![]() |
|
||||
|
Alıntı:
mysql a geçme zamanın gelmiş ![]()
|
dedikodu yapmayalım asp mysql kullanıyorum anlık veri trafiğim gayet yüksek şöle diyim günde 20 bin tekili kaldırısın bir hostta mesala www.brinkster.com ben kullanıyorum kodlamaların bazı kısımları değişir.
bu arada şaka yapıyorum pigeon alınma ama kim demişse atmış.. mssql tavsiye ederim tabiki bence mysql den daha iyidir ama paralı olması kötü..
|
mssql 2000 ile mysql 5.x'i karşılaştırsalar bile mssql özellik bakımından mysql'i 30 kere yere çarpar.
mssql 2005'e deyinmiyorum bile... sotedprocedures,views,triggers, vs..
|
Arkadaşlar aynı sorun bizdede var...
sitemizde asp kilitleniyor... Haber sitesi... Günde ortalama yazarlar ile birlikte 20bin okuma oluyor... En az... genelde sabah saatlerinde sitenin haberlerini güncelledikten sonra oluyor bu... rsbbs1.close set rsbbs1 = nothing rsbbs.close set rsbbs = nothing rsbbs00.close set rsbbs00 = nothing rsbbs000.close set rsbbs000 = nothing gkn0.close set gkn0 = nothing gkn2.close set gkn2 = nothing rsbbs0.close set rsbbs0 = nothing rsbbs110.close set rsbbs110 = nothing %> </body> </html> <%Response.End%> bu kodu bir arkadaş tavsiye etti ekledim. Bir yararı oldu... Sorguları kapatmak ama bir yere kadar günde 5-6 kez kilitleniyordu şimdi 2 kere kilitleniyor... Sizce MSSQL kesin çözümmüdür... MSSql dede yaparsa sorun nerede olabilir??
Ayakkabının kalleşi, arkadan vurandır Konu hedefturan tarafından (2006-12-18 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
MsSQL derdinize derman olabilir, kodlarınızıda yeniden düzenlerseniz herşey çok hızlı olacaktır.
|
fazla kullanıcı vs gibi şeylerle alakası yok...benim site ilk açıldığı zamanlarda günde 4 tekil hitim varken bile bana bunu yapıyodu
...bu serverla alakalı bi durum...mail atmıştım ne yaptılarsa bi daha olmadı |
|
||||
|
mssql kesinlikle çözüm olacaktır + mysqlden çok fazla özelliği var.
paralı olmasına gelince, SQL2000 için microsoft'un çıkardırğı MSDE (Microsoft SQL Desktop Engine) paketi var. Bu paket ücretsiz, sanırım 2gb database sınırı var. SQL2005 için MSSQL2005 ExpressEdition var, bu da ücretsiz. Ben dedicated serverımda 30 tane databasi mssql2005 express ile hiç sorunsuz çalıştırıyorum. Bu ürünlerin bedava olduğundan ve kullanılmasında bi sorun olmadığından da eminim. Bir yazılım firmasında çalışıyorum ve lisanslı sattığımız programların setuplarının içine ekleyoruz. Microsoft türkiyeye telefonu açıp bu ürünleri kullanmamızın ve dağıtmamızın sorun olup olmayacağını bizzat ben sordum. Kullanmak tamamen serbest, dağıtmak ise bir firma tescil belgesi gerektiriyor. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|