Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Donanım > Ağ Network

Ağ Network Ağ Network

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-29, 10:07
Junior Member

Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
bosco is an unknown quantity at this point

hocam ben sana yardimci olabilirim. simdi ilk basta bilgisayarlar domain ortamindami yoksa workgrouptami calisiyorlar?

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-29, 11:42
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

Öncelikle dünya gözüyle kolay kolay göremeyeceğim bir parayı kendi kendine neye dayanarak orantıladın ? İkincisi VoIP (voice over ip) + IP (internet protocol) = Internet Protokolü Üzerinden Ses demek olduğundan yola çıkarak 23 tane bayiyi neyle ağ kurdunuz sorusunun cevabını voip tabanlı sistem kullanarak cisco routerlarla destekliyoruz demen dünyanın en komik cümle öbeği.

Dünya gözüyle göremeyeceğimiz paraya sistem kuranlar Apache kurup, içine PHP'yi embed edemiyorlarsa, onlar gidip bahçıvanlık yapsınlar.

Sen de sorularını daha düzgün sorup daha düzgün cevap verirsen aynı kalitede yanıt alırsın.

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-29, 12:27
dombalak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Oyun Yüklerim - Satarım

Teşekkür: 5
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %92/10
dombalak is on a distinguished road

angelo tarzını hiç beğenmedim seni hem kınıyor hem protesto ediyor hemde yapılması gereken her ne varsa ondan yapıyorum. :P

şöyle diyeyim ben sana sadece santral için ödenen para 2004 itibari ile 300 milyar tl (300.000 YTL) bunun yazılımları ekipmanları vs. vs. voip tabanlı sistemimiz hakkındaki detayları konumuz değil ama merak ediyorsan yolun ankaraya düşerse gelip bilgi işleme sorarsın onlarda sana söylerler. AYrıca bu intranet sistemini kurmak ve apache serverda php yi embed etmek beraber bilinmesi gereken konular değildir. yoksa ben mi yanlış biliyorum. Neden bilmediklerini de yine bilgi işlem çalışanlarına sorabilrsin.

Ben her konuda her şeyi senin kadar bilemediğim için sorularımda eksiklikler veya yanlışlıklar olabilir. önemli değil. zaten bu kadar cevap verdiğine göre sorduğum soruda ne demek istediğimiş anlamış gibi görünüyorsun

Alıntı:
hocam ben sana yardimci olabilirim. simdi ilk basta bilgisayarlar domain ortamindami yoksa workgrouptami calisiyorlar?
bosco workgrupta çalışıyor

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-29, 12:46
osahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Çok kötü grip oldum :(

Blog Entries: 5
iTrader: %100/7
osahin will become famous soon enoughosahin will become famous soon enough

Bir webserver kurarsın explorer da webserveri kurduğun makinenin ismini yazıp girebilirsiniz intranette...
Bunun için ayrıca illaki domain ismi yazılsın diye bir kaygınız varsada bunuda farklı şekillerde yapabilirsiniz Angelonun serzenişi sanırım intranetin işleyişini bilen kişilerin bunda problem yaşamayacağını düşündüğündendir yani intranet neki internetin küçük kardeşi

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-29, 12:50
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
bosco is an unknown quantity at this point

dns server varmi sistemde? eger varsa ve butun bilgisayarlarin dns'leri bu server seciliyse dns'e girip forward lookup zones kismina bi host(a) record acicaksin ve domaini, hangi bilgisayari web server yaptiysan onun ipsine yonlendireceksin. eger dns yoksa kurup bu dediklerimi yapmani oneririm. ve eger dhcp varsa dns ayarlarini bilgisayarlarin hepsine otomatik olarak uygulayabilirsin. bu arada yeni dns kurarsan forwarder ayarlayip intranette olmayan ipler icin telekomun dns'ine sormasini istemeyi unutma..

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-29, 12:55
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

Saygısızlığın için özür dileceğine daha da konuşuyorsun. Kardeşim 300 milyar TR verip sistem kuruyorsanız 100 milyona Apache kuran bir adam bulun devam edin. Yok burada yardım istiyorsan bizimle doğru düzgün konuş, Önce kendi tarzını ölçüp biç ondan sonra benimkine dil uzatma gafletinde bulun.

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-29, 13:01
senolcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Teşekkür: 18
Tecrübe Puanı: 6
senolcan is on a distinguished road

Bence siteyi asp'ye aktarın ve normal bir host alın, erişilmesini istediğiniz sayfalara şirketinizin ip noları ile girilebilsin.Kolay bir çözüm isterseniz bunu deneyin.

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-29, 13:08
dombalak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Oyun Yüklerim - Satarım

Teşekkür: 5
iTrader: %92/10
dombalak is on a distinguished road

Alıntı:
senolcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence siteyi asp'ye aktarın ve normal bir host alın, erişilmesini istediğiniz sayfalara şirketinizin ip noları ile girilebilsin.Kolay bir çözüm isterseniz bunu deneyin.
onud denedik ama iplere yönlendirme yapınca her ne hikmetse yönlendirme işlemi gerçekleşmiyor. Bilgisayarlarımızda da firewall ve virüs programları var ve yerel ağıda etkiliyor olabilir mi acaba. bende kaspersky kurulu ve firewall ın lokal ağıda denetlemesini seçmiştm kurarken.

bu bir etken olabilirimi

Alıntı:
bosco´isimli üyeden Alıntı
dns server varmi sistemde? eger varsa ve butun bilgisayarlarin dns'leri bu server seciliyse dns'e girip forward lookup zones kismina bi host(a) record acicaksin ve domaini, hangi bilgisayari web server yaptiysan onun ipsine yonlendireceksin. eger dns yoksa kurup bu dediklerimi yapmani oneririm. ve eger dhcp varsa dns ayarlarini bilgisayarlarin hepsine otomatik olarak uygulayabilirsin. bu arada yeni dns kurarsan forwarder ayarlayip intranette olmayan ipler icin telekomun dns'ine sormasini istemeyi unutma..
açıkçası dns konusnda bilgim yok. benden istedikleri tek şey böyle bir uygulamayı herhangi bir ek hizmet kurmadan (apache dışında) yapılıp yapılamayacağı. eğer dns olayı falan girerse işin içine onlara bu iş karışık derim

Konu dombalak tarafından (2006-12-29 Saat 13:12 ) değiştirilmiştir..

Seçenekler
Stil