![]() |
|
|||
|
veritabanında anahtar diye bir sutun var bu sutundan ki satırda kelime1 kelime2 kelime3 gibi bir veri geldi diyelim ben burda sadece kelime1 i alıp arama sayfasına yonlendireceğim yani gelen veriyi ilk boşlukta keseceğim bunu nasıl yapabilirim
|
|
||||
|
<%
veri=rs("veri") bol=split(veri," ") adres="default.asp?kelime="& bol(0) response.redirect(adres) %> ikinci kelime için bol(1), 3. kelime için bol(2) diye gidiyor ...
|
zokie ben video sitesi için benzer sayfalar yapmaya çalışıyorum senin kodlarından yola çıkarak şöyle bir şey yaptım ama olmadı
<% veri=rs("anahtar") bol=split(veri," ") adres="benzer.asp?program="& bol(0) %> <iframe src="<%=adres%>"></iframe> anahtar sutunundan gelen veri Futbol İlginç Gol Dünya Kupası diyelim Yapmak istediğim <iframe src="benzer.asp?program="futbol"></iframe> bu şekilde futbolu programdan sonra yazdırmak yukardaki kodla yapınca bütün videolar geliyor |
|
||||
|
iframe'deki querystring'i tırnakla yazmayacaksın.
<iframe src="benzer.asp?program="futbol"></iframe> böyle değil <iframe src="benzer.asp?program=futbol></iframe> böyle olacak, yine olmassa dosyayı maille ben bakayım.
www.projesi.net Konu zokkie tarafından (2007-05-12 Saat 19:08 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
zokie ben onu örnek olsun diye verdim yazım hatası ordaki şöyle yaptım
<% veri=rs("anahtar") bol=split(veri," ") adres=bol(0) %> <iframe src="benzer.asp?program=<%=adres%>"> benim istediğim anahtarın içinde futbol dünya kupası gol frikik var ben bu kelimelerden ilkini almak istiyorum yani adrese ilk kelime olan futbol gelsin |
|
||||
|
tamam boşlukla split attık, kodda problem yok.
|
Alıntı:
bence gönderir ama döngü ile response.write arasında böyle bir etki olduğunu sanmam.
|
Alıntı:
Saygilar.
| Stil | |
|
|