Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-21, 20:29
baldor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
baldor baldor isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)

eTicaret: %0/0
Rep Puanı: 1
baldor is on a distinguished road

sanırım yazının tamamını vermem gerekiyordu, bu şekliyle yapılan ayrıl tam anlamı ile anlaşılmamış olabilir; konu ingilizlerin uzayla ilgili bir oyuncak.

"bu oyuncağı, gökyüzünde herhangi bir cisme çevirdiğinizde, cihaz gökcismini tanıyarak hakkında tanıtıcı filmi oynatıyor ve bugün babaları uzaya ulaşmış uzay istasyonları kurup yörüngedeki uyduları füzelerle vurabilen batının çocukları, yarın fethedecekleri andromeda'yı, alpha cenaturi'yi tanımaya başlıyor. Bizim çocuklar ise hala neden türbanların, çarşafların altına, dört duvarların arasına kapanmak zorunda kaldıklarını anlamaya çalışıyor. Bu kafayla bu yarışı kazanabilir miyiz, ..."

Alıntı:
kernelpanic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türban'ın da dinin özüyle de pek alakası yok.. o arap kültürünün şeriaat düzenindeki zihnin ve fiilen kapanık yapı üstüne eleştiri yapmış. gayet de yerinde olmuş. .
sözünü neye dayanarak söylediniz anlamadım ama cevabını ben değil, en yetkili ağızlar versin ( http://sorusor.diyanet.gov.tr/fmi/xs...cid=926&-find= ) adresinden;

Alıntı:
Kadının yabancı erkekler yani mahremi olmayan erkek-ler karşısında avret yeri yüzü, el ve ayakları hariç bütün vücududur. Bu Hanefî mezhebinin görüşü olup diğer fıkıh mezheplerine göre kadının ayakları da avrettir.
görebileceğiniz üzere, bu sadece araplar ile ilgili bir konu değil, tüm insanlık ile ilgili bir mevzu.

ayrıca şu sözünüzün ise sadece hem yazılan metnin ne olduğunu tam olarak bilmemenize veriyorum

Alıntı:
kernelpanic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
körü körüne inanip körü körüne savunma yapmanın bonus olarak yanında verdiği yanliş anlaşılmadır bu sizin anladığınız..
ez-cümle, körü körüne inanan yok, boş yere savunanda yok. ayrıca koyun olmayıp doğru bildiğini savunanlarında bonusa ihtiyacı yok.

sonuç olarak, ingiliz ne yaparsa yapsın, kimsenin kalkıpta senin başın örtülü, sen geride dur demeye hakkı yoktur. eğer biz hukuk devleti isek ve herkes eşitse, yoktur.

benim sözlerim yanlış anlaşılmasın lütfen, derdim kimseye bişey öğretmek veya haddini bildirmek değildir.