![]() |
|
|||
|
Yanılıyorsun hakanizm. Ajax için bir çok durumda tek satır kod yazmana gerek yoktur. Yanlış yerleri okumuşsun sanırım
Adımlıyorum; 1-ASP.NET Ajax library'i indir ve kur. 2-Yeni bir web sitesi projesi aç (Template olarak Ajax seç - altta görünmüş olmalı artık.) 3-Toolbox'tan Ajax tabında updatepanel diye bir şey var onu sayfana sürükle. 4-Sayfana bir scriptmanager bırak. 5-Ajax'ta çalıştırmayı planladığın server kontrolleri bu panel içine taşı. Bu kadar. Nefusa; ASP.NET'i tanımadan önce PHP'ci zamanlarımda bana da garip geliyordu. Zamanla alıştım Evet bu doğru. Hosting şirketi ASP.NET Ajax library'sini yüklemiş olmalı kullanabilmek için.
|
Evet, ASP.NET 2.0'da nispeten eski bir sürüm olduğu için ajax desteği sağlayabilmek için ilgili library'nin yüklenmesi gerekiyor. ASP.NET 3.5 ise zaten yüklü oluyor.
|
Godaddy dahil çoğu yerde Asp.net 1.0 ve 2.0 yazıyor. Ajax kelimesi de hiç geçmiyor. Yani özellikle ajax yazan bir hosting şirketi bulmak gerekiyor.
Zaten bu hosting konusunda iyice içim bulandı. Linux istesem çok yer var. Ama asp.net istediğimde fiyatlar bir anda fırlıyor. Onda da php cms leri tam kullanamayabiliyorsun.
|
AjaxControlToolkit.dll dosyasını referance olarak projenize eklerseniz hostan bağımsız olarak çalısmıs olmuyormusunuz. Library siz kendi uygulamanızda kullanın. Tam emin değilim ama deneyeceğim bir tane desteklemeyen bedava host bilen varsa deneyen ona göre deneyelim.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|