User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
7.09.2006, 22:10 1 (permalink)
redbaron
redbaron Üye
  • Üyelik Tarihi12.05.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar338
mysql - asp karekter sorunu :( #permalink (permalink)
asp scriptlerimde mysql kullanmaya başladım fakat türkçe karekterler yamuluyo bunu nasıl düzeltiriz ( sorun sadece hostta oluyo localde sorun yok )

not : aynı veritabanına php ile bağlandığımda gene sorun yok
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
7.09.2006, 22:57 2 (permalink)
manglerman
manglerman Üye
  • Üyelik Tarihi1.09.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar170
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");


bunlardan birini kullan kardeş bendede aynı sorun vardı bu şekilde çözdüm
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
7.09.2006, 23:19 3 (permalink)
bytuncay
bytuncay Üye
  • Üyelik Tarihi11.10.2005
  • Yaş36
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar309

mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");


bunlardan birini kullan kardeş bendede aynı sorun vardı bu şekilde çözdüm

asp de kullanım biraz daha farklı tabi

conn adında bağlantı kurduğunu varsayarak oluşturduğun bağlantının hemen altına bunu eklemen sorunu çözer sanırım


conn.execute ("SET CHARACTER SET latin5;")
conn.execute ("SET collation_connection = 'latin5_turkish_ci';")
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.09.2006, 10:07 4 (permalink)
redbaron
redbaron Üye
  • Üyelik Tarihi12.05.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar338
ikisinide denedim olmadı gene
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.09.2006, 11:14 5 (permalink)
redbaron
redbaron Üye
  • Üyelik Tarihi12.05.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar338
hıımm ok veriyide asp dosyaları ile yazmak gerekiyomuş ben mysqlfrontdan yazıyodum teşekkürler arkadaşlar

bu seferde
+"ı" harfini "i"
+"ş" harfini "s" yapıyor diğerlerinde ç,ö de sorun yok
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
15.09.2006, 10:47 6 (permalink)
kwok
kwok Guest
  • Üyelik Tarihi
  • Ticaret Sayısı
  • Mesajlarn/a
veritabanında da boyle mi yoksa sadece okuturken mi "ı" harfini "i" yapıyor?
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
ASP + MYSQL BAĞLANTI SORUNU YARDIMCI OLABİLECEK BİR DELİKANLI VARMI? İceberk ASP Hazır Kodlar ve ASP Kütüphaneleri 0 8.03.2012 00:34
Türkçe Karekter Sorunu alisan.yazgi Html - Xml - Xhtml - Dhtml - Css 1 11.08.2011 21:12
Asp - Mysql Kayıt ekleme sorunu ? komikhane ASP .NET 3 6.09.2007 17:32
asp mysql türkçe karakter sorunu sata Veritabanları 0 19.09.2006 17:52
Türkçe Karekter Sorunu diyadinnet.com Google Optimizasyon ve Sandbox 9 23.05.2005 10:24

Forum Saati: 02:32. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Kilo Nasıl Verilir btcfrm sihirlibardaklar.com instagram takipçi satın al film izle