Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-24, 06:56
cakirx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cakirx cakirx isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)

eTicaret: %100/2
Rep Puanı: 31
cakirx is on a distinguished road
Standart Kusursuz tasarımların sırrı 1

Zaman buldukça photoshopta site tasarımı konusunda küçük küçük taktikler vermeye çalışacağım. Tasarımcı arkadaşlara ilginç yöntemler gösterebilirim diye düşünüyorum. Diğer bir değişle deviantart'daki muhteşem tasarımların sırrılarını ortaya çıkarmaya çalışacağım tabi bilgimin yettiğince.

İlk olarak deviantart'daki zee7 nickli üyenin tasarımında kullandığı eğimin (kavisin) tekniğini açıklamaya çalışacağım.

Deviantart üye ismi : zee7
Ülke: Pakistan
İşletim Sistemi: MAC
Kullandığı Programlar: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Flash, Adobe After Effect ve Studio Max
İnceleyeceğimiz tasarımının adı : Halo Leathers

Tasarımı buraya tıklayarak inceleyin.Benim dikkatimi çeken herzamanki gibi karbon doku ve tasarımdaki bütünlük. Arka planda asfalt benzeri bir yapı kullanmış. Header'da Karbon, Metal dokusu kullanarak göz ziyafeti yaşatmış Diğer kısımlar sade ve tasrımı tamamlar nitelikte.

Açıklayacağımız yöntem:Tasarımın büyük halini incelediyseniz logonun hemen altından başlayan ve üst tarafa ilerleyen hafif bir eğim var. Tasarıma çok hoş bir görüntü kazandıran ufak bir detay. Bu yöntemi koyu veya açık renkli bir istediğiniz tasarımda kullanbilirsiniz. Ben karbon dokusu ve brush kullanarak efektin aynısını elde ettim.

Uygulama : Karbon dokumuzu zemine uyguluyoruz ( karbon dokusunu kendiniz çok basit bir kaç işlemle elde edebilirsiniz bknz:google) Daha sonra alt kısma doğru karbon dokusunun kaybolmasını sağlıyoruz. Bu kavisimizin daha gerçekçi durmasını sağlayacaktır. Kavisimizi elde etmek için boş bir layer oluşturalım. Daha sonra Elliptical Marquee Tool kullarak kavisi vericeğimiz kısma elips çiziyoruz. Brush Tool (Soft Round 100 pixels) yardımıyla çizdiğimiz elipsin alt tarafını çok hafif dolduruyoruz. Bu aşamada istediğimiz kavis görüntüsünü elde etmiş olmalıyız. Renkleri kendinize göre ayarlabilirsiniz. Dikkat etmemiz gereken yer brush la çizdiğimiz yerin zemin renginden hafif açık olması. Aşşağıdaki resimde 1. kısım tasarımın orjinal hali. Yaptığımız yeri ok ile işaretledim. 2. kısımda benim elde ettiğim göründü.

Çalışmanın psd sini indirmek için tıklayın

zee7 İlgi çeken diğer çalışmaları

Target Building Material

Epoca Trading

Royale Spice

Model Agency 2

Zee7's Wallpaper

Konu cakirx tarafından (2008-04-24 Saat 20:53 ) değiştirilmiştir..
Ucuz ürün ihaleleri