![]() |
|
|||
|
merhaba arkadaşlar,
bi haber sayfam var yalnız haber yazısı uzun olduğunda aşağıya çok uzuyor. bu yazıyı belli bi yerde kesip 2 hatta çok uzunsa 3 sayfaya bölebilir miyiz ? 2. sayfaya tıklayan haberin devamını okuyacak. böyle bişey asp de nasıl yaparız ? yardımları bekliyorum
|
Haberi Eklerken haberi parcalamak istedigin yere [PARCALA] yazarsin :
Ornek : Kod:
HABER HABER HABER HABER [PARCALA] HABER HABER HABER HABER [PARCALA] HABER HABER HABER HABER HABER [PARCALA] HABER HABER HABER HABER HABER HABER HABER HABER haber linkinin haber_detay.asp?ID=1 oldugunu varsayiyorum. ve haber metnin de Rs("Haber_Metin") oldugunu varsayiyorum. Haberi parcalayamak icin de sayfa=1 olarak varsayiyorum. <% HaberID = Request("ID") SayfaID = Request("sayfa") HaberMetin = Rs("Haber_Metin") If SayfaID = "" or isNumeric(SayfaID) = False Then SayfaID = 0 End If HaberParcala = Split(HaberMetin, "[PARCALA]") %> Haber : <%=Trim(RTrim(HaberParcala(SayfaID)))%> Sayfalar : <% for i = 0 to UBound(HaberParcala) response.write " <a href=""haber_detay.asp?ID=1&sayfa="& i &"">"& i &"</a> " Next %> Iyi Kullanimlar.
|
teşekkür ederim ilginize,
fakat benim yapmak istediğim PARÇALAMAYI mesela 1500 karakterden sonra yapsın böyle bi kod istiyorum. haberin 1500. karakterinden sonra 2. sayfa onunda 1500. karakterinden sonra 3. sayfa böyle mümkün mü ?
|
işte nasıl yapıcaz onu ki
![]()
|
1500 karakter de parcalamakta mumkun fakat ben bunu tavsiye etmiyorum. Nedenine gelince ; ornek olarak haberiniz de resim kullanacaksiniz veya herhangi bir html tagi 1500 karakter "<a href=" degerine denk gelirse bu kadarlik kismini ekrana yazdiracak diger kisimlari sayfalara boldugu icin yazdiramayacaktir. Bazen de bu sayfanizin tasariminin bozulmasina neden olacaktir.
Eger yine de 1500 karakter de bir [PARCALA] 'yi koymak isterseniz, Toplam karakter sayisini alip 1500 'e bolerseniz kac kez [PARCALA] koymaniz gerektigini, sonrasinda da her 1500 karakter de bir [PARCALA] tagini ekletebilirsiniz. Saygilar.
|
işte arkadaşlar bunu yapabileceğim kod lazım araştırıyorum bi türlü bulamadım
![]()
|
Aciklamistim yukarda toplam karakter sayisini alacaksin
toplamkarakter = Len(HaberMetni) kacparca = toplamkarakter/1500 sonrasini da arastirman gerekiyor. Herseyi yazdik biraz da senin gayretin ![]()
| Stil | |
|
|