![]() |
|
|||||||
| ASP .NET ASP & .NET |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
mysql kullanıyorum anahtar kelimeleri arama sayfasına yonlendirdim ve daha sonra arama sayfası için 404 hata sayfası yaptım arada boşluk olan linklerde %20 çıkıyor /beşiktaş%20çarşı.asp bu şekilde ben bunu /beşiktaş_çarşı.asp yapmak istiyorum bunu nasıl yaparım
|
|
|||
|
<%
Function Cevir(gelenveri) gelenveri = Replace(gelenveri ,Chr(32),"_",1,-1,0) Cevir = gelenveri End Function %> _ yerine istediğin herhangi birşeyi de yazdırabilirsin. Kullanımı <%=Cevir(rs("baslik"))%> |
|
|||
|
<%
Function cevir(data) data = Replace (data ,"ı","i",1,-1,1) data = Replace (data ,"ğ","g",1,-1,1) data = Replace (data ,"ü","u",1,-1,1) data = Replace (data ,"ş","s",1,-1,1) data = Replace (data ,"ö","o",1,-1,1) data = Replace (data ,"ç","c",1,-1,1) data = Replace (data ,"I","i",1,-1,1) data = Replace (data ,"Ğ","g",1,-1,1) data = Replace (data ,"Ü","u",1,-1,1) data = Replace (data ,"Ş","s",1,-1,1) data = Replace (data ,"İ","i",1,-1,1) data = Replace (data ,"Ç","c",1,-1,1) data = Replace (data ,"Ö","o",1,-1,1) data = Replace (data ," ","-",1,-1,1) cevir=data End Function %> Bu şekilde istediğin karakteri değiştirebilirsin Dipnot: Alan sayfanın en başına yerleştir. Kullanacağın veri kodu; <%=cevir(rs("baslik"))%> |
|
||||
|
paylaşımda geç kaldım mrmask gerekli paylaşımı yapmış
. eger yazıların hepsinin küçük karekterlerle çıkmasını istiyorsan aşağıdaki kodu mrmask arkadaşımızın kodlarının arasına bırakabilirsin.Function cevir(data) ' dan sonra data = lcase(data) ' bunu ekle. kolay gelsin. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|