3.5 kontrolleri ve LINQ konusu ile ilgili bilgiye sahip değilim. Ama çok daha faydalı olacaksa öğrenebilirim.
LINQ nun tam olarak ne artısı var? Bir de hiç aramadım ama sorayım Visual Studio 2008 (Pro) nin wa--rez i bulunabilir mi ? (forum kuralları gereği adres istemiyorum) Bir de Vista'ya geçiş yapmıştım. Vista'da web server olayını (IIS) üzerinden ayarlamış olsam da html sayfaları bile çalıştıramadım. Sadece 1 saat uğraşmıştım. Visual Studio kurduğumda kendisine özel bir web server kuruyor mu acaba ? Yoksa işletim sistemini de Xp ye çevirmeli miyim ?
|
3.5 sana tabi ki faydalı olacaktır. Bu piyasayı bilirsin, yeniliklere sürekli açık olmayı mecburi tutar.
LINQ sana koda gömülü objeye ya da fiziksel sql'e query atabilmeni sağlar. Bunun sana getirisi kodlama sürati ve ciddi güvenlik arttırımı olur. Google'da Linq for SQL'i araştırmanı şiddetle tavsiye ediyorum işlerin ne boyuta geldiğinin farkına varmak için. Kararını kendin ver. Wa--rez konusunda hiçbir fikrim yok. Varsa da nereden bulabileceğin konusunda. Ama araştırırsan karşına çıkacağından eminim. Vista ile hiç çalışmadım. Henüz vista önyargımı kırabilmiş değilim. O nedenle evimde windows 2003 server kullanıyorum ve yazılım geliştirdiğin için sana da şiddetle öneriyorum.
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|