![]() |
|
||||
|
Asp ile bilgisayar adını öğrenebileceğinizi sanmıyorum
Bana da çok lazım olmuştu ama bulamadım Cookie ile ise bi cookie oluşturursun ve cookie nin expires in tarihini bir sonraki gün olarak ayarlarsın Gerisi if döngüsü ile halledilebilir aspindir de çok örnek bulabilirsin
|
daha güzel bir fikrim var.
bir veritabanı oluştur "ip_db" siteye giriş yapan kişilerin ipini oraya kaydet. bir veritabanı daha oluştur bu veritabanında ise bugünün tarihi yer alsın "tarih_db" . eger bugünün tarihi veritabanına son kaydedilen tarihten farklı ise veritabanındaki ipler silinsin "ip_db" ve yeni tarih veritabanına kaydedilsin " tarih_db ". aklıma böyle bir yöntem geldi. |
|
|||
|
BLooD_Night şuan sitem zaten böyle çalışıyor. Aynı gün aynı ip ile ancak bir kez tıklatılıyor. Sonraki gün bugüne ait ip'ler siliniyor.
Bir kişi ya da özel bir tür makineler ip kodunu sürekli değiştirip aynı linke tıklatarak sanal olarak tekil hiti artırıyor. Eğer işlemi yapan bilgisayar adını öğrenebilirsem bu bilgisayardan yapılan tüm işlemleri 1 sayacağım. Yani aynı gün içinde aynı linkte tıklatıldığında ip 1 kez artmış olacak. Bu işlemi cookie ile yaptığınızda, cookie kayıtlarını bilgisayardan silip, yine sürekli olarak fiktif hit artabiliyor. Amacım gerçek hit sayısına ulaşabilmek ya da daha gerçekçi kabul edilebilir bir hata ile tekil hit sayımı yapabilmek. Konu qwerty tarafından (2008-04-21 Saat 10:51 ) değiştirilmiştir.. Sebep: hata |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|