![]() |
|
|||
|
MSSQL Database 'de ð olarak görünen karakteri ğ yapmak için
aşağıdaki kodu yazdım sadece bir kayıtta bu değişikliği test ettim olmadı. Herhalde kodda bir hata yaptım. Ancak, veritabanını elle değiştirdiğim zaman sayfaya doğru biçimde yazıyor. Amacım tek tek elle değiştirmek yerine replace kodu ile veritabanımdaki bu tür karakterleri otomatik olarak Türkçe'ye çevirebilmek. MSSQL veritabanım Türkçe (colletion name = Turkish). Yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim. <!--#INCLUDE FILE="baglanti.asp"--> <% Dim siteadi set rs=DB.Execute("Select * from tablom where id='14811' ") siteadi=rs("siteadi") siteadi = Replace (siteadi,chr(240),"ğ") set rs = DB.Execute ("UPDATE tablom SET siteadi ='"&siteadi&"' where id='14811'") db.close set db=nothing %> |
|
||||
|
MSSQL de MySQL gibi çalışıyor sanırım. eğer SQL yi yüklerken dil seçeneği varsa latin1 olarak seçip yükle
|
kodunun basına sunu koy;
Session.LCID = 1033 (1055 de olabilir bakmam lazım, tr olanın 1033 dü galiba. karistiriyorum.)
|
Evet, Collation name'i Turkish_CI_AI_KS_WS seçip verileri yüklemiştim. Türkçe olarak yüklenen verileri sayfam doğru gösteriyor. Ancak bu verileri UPDATE komutu ile güncellediğimde Türkçe Karakterler bozuluyor. Örneğin : Eskiden database de "ı" olan karakter "y" ye dönüşüyor)
Bu bozuk karakterleri düzeltmek için CHR kodlarını kullandım yine olmadı. örnek: siteadi = Replace (siteadi,chr(240),"ğ") |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|