![]() |
|
|||||||
| ASP Hazır Kodlar / ASP Kütüphane ASP Hazır Kodlar / ASP Kütüphane |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Merhaba arkadaşlar.Şarkı sözü için bir script kullanıyorum veri tabanında 20bine yakın şarkı sözü varken sayfa açılışında problem olmuyor fakat başka bi yerde 56bin şarkı sözü olan veri tabanıyla kullandığım zaman ana sayfa çok geç açılıyor.Ana sayfada top50 ve en yeni 50 bölümleri var yavaşlama sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.Bu kodlarda ne gibi bir düzeltme yaparsam sayfa açılışı hızlanır.Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Top 50 kodu: Kod:
<%
Set hit_sarki = conn.execute("Select * from sarki order by hit desc limit 50")
do while not hit_sarki.eof
sarki_adi1=""&hit_sarki("sanatci")&"-"&hit_sarki("isim")&""
sarki_adi2=trr(sarki_adi1)
sarki_url=""&http_url&"/"&hit_sarki("id")&"-"&sarki_adi2&".html"%>
Kod:
<%
Set yeni_sarki = conn.execute("Select * from sarki order by id desc limit 50")
do while not yeni_sarki.eof
sarki_adi1=""¥i_sarki("sanatci")&"-"¥i_sarki("isim")&""
sarki_adi2=trr(sarki_adi1)
sarki_url=""&http_url&"/"¥i_sarki("id")&"-"&sarki_adi2&".html"
%>
|
arkadaşım açtığın kodları kapatmazsan o kod site içinde devamlı çalışır ve o an sayfaya başka biri girdiğinde database onada gösterim yapmak istediği için sonsuz döngüde ki kodu onada uygular ee bu şekilde sistem başlar yavaşlamaya max. sitede o an 10 kişi olduğunda da hostunun bulunduğu makine kasmaya başlar ve sana ayrılan cpu %'sine ulaştığın için sayfaların görüntülenemiyor yazısı çıkar...
|
Kullandığınız veritabanı nedir?
Eğer Access ise o kadar kayıtla açılmaması gayet normal, ağır da olsa açılıyorsa dua edin. MySQL veya MSSQL ise kodlarınızı optimize etmeniz gerekebilir. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|