![]() |
|
||||
|
Alıntı:
ayarlı olsaydı LCID=1055 i kullanarak yapardı zaten LCID=1055 ' sunucu destekliyorsa Türkçe reg. setting içindir. |
|
|||
|
evet zurnanın zırt dedigi yerdeyiz sistem hala hatalı çalışıyo niyemi
6/9/2006 6:08:58 tarihini 6/11/2006 6:08:58 tarihinden büyük görüyo bana bunun çözümünü yada tarihi 06/11/2006 şekline çevirecek kodu veren arkadaşa minnettar kalırım herkes yorum yapmaya çalışmış bazıları olayı farketmiş ama bazıları daha çözememiş sorunum şu sitede aktif olan üyeler in birde sisteme son giriş tarihi var ben buraya kodu yolluyorum ve sisteme giriş yapan son 10 kişiyi sıralıyorum bu kod bunun için lazım kullandıgım kod tarih = left(now(),16) ama bunu cdate yapıncada sıfırları siliyo yani cdate ile olmuyo farklı bir çözüm lazım yani ay ve gün tek rakam olmamalıkı dogru yorumlansın |
|
||||
|
Alıntı:
Kod:
Response.Write FormatDateTime ( "15/06/2006 06:08:58", 2) ' db den alınan tarih ' sonuc 15/06/2006 ' veya Response.Write FormatDateTime ( now , 2) ' sonuc 15/06/2006 gibi Cdate olayına gelince tek rakamla işin yok aslında senin örnekle açıklayabilirim Kod:
oncekiTarih = "15/06/2006 06:08:58" ' bu bir string dir. oncekiTarih = cdate(oncekiTarih) ' string artık bir tarih değişkeni oluyor simdikiTarih = now ' now zaten tarih oldugu için cdate ile tarihe çevirmiyoruz Fark = simdikitarih - oncekitarih ' artık matematiksel işlem yapabiliyoruz . Response.Write simdikitarih & " - " & oncekiTarih & " = " & (Fark) ' -------------------------------------------------- ' ikinci Örnek fark ile ne yapılır if int(fark) <= 10 then Response.Write "bu kişi on gün içinde giriş yapmış " if int(fark) = 5 then Response.Write "bu kişi 5 gün önce buradaymış" if int(fark) > 10 then Response.Write "bu kişi 10 gündür Ortalarda yok " ' gibi gibi
|
sistem@@ teşekkür ederim ama problemi buldum sanırım
kodum bu örnegin guncelle="UPDATE uyeler SET son_tarih=date() Where kuladi='"&Session("kuladi")&"'" Set Tarih=Baglanti.Execute (guncelle) bu kodu dahi nasıl düzenlersem düzenleyim kendi hostumda 02.06.2006 gösterirken freewebdotta 2.6.2006 olarak gösteriyo bu neden kaynaklanıyo bunu bulabilirsek çözülür sanırım db olabilirmi problem gelelim senin koda Response.Write FormatDateTime ( "15/06/2006 06:08:58", 2) ' db den alınan tarih bu kod bize yaramıyo çünkü dbden alınan kodların 10 tanesini süzmem gerekiyo buda direkt dbden veri almam anlamına geliyo bu işi ayın 18 ine kadar çözmem lazım yokmu fikri olan acaba db yi degiştirsem düzelirmi
|
|
|||
|
evet bu olayıda fonksiyonla çözdük
bilgi paylaştıkça çogalır bu kodu ileride kullanmak isteyenler için yazıyorumAlıntı:
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|