![]() |
|
|||
|
sitem üzerinde üyelerden istedigim ayrı ayrı tarihler var tabi bu dogum günleri ben hiç bir işlem yapmadan kodlarla şimdiki zamandan bunu nasıl çıkartır ve üyenin yaşını bulurum
çıkan veri = date() şimdiki zamandan ay gün ve yıldan üyenin kayıtlı gun ay yıl sonucu ise küsüratsız örnegin 25 gibi tam bir yaşı nasıl alırım yas = ? bunun kodlarını bilen varsa yardım ederse minnettar olurum |
|
|||
|
<%
tarih1 = Date() tarih2 = #01/01/1980# fark = Cint(tarih1-tarih2) Response.Write "Tarih-1 ["& tarih1 &"]<br>" Response.Write "Tarih-2 ["& tarih2 &"]<br>" Response.Write "Tarihi çıkarınca : ["& fark &"]" &"<br>" yas=round ((fark/365),0) response.write "Yasi : " & yas %> |
|
|||
|
|
yardım için teşekkürler ama bir sorun yaşadım
tarih2 = ('"&rs("d_gun")&"''"&rs("d_ay")&"''"&rs("d_yil")&" ') bende böyle tarihler var bunu nasıl tarih2 olarak göstericem bide ona yardım edersen menmun olurum asp yi yeni ögreniyorum zaten sora sora bagdat bulunurmuş ![]() |
|
|||
|
buldugum çözüm aşagıda ama bir türlü sonuç alamıyorum hadi ama bir yardım
Microsoft VBScript çalışma hatası (0x800A0006) Taşma: 'Cint' /maxi/uye_detay.asp, line 161 <% gun = rs("d_gun") ay = rs("d_ay") yil = rs("d_yil") ara = "." tarih1 = date() tarih2 = gun &ara& ay &ara& yil fark = Cint(tarih1-tarih2) Response.Write "Tarih-1 ["& tarih1 &"]<br>" Response.Write "Tarih-2 ["& tarih2 &"]<br>" Response.Write "Tarihi çıkarınca : ["& fark &"]" &"<br>" yas=round ((fark/365),0) response.write ""& yas &"" %> Konu maxialem tarafından (2006-05-25 Saat 17:40 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
talarımız ne demiş kendi işini kendin yap tam olmasada sayıalrı çıkarmayı başardım yani artık aspde 4 işlemide ögrendim
![]() belki birine lazım olur <% byil = year(Now) yil = rs("d_yil") yas = byil - yil response.write ""& yas &"<br>" %> |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|