![]() |
|
|||||||
| Apache htaccess mod_rewrite Apache htaccess mod_rewrite httpd.conf |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
forumda rewrite diye aratırsan karşına güzel sonuçlar çıkacaktır.
|
|
||||
|
bence cevap verenler soruyu yanlış anlamış. (affınıza sığınarak böyle bir şey yazdım) ben forumda daha buna benzer bilgi görmedim. onun da dediği gibi yazılan tek şey (ben de dahil) "haberler.com/haber.php?id=8" şeklindeki adresi "haberler.com/haber8.htm" şeklinde göstermek oldu. arkadaşın sorduğu, adresi nasıl "haberler.com/secimler_yaklasiyor.htm" yapabileceğimiz. burada seçimler yaklaşıyor'u sayfa başlığı olarak ele alırsak ve buna göre cevap ararsak herkesin işine yarıyabilir.
not: konuyu asıl ben yanlış anladıysam ukalalık için özür dilerim.
|
bunun icin bir yol var aslında; haber sistemini id'ye göre degilde haber baslıgına göre yapmak mesela.
yani haberlerin tutuldugu tabloda birde url_title diye bir field olur ve bu field'da, haber baslıgının (Seçimler Yaklaşıyor), URL'de kullanılabilecek şekilde olan hali tutulur (secimler_yaklasiyor), aslında ilk haldeki de url'de kullanılabilir ama tabiki böylesi daha iyi. haberler.php'de ise haber, id'ye göre degilde, url_title'ına göre gösterilir.. Kod:
Options +FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteBase / RewriteRule ^(.*).html$ /haberler.php?haber=$1 |
|
||||
|
ya bunu mamboda kullanıyorum ama bileşen yardımıyla.. htaccess dosyasında
Kod:
Options FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(/component/option,com) [NC,OR] RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.htm|\.php|\.html|/[^.]*)$ [NC]
RewriteRule ^(content/|component/) index.php
yani bu htaccess yardımıyla php kodlama ile gerçekleştiriliyor ama nasıl oluyor (: bi türlü çözemedim.. inşallah çözüp herkesle paylaşırız
|
o isteginiz aslında imkansız degil ama bence ilerisi için sorun teşkil eder.
önce secimler_yaklasiyor.htm degişkenine ulaşılır $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] ile olabilir. çeşitli kodlarlar saf $arama="secimler yaklasiyor" degişkenine ulaşırsınız mysql_query("SELECT * FROM haberler WHERE status='Y' and arama like '%$arama%' yapılarak istediginiz sonuca ulaşırsınız ama ileride haberler veritabanı büyüdükçe sorun teşkil eder ve aynı haber başlığından birden fazla olursa sorunlara yol açar |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|