Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-13, 23:26
hakanizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hakanizm hakanizm isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
hakanizm will become famous soon enough

CMYLMZ
ASM derken neyi kastettiğini bilmiyorum ?

tiva peki ne tam güvenlik sağlar ?

Yani bir proje yapıyorsunuz 4 ay uğramışsınız.. Birileri de almış sizin projenizi kendi projesi gibi satışa sunmuş.. Böyle birşeyin başıma gelmesini istemiyorum. Bunun için ne yapabilirim ?

DÜZENLEME 1 : Başka bir forum sitesinde şöyle bir yorum geldi ; DLL lerin içi açılırken %60 ını görebilirlermiş.. %40 ı bozuk çıkar veya çıkmaz gibi birşey söylediler.. Doğru mu ? Yani dll nin içinin %100 ü görülemiyorsa o zaman sorun yok zaten.. Geri kalan kısmını bulmak için uğraşmazlar herhalde

DÜZENLEME 2 :

index.aspx
index.aspx.vb

bu iki kodu dll ye çevirdim. İki dosya tek dll de birleşti. Adı da App_Web_wokxpsqb.dll oldu.
Bu dll dosyasını reflector adında bir net dll decompiler programıyla açtım. İçinde kendi yazdığım değişken adları falan görülüyor.. Ayrıca onlarca şey görünüyor.. Hepsi de karışık şeyler.. Ama anladığım kadarıyla birileri benim yaptığım dll dosyasını açıp kodlarımın %100 ünü göremiyorlar.. Hatta ben yanlış yere mi baktım bilmiyorum %90 ını bu programla göremedim.. Ama %90 ını görmüş olsam da geri kalan %10 luk kısmı için kırmaya çalışan insan oturup kod yazmaz zaten.. Yani bence projem gördüğüm kadarıyla dll ile güvenlik altına girmiş oldu.

Gelelim ikinci konuya.. Kodlarımda bu site aaaa.com değil ise error.html e git diyicem. Bu yeterli bir güvenlik olur mu ? Yoksa başka ne deneyebilirim ? Cem Yılmaz asm de bu kodu değiştirebileceğine emin misin ?

Konu hakanizm tarafından (2008-05-14 Saat 01:03 ) değiştirilmiştir..