Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Donanım > Ağ Network

Ağ Network Ağ Network

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-21, 10:55
ShadowSong - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %0/0
ShadowSong is an unknown quantity at this point
Lightbulb

Oraya kendi ip' ni değil sunucuyu yönlendireceğin yerin (isim aldığın yerin) ip adresini yazmalısın.

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-28, 21:39
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
BaRaN_3124 is an unknown quantity at this point

Shadow song kardeş saol asın böyle bir şeyi bizlere verdigin için ama sana birkaç sorum olacak...
1.kardeş şimdi ben bunu cafeye kuruyorum bu sistem cafede çalışırmı... Yoksa evemi kurmam lazım...
2.KArdeş bu kurulumda ilk başta HALF LİFE , sonra HLserver , sonrada CS1.5full , sonrada adminmod , vs... şeklinde mi kuracagız...
3.Ve portları kapalı hem edeki bilg. hemde cafedeki bilg. nasıl açacagım portları yada açmama gerek varmı...
4.Cafede ve evde adsl 2048 hat var kardeş ve biliyorsunki adsl modemi kapatılıp açılınca ip'in degişiyor buna statik ipmi almam lazım yoksa bu ip ile açabilirmiyim...
Şİmdi sen diyeceksinki statik ip al onuda alırım sorun degil ama ben bu server ana makinaya kurup sadece clan maçlarında açmayı düşünüyorum o nedenle her zamann degişik ip veririz bu şekilde olmazmı...

En YAKIN ZAMANDA CEVABINI DETAYLICA BEKLİYORUM...

Kemal Çevik

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-29, 10:42
Member

Lightbulb

Merhaba BaRaN;

Öncelikle yardımım dokunduysa ne mutlu bana, bilginin paylaşarak çoğalacağını düşünen bir insanım ve bildiğim ne varsa anlatmak bana büyük mutluluk verir.

Söylediklerin için teşekkürler.

Şimdi gelelim cevaplara;

1-) Sunucu kurulumu genel bir kullanım için anlatılmıştır, yani ev ve cafe için yine aynı işlemleri tekrarlaman gerekir. Değişen birşey yok. Ancak; yazının sonunda da belirttiğim gibi eğer internet üzerinden kurmak istersen (clan, deathmatch yada public farketmez) farklı bir kısayol kullanacaksın, LAN (internet cafe vs.) üzerinden kurmak istersen yine farklı bir kısayol kullanacaksın.

Internet Üzerinden Sunucu Açmak İçin (Clan, Deathmatch veya Public);
C:\HLServer\hlds.exe -game cstrike +ip İP NUMARAN -port 27015 +maxplayers 16 +map de_dust2 +exec server.cfg

LAN (Internet cafe vs.) Sunucu Açmak İçin;
c:\HLServer\hlds.exe -game cstrike -port 27015 -nomaster -insecure +sv_lan 1 +maxplayers 20 +map de_dust2 +exec server.cfg

2-) Kurulum için HALF-LIFE gerekli DEĞİLDİR, ayrıca mümkünse sunucu kurulacak makinede HİÇ OLMAMASI daha İYİDİR.

3-) Sunucu olarak kurulacak makinede portların (27015 27016 27030 27045) kesinlikle açık olması gereklidir ayrıca hiçbir firewall programının çalıştırılMAMASI gerekmektedir. Aksi takdirde sunucu çalışsa bile herhangi bir bağlantı gerçekleşmeyecektir.

4-) Clan maçları için Statik IP gerekli değildir ancak kullanım amaçlarının değişebilirliği açısından Statik IP sahibi olmanı öneririm.

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-29, 11:20
Junior Member

ceenk is an unknown quantity at this point

half life oyun değilmi ya?

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-29, 14:24
Junior Member

ShadowSong açıklamaların için teşekkür ederim ama kardeş bu port kırmaı bilmiyorum nasıl kırılacagını portların nasıl açılacagını da detaylı bir şekilde anlatırsan ne mutlu bana...

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-29, 14:45
Junior Member

Shadow Sog kardeş ben modları kurmadım direk HLserver ve counter strike kurdum hedefini degiştirdim kardeş çalıştırdıgımda hdls.exe'yi ve bana dedigi şu...

--------------------------------------------------------------------------
ProtocoL VErsion 46
Exe Version 4.1.1.0
Exe Build: 13:27:08 Jun 11 2002 (2056)
Won Auth Server
couldn't exec language.exe
Server IP address 00000000:000000000000:27015
Could not get IPX socket name , IPX disabled
Reason : WSAENOTSOCK
Downloading SEcurity module from speakeasy.net ...
Completed Downloading Security Module from speakeasy.net
Server is in secure mode.
Admin master server 65.73.232.251:27010
--------------------------------------------------------------------------
Kardeş ben hdls.exe yi çalıştırdıgımda bu geliyor ve o verdigin stats me , admin mod vs... kurmadım neden dersen.. hLserver/counterstrike/addons/metamod dizini içerisinde plugins.ini klasörü yok o nedenle kuramadım...

Yardımını en yakın zamanda bekliyorum...

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-29, 14:46
Member

Question

Sunucunun kurulacağı işletim sistemi (Windows 98/XP/ME) ve hangi portu kullanacağını (27015 27016 27030 27045) ayrıca daha önce bu sistemde herhangi bir şekilde portlara müdehale edip etmediğini (Yani herhangi bir firewall kullandın mı yada başka bir şekilde portlara müdehale ettin mi?) belirtirsen sana yardımcı olabilirim.

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-29, 14:49
Member

Lightbulb

Evet, eğer bu şekilde bir tablo karşına çıkarsa herşey gayet normal çalışıyor demektir. Herhangi bir sorun yok.

Ayrıca diğer eklentileri kurmak istiyor ancak plugins.ini dosyasını bulamıyorsan yeni bir metin belgesi oluştur. Sonra adını plugins uzantısını ise ini olarak değiştirip belirttiğin klasörün içine kopyala. Devamında gerekli parametreleri yazıp kurulumu tamamlayabilirsin.

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-29, 15:51
Junior Member

ShadowSong kardeş bizim işletim sistemimiz windowsXP-professional. VE hangi port olursa olsun sorun degil ben anlamıyorum bu portların hangisinin Xp işletim sistemi için iyi olacagnı sen benden daha iyi bilirsin o nedenle o kısmını sana bırakıyorum. Ve firewall demişsin firewall nedir bilmiyorum orasıda sana kalmış birşey babacan...

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-07-29, 15:54
Junior Member

Kardeş ğortlara galiba müdahele edilmede neden dersen çünkü anlayan yok o konudan...
VE kardeş adminmod2.50.59 ve statsme linkleri bozulmuş babacan onlarıda alamadım bu port kırma olayı sana kalmış hangisi Xp ye uygun ise söyle yapıyım...

Seçenekler
Stil