Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Alexa ve Alexa Trafik
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

Alexa ve Alexa Trafik Alexa ve Alexa Trafik ve Alexa Toolbar

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-27, 15:56
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/0
KamU is an unknown quantity at this point
Standart alexa hakkında (onyargı olmasın :) )

arkadaşlar oncelıkle yazılacak cevaplara onlem acısından buranın google baslıgı oldugunu bılıyorum ama alexa hakkında sorumu nereye yazacagımı bulamadım acıkcası burasıda webmaster forumu oldugu ıcın bu sorunun bu forumda yerı oldugunu dusunuyorum uygun yer varsa baslıgın tasınmasını rıca edıyorum

sorum su:

evet şimdi arkadaslar google da vs ust sıralara cıkmak ıcın bırtakım calısmalar yapıyoruz pekı alexa sıralamasında nasıl ust sıralara cıkarız :?

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-27, 16:18
trextra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
High One ツ

Tecrübe Puanı: 8
trextra is a jewel in the roughtrextra is a jewel in the roughtrextra is a jewel in the rough

Normalde hit artınca orada da yükselirsin yani biraz senin dışında gelişiyor. Ama bazı kodlar ve alexa toolbar yüklettirerekte üst sıralara daha erken çıkmanı sağlattırabiliyormuşsun. Dedikodu olarak duymuştum fakat ben alexa güncellemesini bekleyenlerdenim. müdahale etmedim hiç..

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-27, 18:36
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/1
okanari is an unknown quantity at this point

Benim bilgim de bu yonde, alexa'nın olcumu AGB'nin reyting olcumu gibi, alexa toolbar kuruu bilgisayarlardaki ziyarete gore olculuyormus. Bu nedenle cok saglıklı olmadıgına dair bazı forum mesajları okumustum.

Yukseklmenin google acısından bi avantajı oldugunu sanmam, ama insanların ilk referans noktasının alexa oldugunu dusunuyorum bir site hakkında yorum yaparken (ornegin milliyet emlak sitesi icin alexayı refere ederek reklam calismasi yapiyor).

Alexa toolbar yukleyip, yuklettirip siteni bol bol gezersen sıraamada sanırım yukselirsin.

Tesekkurler
OKAN ARI

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-03-28, 17:21
emreba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
emreba is an unknown quantity at this point

bence alexa toolbar ile hic alakasi yok cunku alexa toolbarin ozelligi girdigin sitenin sirasini gosteriyor nerden mi biliyorum benim sitem yeni ve suanda sitedeki uyelerimin cogu arkadaslarim ve hic birinde alexa toolbar yok ama siteyi actigimda ( 1 ay 23 gun once ) 15 miyon kusuruncu idi simdi 1 miyon 390 bin kusurlerde ve surekli ilerliyor... www.funhail.com

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-03-28, 22:15
bilgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
bilgi is on a distinguished road

Şunu kesinlikle söyleyebilirim,
Alexa widget kodlarından sitenin pek de gerekli olmayan bir sayfasına ekle ve oraya otomatik hit sağla. http://www.alexa.com/site/devcorner
Alexa gelen hite bakıyor şimdilik, fake ziyaretçidir, sayfa gezmemişmiş gelen, toolbar var yok bakmıyor, benim gördüğüm budur; 3ayda siteyi sıfırdan 300binlere getirdik sonra ilgilenmedik, şimdi 2milyonlarda o site

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-03-28, 22:24
mmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
varyemez

iTrader: %100/6
mmmm is on a distinguished road

Üyelerinize alexa toolbar yükletirseniz kısa sürede ciddi anlamda sıranız değişir. Ayrıca alexa bannerlarında faydası oluyor.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-03-29, 10:02
bilgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

bilgi is on a distinguished road

Gelen bir PMe istinaden yazıyorum.
Alexa sıralamasında üst sıralara nasıl çıkabiliriz?

Alıntı:
Bu yazıda açıklanan alexa için gerekli info.txt'yi sitenize yerleştirin http://forum.iyinet.com/webmaster-ge...cellemesi.html
Alıntı:
OtomotatikHit, AutoHit Sağlayan sitelere kaydedebileceğiniz bir altsite açın.
Açacağınız altsite www.alanadınız.com/altsite.htm 'de olabilir, www.alanadiniz.com/altsite/ de. Ve kendi anasayfanıza buradan link de veriyorsunuz. Misal, Alexa sıralamasında yukarılara çıkmak istediğiniz sitenizin genel bir forum. Otomatik hit artırma siteleri bunu genelde kabul etmiyor, ederse bu anasayfanızı (adsense vs türü reklam olmasın hit artırıcı kullanacağınız sayfada) kullanırsınız zaten ve bir adet alexa sayaç eklersiniz sayfanıza.
Yada otomatik hit değişim siteleri anasayfanızı kabul etmedi ise yada adsense gibi reklam programları varsa altsite açıyorsunuz. İngilizce bir konu seçerseniz ve altsiteniz çok dandik değilse otomatik hit sağlayıcılar sitenizi kabul edecektir. Altsitenizde alexa widget kodları + toolbar ve aramasına yer verirseniz Alexanın hoşuna gidecektir (altsiteniz için info.txt hazırlamayın). Günlük autohit site başı 500civarında bir aoutohitle başlayıp (5 siteye üye olursanız 2500 hit yapıyor), 1500-2000e kadar çıkabilirsiniz. Daha fazlasında tekil hit bitiyor, çoğul hite giriyor siteniz, uğraştığınıza değmez.
www.mypagerank.net 'daki kodu bu altsitenize eklerseniz alexa değişimini daha hızlı görürsünüz. Alexa sırlamanızın sürekliliği için autohiti devamlı ve düzenli kullanmanız gerekir.

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)

Seçenekler
Stil