![]() |
|
|||||||
| ASP .NET ASP & .NET |
| Anketimiz: ASP dersleri konulu başlık açılsın mı? | |||
| Evet |
|
17 | 94,44% |
| Hayır |
|
1 | 5,56% |
| Katılımcı sayısı: 18. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
ben başlayım bende acemiyim yanlışım olursa düzeltin
ASP'nin açılımı Active Server Pages şeklindedir. Aktif Sunucu Sayfaları olarak çok rahat kullanılır. ASP bir programdır ve IIS içinde çalışr... IIS'in açılımı Internet Information Services'dır asp nedir?ASP yle yapabileceklerniz ise ; - Web sitesinin içeriği üzerinde dinamik olarak düzenleme, değiştirme, ekleme veya silme işleri yapabilirsiniz. - Kullanıcı taleplerine cevap verebilir, HTML formlardan gelen bilgileri değerlendirebilirsiniz. - Veritabanına erişir ve bilgileri tarayıcın üzerinden de alabilmenize olanak saglar. - Sayfalarınızı kullanıcılara göre özelleştirebilirsin ve daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. - ASP, CGI ve PERL'e göre daha basit ve hızlıdır . - ASP kodlarınız tarayıcı tarafında görülmez ve bu size güvenlik sağlar... - ASP kodu işlendikten sonra tarayıcıya gönderildiği için her tarayıcı ile ASP dosyaları görüntülebilir |
|
|||
|
vallahi gördügüm kadarıyla hiç kimse hayır dememiiş diyeceginide sanmam sormak bile hata diye bilirim çünkü türk genci türk insanı herzaman bilgiye aç olmalı açık olmalı yoksa bizden bir halt olmaz neden diyeceksiniz bizler 80 li yıllarda birbirimizi kırarken elin amerikalıları bilgisayar porogramlamasının kitabını yazıyo bizim neyimiz eksik asp olsun tabanı kim olursa olsun farketmez ama site kalitelerini yukarı çekecegini canı gönülden inanıyorunm ben bile yarım bilgimle site yapmaya çalışıyosan benden daha çok bu işlerle ingilenenler daha da iyi yapacaklar eminim
|
|
||||
|
Şunu ekleyeyim, php nin asp den hiç bir üstünlüğü yoktur!
Hatta biraz daha hızlıdır ASP... güvenlik bakımından da microsoft herşeyi tamamladı. Hatta büyük şirketlerin siteleri hep asp'dir. Microsoft, haberturk, mynet, (sanırım) google, yahoo... Bencede bir başlık aç fakat cevap verilmesin ayrıca bir başlık daha aç orası da soru cevap olsun. Bende yardımcı olabilirim.
|
Evet bende cevap verilemeyen bir başlık açıp, ek yazı yazmak isteyenlerin makalelerini özelden göndermesini isteyecektim. Soru cevap için yeni bir başlık güzel fikir. Öyle yaparız, sağol önerin için..
Ayrıca ASP ile başlayacağız ve ilerde Asp.Net i beraber öğrenebiliriz. Ben de şu işlerim hafifleyince asp.net ve asp.net 2.0 ı öğrenmeye çalışıcam..
|
Alıntı:
Yahu , efendi efendi paylaşacaksanız paylaşın bildiklerinizi.Boş yere "yanlış bilgi vermeye" , PHP'ye laf atmaya gerek yok.
| Stil | |
|
|