çok güzel bilgiler ve seviyeli tartışmalar var. hepsini okudum ve dün akşamdan başıma gelip bu gün olayını çözdüğüm bir konuyu sizinle paylaşmak isterim ki bu konu tartışmalarınız ile ilgilidir. Yazılar eski bu doğru ama geçerliliği olan bir durumdur bu konular.
Bir şahsa / firmaya iş yaptım ve aynı işi kendi sitemin demolar bölümünde yayınladım. Ödemeyi yapacak kişi gerekli ödemeleri yapmadı ve bende bir iki ay sonunda bu siteleri sildim. Dün gece adamın bu scriplerimi çaldığını ve editlediğini gördüm ve hatta msn den kendisi bile bunları yazdı utanmadan. İsmini taa en baştan yanlış vermiş bana ama buda önemli değil gerekli yerlerden ve telefon görüşmelerinden her şeyi ortaya koydum. Scriplerden kodları bile adam gibi düzenleyememiş bu adam.
Bu gün öğleden sona tüm kayıtları bilişim departmanına yolladım herşeyi anlattım ve adamlarla telefonda görüştüm ve bu şahsın çaldığı scriptlerim ve bu firma ve şahsın tüm siteleri 5 dk geçmeden kapanmıştır.
Burada önemli olan şey onları benim yaptığımı kanıtlamak oldu ve adam altta yazan tüm hakları kısmını da doğal olarak değiştirmişti ve üstelik ben bunları tescillettirmemiştim daha ama yinede konu daha mahkemeye bile gitmeden gerekli merciler tarafından hemen işleme alındı ve gerekli yerler kapatıldı. Bu firma ve görüştüğüm şahıs hakkında internette bazı yerlerde gerekli gerçekleri ortaya koydum ve haklı olarak karalama kampanyamıda yaptım. Şimdi bana bu scriptler için istenen paranın iki katını verrelim bu yazıları kaldır diyorlar ama ben kabul etmedim. Nedeni ise hem hırsızlar hem msn de benimle dalga geçtiler.
Sonuçta tescilim vs olmadan benim yaptığımı kıs sürede kanıtladım ve kazandım okadar. Umarım bu biraz yardımcı olur.
Saygılarımla,
|