![]() |
|
||||
|
<%
' Veritabanına bağlanalım set kon=server.createobject("addob.connection") conn.open= "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ= " & server.mappath ("db/data.mdb") set rs=server.createobject("adodb.recordset") sql = "select * from tablo" conn.open sq,kon,3,3 %> 'Sonra Recordcount yöntemi ile kayıt sayısını kolayca alıyoruz. Veritabanındaki tabloda toplam <% rs.recordcount%>kayıt var metodu ile alabilirsin.
|
<'--2. Yöntem (SQL ile)>
<% '-- Değişkenler tanımlandı. Dim cnnDB, Rs, kayitsayisi, MySQL '-- cnnDB isimli veritabanı bağlantı nesnesi oluşturuldu. Set cnnDB=Server.CreateObject("ADODB.Connection" ) '-- ODBC'den MyDatabase isimli veritabanı açıldı. cnnDB.Open "MyDatabase" '-- SQL oluşturuldu. mySQL="Select COUNT(*) FROM TblOrnek;" '-- SQL bağlantı nesnesi üzerinde çalıştırılarak Rs isimli recordSet nesnesine aktarıldı. Set Rs =cnnDB.Execute(mySQL) '-- Rs'in 0. Alanı kayıt sayısını bize verdi. kayitsayisi=Rs(0) '-- Kayıt sayısı ekrana yazdırıldı. Response.Write kayitsayisi '-- RecordSet kapatıldı. Rs.Close '-- Bağlantı kapatıldı. cnnDB.Close '-- Bağlantı bellekten silindi. Set cnnDB=Nothing %>
|
<%
Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set Klasor = FSO.GetFolder(Server.Mappath("/KLASORUN")) Response.Write Klasor.Size %> Çıkan sonucu 1024'e bölersek sonucu KB cinsinden alırız. <% Set Klasor = FSO.GetFolder(Server.Mappath("/KLASORUN")) Response.Write Klasor.Size/1024 %> Burasıda KB oldu
|
dediğin şekılde yaptım,
byte oalrak verıyı aldım dha sorna bu verıyı, 1 mb a karşılık gelen byte e cevırdım yanı 1024000 a ancak sonuc sanırım doğru değil, ve bundan zıyade neden bu kadar kusurlu vardu yuvarlama ımkanım yokmu bunu ![]() Sitemizde 440228796 Byte a Karşılık 429.910933 MB Ödev Bulunmaktadır... |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|