![]() |
|
||||
|
asp.net de bir hata alıyorum. Hata kodum şu :
ASPNET: Make sure that the class defined in this code file matches the 'inherits' attribute, and that it extends the correct base class (e.g. Page or UserControl). Bu hataya sebebiyet veren olay da şu : Codebehind yerine CodeFile kullanıyorum. Asp.net 2.0 özelliği. index.aspx default.aspx.vb şeklinde iki dosyam var. index.aspx in en üstü şöyle : <%@ Page Language="VB" Debug="true" codePage="28599" AutoEventWireup="false" CodeFile="Default.aspx.vb" Inherits="Default_aspx"%> default.aspx.vb dosyasının içeriği de aşağıdaki gibi.. Partial Class Default_aspx Inherits System Inherits System.Web.UI Inherits System.WebUI.WebControls Inherits System.Web.UI.HtmlControls Inherits System.Data.SqlClient Inherits System.Data Inherits System.Web.Mail sub page_load ''''burada kodlarım var.Kodlarda sorun yok end sub end class Şimdi bu kodlara göre bu hata mesajını neden alıyorum sizce?
|
Aslında hata kodunda ne istediği gayet açık.
Ama istediği şeyde bir yanlışlık yok. Farklı denemeler yaptım.. Örneklerdekilerin aynısı yaptım. vs. Farklı bir durum olduğu kesin. Ama frameworkümde falan da sorun yok.. Yetkilendirmelerimde vs.vs.
|
Sanırım ufak bir kafa karışıklığı içindesin hakanizm. Öncelikle page directive'inde bir sorun görünmüyor. Ancak class olayı biraz karışmış. Kalıtım vermeyen namespaceleri inherit etmeye çalışmışsın. Bunların daha class deyimi başlamadan import edilmesi gerekli. Ayrıca asıl olması gereken (hatanın tam açılımı bu) system.web.ui.page ya da bunu kalıtımla alan herhangi bir yazımın yok. Akşam saati mesai sonu kafam biraz karışık kusura bakma bu kadar yazabiliyorum. Kodun düzelmiş hali şu şekilde olacaktır.
Test.aspx Kod:
<%@ Page Language="VB" Debug="true" codePage="28599" AutoEventWireup="false" CodeFile="test.aspx.vb" Inherits="test_aspx"%> Kod:
Imports System
Imports System.Web.UI
Imports System.Web.UI.WebControls
Imports System.Web.UI.HtmlControls
Imports System.Data.SqlClient
Imports System.Data
Imports System.Web.Mail
Class test_aspx
inherits system.web.ui.page
Sub page_load(sender As object, e As System.EventArgs) Handles Me.Load
response.write("bıdı bıdı")
end sub
end class
|
Teşekkürler. Ben codefile sız projeme başladım.
Tekrar codefile kullanayım desem bu kodların çalışıp çalışmayacağından emin değilim. Verdiğin komutlarda inherits ile imports un arasındaki farkı bilmiyorum.
| Stil | |
|
|