Tekil Mesaj gösterimi
  #19 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-05, 18:23
baldor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
baldor baldor isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Member

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %0/0
baldor is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Miller´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada asıl aktörler biz değiliz, büyüklerin ne yapacağı bizim yapacaklarımızdan çok daha önemli. Hani teo'nun da dediği gibi; "bazen, ne yaparsan yap, olmuyor bazen..."
ben bu fikre katılmıyorum. sebebibi bir misal ile açıklayayım; web hosting piyasasındaki hareketleri yakından takip ediyorum, piyasadaki en hacimli firma turkticaret.net, geçen seneki pazar payı %16 iken şu an %9 a düştü. onun pazar payı düşerken, birçok firmanın artıyor. halilyle karşımızda kocaman bir dev var deyip sus pus oturmak bize yakışmaz.

sizin ilk verdiğiniz örnek facebook, lütfen facebook un hangi koşullar altında ve nerede kurulduğunu hatırlayın. o kurulurken aynı temayı işleyen birçok web sitesi zaten vardı. hatta benzer şekilde arkadaş bulma olayını ve 2004 yılında Orkut Büyükkökten tarafından kurulmuş orkut.com vardı. şu an google satın aldı o ayrı konu. ancak başka büyüklerin olması facebook u durduramadı.

şu an dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi google. nasıl kurulduğunu lütfen hatırlayınız. google kurulmadan önce başka ünlü bir arama motoru vardı, yahoo.com vardı.

bu verdiğim iki örnekte, sizin tabirinizle evcil webmaster lar tarafından geliştirildi.

tüm bu sebeplerden dolayı ben bu düşüncenize katılmıyorum. asıl aktörler biziz, büyükler değil. büyükler her zaman küçüklerin ürettiği fikirleri satın almaya çalışır. bizler ne kadar çok çalışır isek, o kadar başarılı oluruz.